U svemu se vodimo principom uključivosti, temeljenom na jednakim prilikama za sve

Autor: PD VL native tim , 14. lipanj 2023. u 22:00
Foto: PD

Od svog osnutka zapošljavanje osoba s invaliditetom dio je HT-ove poslovne i korporativne kulture.

Nemaju svi istu polazišnu točku ili u startu iste mogućnosti, ali apsolutno svi zaslužuju jednake prilike. U to vjerujemo i za to se u Hrvatskom Telekomu zalažemo. Uključivost je sastavni dio našeg djelovanja i poslovanja, a digitalnom inkluzijom želimo doprinijeti društvu na način da svaki pojedinac ima jednake prilike i sve mogućnosti ostvariti svoj potencijal.

Prilagodba zaposlenicima

Kao socijalno osjetljiva i društveno odgovorna kompanija, Hrvatski Telekom je usmjeren na održivi razvoj, brigu o zdravlju i sigurnost svojih zaposlenika te zajednice u cjelini.

Od svog osnutka zapošljavanje osoba s invaliditetom dio je HT-ove poslovne i korporativne kulture. Istodobno posebnu pažnju HT posvećuje upravo osjetljivim skupinama zaposlenika kod kojih postoje različita oštećenja, a uvjeti rada, mjesto rada, fleksibilno radno vrijeme prilagođavaju se sukladno potrebama svakog pojedinog zaposlenika.

Rad osoba s invaliditetom HT podržava na različite načine, počevši od sklapanja ugovora o poslovnoj suradnji sa zaštitnim i integrativnim radionicama, osiguravanjem studentskih praksi, a konstantno razmatramo i nove mogućnosti uključivanja.

Također, kroz kontinuiranu suradnju s državnim institucijama kolegice i kolege potičemo da reguliraju svoj status te da iskoriste sve mogućnosti koje im kao poslodavac pružamo. Hrvatski Telekom je kao poslodavac postojeće zakonske obveze dodatno ojačao i svojim internim aktima i pogodnostima poput jednokratne novčane pomoći u slučaju nastanka teške invalidnosti/tjelesnog oštećenja/u slučaju neprekidnog bolovanja dužeg od 180 dana, pomoći za troškove liječenja, police grupnog osiguranja zaposlenika od nezgode, dodatnih dana GO/plaćenog dopusta zbog teške bolesti člana obitelji i roditelju djeteta s težim smetnjama u razvoju, ugovorenih sistematskih pregleda za sve zaposlenike, popusta za dodatne preglede uključujući i popuste za članove obitelji, godišnje pomoći zaposlenicima koji imaju djecu s poteškoćama u razvoju neovisno o starosti djeteta.

U skladu s kompanijskim vodećim načelima, ali vođeni prije svega vrijednostima koje smatramo univerzalnima, u svemu što radimo vodimo se principom uključivosti, temeljenom na jednakim prilikama te kroz politiku raznolikosti i internu kulturu to svakodnevno i promičemo.

Prepoznajemo vrijednost koju osobe s invaliditetom donose našoj organizaciji i angažirani smo kako bismo osigurali da objekti, sustavi i načini rada budu dizajnirani s pristupačnošću, tako da naši kolege s invaliditetom mogu u potpunosti sudjelovati u svim radnim procesima i radnom okruženju te poslovno napredovati.

Korporativna odgovornost

Priznanje ‘Poslodavac godine za osobe s invaliditetom’ koje je HT dobio smatramo potvrdom dobrih praksi, ali istodobno smatramo svojom odgovornošću uvijek činiti više i time se svakodnevno vodimo, bilo da je riječ o nadogradnji postojećih praksi, bilo o podizanju svijesti o nužnosti uključivijeg društva za sve njegove članove.

HT posvećuje posebnu pažnju osjetljivim skupinama zaposlenika

Rad osoba s invaliditetom HT podržava na različite načine, a postojeće zakonske obveze dodatno je ojačao svojim internim aktima i pogodnostima.

Prepoznajemo vrijednost koju nam donose i angažirani smo kako bismo osigurali da objekti, sustavi i načini rada budu dizajnirani s pristupačnošću.

Članove koji imaju jako puno toga za ponuditi ako im se da prilika. Interno smo tako kreirali materijale kako bismo sve svoje ljude unutar kompanije, a posebno one koji su u svakodnevnom kontaktu s našim korisnicima osvijestili o načinu komunikacije i ophođenja s osobama s invaliditetom, a također smo pokrenuli i platformu ‘svijet istih mogućnosti’ s osobnim životnim pričama naših kolegica i kolega čija pozitivnost i upornost nas inspiriraju.

Platforma ima i svoju istoimenu eksternu ekstenziju u vidu serijala od dvadesetak priča o pojedincima koji su digitalnim tehnologijama uspjeli nadići svoje probleme, osvijestili i inspirirali zajednicu i koji na svoj način mijenjaju svijet i pokazuju što je sve moguće.

Ključnim faktorima u izgradnji svijeta istih mogućnosti, a time i svijeta boljih mogućnosti smatramo osobnu i korporativnu odgovornost, međusobno poštovanje i uvažavanje temeljeno na inkluzivnoj kulturi u kojoj nitko ne ostaje po strani, a svatko, i pojedinci i kompanije, ima priliku uspjeti i rasti – osobno i profesionalno.

Sadržaj omogućio HT

organizator
Pod pokroviteljstvom
glavni partner
partner
partner
partner
partner
partner
partner
partner

New Report

Close