MUP raspisao natječaj za prijam u državnu službu, jedna je velika novost

Autor: Borivoje Dokler , 31. svibanj 2023. u 11:06
U Ministarstvu je u sklopu inicijative posljednjih nekoliko mjeseci u rad uključeno 38 osoba s invaliditetom/Shutterstock

Primit će se 123 vježbenika, a ravnopravno mogu sudjelovati i osobe s invaliditetom.

Na konferenciji za medije u Ministarstvu unutarnjih poslova objavljen je natječaj za prijam 123 vježbenika u državnu službu, a novost je da se sada po prvi puta mogu ravnopravno prijaviti i osobe s invaliditetom.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović istaknuo je da je ovaj projekt proizašao iz jasnog opredjeljenja Ministarstva koje svojom dužnošću smatra da mora raditi na uklanjanju barijera, prije svega stvoriti uvjete za zapošljavanje sugrađana, osoba s invaliditetom, jer kako je poznato, oni nailaze na brojne poteškoće i probleme kad govorimo o njihovom zapošljavanju.

Vrijedna društvena inicijativa
“Ovo je već drugi u posljednjih pola godine. Nakon prvog smo pozvali i koristimo i ovu priliku da pozovemo sve institucije i poslodavce da nas slijede, uvjereni smo da je ovo itekako vrijedna društvena inicijativa i da su ljudi koji ulaze u naš sustav itekako vrijedan doprinos cjelokupnoj državnoj, društvenoj zajednici, istaknuo je ministar.

Zamjenica Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Mira Pekeč Knežević, zahvalila je ministru na inicijativi koja je započela prije pola godine i unutar pola godine urodila značajnim rezultatom. Ovo je, istaknula je, prvi put da se dogodilo da je inicijativa došla od jednog državnoga tijela, i to je vjerujem početak jedne značajne promjene i početak onoga što bi se trebalo događati i u drugim državnim tijelima.

“Ovo je suradnja koja je trajala nekoliko mjeseci, a postigli izuzetno velike rezultate – 38 osoba već sada nekoliko mjeseci radi u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Inkluzivno okruženje MUP-a
Oni svojim primjerom mogu pokazati koliko osobe s invaliditetom mogu biti vrlo produktivni radnici i koliko mogu u pozitivnom smislu mijenjati svoje okruženje i radnu okolinu.

U ovom smislu je ovo ministarstvo postalo inkluzivno okruženje za osobe s invaliditetom”, kazala je Mira Pekeč Knežević te pozvala i druge institucije da se pridruže ovoj inicijativi i da zapošljavaju osobe s invaliditetom, jer pravo na rad je jedno od temeljnih ljudskih prava svake osobe, a pogotovo osobe s invaliditetom i pretpostavka za poštivanje svih ostalih ljudskih prava.

“Osobito je važno za izgradnju samoodređenja i samopoštovanja osoba s invaliditetom – to nije pitanje samo egzistencije, već je to puno, puno više od zarađivanja za život”, zaključila je zamjenica Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je natječaj za prijam 123 vježbenika u državnu službu od kojih je 15 radnih mjesta u sjedištu Ministarstva i 108 radnih mjesta u 19 policijskih uprava. Sva radna mjesta su u liniji rada upravnih poslova. Također je raspisan i natječaj za prijam 79 osoba u državnu službu u Ravnateljstvu civilne zaštite.

Komentirajte prvi

organizator
Pod pokroviteljstvom
glavni partner
partner
partner
partner
partner
partner
partner
partner

New Report

Close