Iskustvo zlata vrijedi 2023.

Iskustvo zlata vrijedi 2023.

Poslovni dnevnik već tradicionalno putem društveno odgovornog projekta “Iskustvo zlata vrijedi” spaja partnere poslodavce sa studentima s invaliditetom i studentima slabijega materijalnog statusa, s ciljem omogućavanja prakse radi lakšeg zapošljavanja u budućnosti.

O događaju

Kroz projekt “Iskustvo zlata vrijedi” proširuje se svijest u poslovnoj i široj zajednici te se problematizira pitanje zapošljavanja onih koji do posla zbog osobnih razloga i drugih okolnosti teže dolaze.

Inicirajući projekt Iskustvo zlata vrijedi 2013. godine, Poslovni dnevnik imao je jasan cilj proširiti svijest u poslovnoj zajednici o važnosti uključivanja mladih s invaliditetom te mladih slabijeg materijalnog statusa na tržište rada. Nitko tada nije mislio da će 11 godina kasnije projekt biti glasniji nego ikada, da će se u njega tijekom godina uključiti više od 150 studenata te 40 kompanija i institucija, visokosenzibiliziranih za temu zapošljavanja tih ranjivih skupina.

Glavni cilj projekta je podizanje razine svijesti unutar poslovne zajednice i društva u cjelini o problematici zapošljavanja te ravnopravnog socijalnog uključivanja u svakodnevni život mladih s invaliditetom i slabijeg imovinskog statusa. Na taj se način osobama u nejednakim startnim pozicijama želi omogućiti lakše uključivanje i ravnopravno sudjelovanje na tržištu rada. Sudjelovanje državnih institucija i zavidnog broja tvrtki partnera pokazuje snagu i važnost samog projekta.

Pravo na rad jedno je od temeljnih ljudskih prava. Stoga je primarni cilj Poslovnog dnevnika za povezivanjem djelatnosti institucija te javnog i privatnog sektora sa studentima, kako bismo zajedničkim snagama razbili stereotipe i predrasude koje su u našem društvu, nažalost, i dalje zastupljene, pretvoren u snažan društveno odgovoran projekt čiju poruku već 11 godina uspješno i glasno odašiljemo, i to s vrlo konkretnim rezultatom omogućavanja prakse za više od 150 studenata, od kojih je 12 dobilo i stalno zaposlenje u istoj kompaniji.

Poslovni dnevnik i ove godine želi svima kojima život nije pružio jednaku startnu poziciju pomoći da se lakše uključe na tržište rada te jednog dana ravnopravno sudjeluju u tržišnoj utakmici.

Zainteresirani studenti se za sudjelovanje mogu prijaviti ispunjavanjem prijavnice najkasnije do 22. svibnja 2023.

Završna svečanost, kada se uz prigodan program upriličuje upoznavanje poslodavaca i studenata te se dodjeljuju priznanja za sudjelovanje u projektu, održat će se 14. lipnja 2023. u hotelu Westin Zagreb kao integralni dio međunarodne konferencije „Pristupačna budućnost“ koju partnerski organiziraju Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) i Poslovni dnevnik.

Cilj konferencije je razmjena iskustava i ideja o unaprjeđenju pristupačnosti osobama s invaliditetom na tržištima za koja je HAKOM nacionalni regulator (elektroničke komunikacije, željezničke usluga i poštanske usluge), ali i općenito iznaći modele kako se pojedinim rješenjima može poboljšati pristupačnost izvan okvira spomenutih tržišta.

Pravilnik
  • U natječaju Iskustvo zlata vrijedi 2023. mogu sudjelovati studenti s invaliditetom i studenti slabijega materijalnog statusa.
  • Uz osobne podatke, prijavna dokumentacija mora sadržavati: motivacijsko pismo, životopis i dokaz o invalidnosti ili socijalnoj ugroženosti. Prijave traju do 22. svibnja 2023.
  • Prijavljeni studenti s invaliditetom bit će podvrgnuti provjeri Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom kako bi se utvrdilo udovoljavaju li odredbama Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (NN 157/13 i NN 152/14 ) odnosno Pravilniku o utvrđivanju kvote zapošljavanja osoba s invaliditetom.
  • Studentska praksa osigurava se određenom broju studenata, ovisno o broju uključenih partnerskih tvrtki.
  • Svaka partnerska tvrtka mora osigurati praksu za jednog studenta u trajanju minimalno jednog mjeseca. Ovisno o potrebama i mogućnostima, jedna partnerska tvrtka može osigurati praksu za dva ili više studenata te u trajanju dužem od mjesec dana.
  • Na završnom događanju 14. lipnja predstavnici partnerskih tvrtki upoznat će se sa studentima koji su im dodijeljeni (odabir studenata i spajanje s partnerskim tvrtkama ovisno o fakultetu na kojem se student školuje, obavlja Stručna komisija Organizatora).
  • Vrijeme obavljanja prakse dogovorno utvrđuju student i partner poslodavac, a praksa mora biti odrađena do kraja 2023. godine.
PRIJAVITE SE
Fill out my online form.
Događanja i aktivnosti
Učitaj više

organizator
Pod pokroviteljstvom
glavni partner
partner
partner
partner
partner
partner
partner
partner

New Report

Close