| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
48.477 |
7,548 |
6,38 |
6,42 |
-0,31%
|
Svi koji kupuju ne kuze situaciju, a vrijeme ce im to pokazati. Kad svi stvarno skuze da je ova sezona pad 90%, pa pocne rasprodaja, a nema se kome kupiti, bude opet plača.
Sta mislite zasto su veliki prometi bili od 22 do 27kn,,,mislite mali se istresaju,,, pamet u glavu,,, do 6 mjeseca ce ovde bit svega i svačega,,, platio sam skolu 2008god,,,mnogi su tada veliki igra i izlazili i cuvali keš,, da bi sa tim kešom ušli u svjetske burze koje se prve oporave.
@sitnariba – vidim da ste oko 20.3. prodali RIVP po 20 kn i od tada očajnički nastojite opravdati svoj poslovni potez. Samo hrabro!
Predviđanja su da će već oko 15.5. u Hrvatskoj korona biti suzbijena.
https://covid19.healthdata.org/croatia
SARS koji je najbliži koroni je nakon 8 mjeseci nestao i nikada se više nije pojavio.
Osim toga korona se javlja svake godine i uzrokuje 15% upala pluća, samo ove godine je napravljena frka.
Stradale su zemlje koje nemaju javno zdravstvo, Italija, Španjolska, USA. Red veličine jedna Austrija ima veće bolničke kapacitete od Španjolske koja ima 5x više stanovnika.
I u USA stradaju mahom ljudi bez zdravstvenog osiguranja.
Gledajući iz perspektive hotelijera, ovu godinu treba zamrznuti (tražiti od države/EU da se reprogramiraju krediti) a iduća godina će ponovno biti sjajna i dionica ide na 35 kn sa sadašnjih 25. I to je 40% prihod u godinu dana.
Ako se uzme u obzir i da bi zbog štampanja novca (nitko ne radi a mora se zadržati likvidnost) moglo doći do inflacije, tada je pogotovo bolje biti u dionicama koje prate inflaciju a ne u recimo kunskoj štednji.
Moguć je, čak i veoma izvjestan još jedan potop, možda i dva, ali iduće godine u ovo vrijeme biti ćemo milioneri
Kolega molim da pojasnite taj pojam dionice u kojoj je dobro biti u slučaju inflacije jer ona ‘prati inflaciju”?? Ja sam mislio da je bolje biti u Eur.
gadno,ide drugi val ..nema ništa od turizma ove godine,zalud smo se nadali
U Kini već spominju 3. val…
Južna Korea i Singapore imaju porast broja ozdravljenih, pa zaraženih…
U Italiji su rekli da će sve sportske manifestacije biti bez publike do 2021…
Kurz je svojima već savjetovao da ne putuju van države ove godine…
Sve mi to smrdi na izrazito lošu turističku sezonu.
U Kini već spominju 3. val…
Južna Korea i Singapore imaju porast broja ozdravljenih, pa zaraženih…
U Italiji su rekli da će sve sportske manifestacije biti bez publike do 2021…
Kurz je svojima već savjetovao da ne putuju van države ove godine…
Sve mi to smrdi na izrazito lošu turističku sezonu.
Da, čini se da ovu sezonu nažalost možemo prekrižiti.
Kolega molim da pojasnite taj pojam dionice u kojoj je dobro biti u slučaju inflacije jer ona ‘prati inflaciju”?? Ja sam mislio da je bolje biti u Eur.
Zar kuna nije do sada bila vezana uz euro? To odgovara uvoznicima, odnosno zemljama koje izvoze u Hrvatsku i stoga bi one mogle “pomoći” Hrvatskoj da sačuva tečaj.
A ja sam imao Rivp od 1993., bila je i 745 kn, pa je pala na 140 kn,
pa sam ju tada u vrijeme niskog prometa kada je nitko nije htio sa 20k kuna dokupljivao desetak dana i podigao joj cijenu time na 190 kn,
(ukupno oko milijardu kuna :D)
Prodao po 43 kn (u međuvremenu je bio split) i na tom dokupu ušičario 100k.
Na Rivp su se obogatili najpoznatiji hrvatski ulagači; I. Bilbija je izvukao par desetaka milja kuna i kupio tim novcima Atpl (i sada se pita što mu je to u životu trebalo),
N. Bakić je prodao svoje Rivp i ušao u Varteks (isto sa riskantnom budućnošću).
Ja ne sugeriram nikome da kupuje ili prodaje, samo kažem da je to do prije par mjeseci bila zlatna koka i da se pojavila inflacija apokaliptičnih vijesti ovdje citiranih mahom sa index.hr, portala sklonog senzacijama koji je daleko od ikakvih znanstvenih ili ekonomskih analiza.
Po meni u budućnosti je sigurno bolja reklama ići u zemlju poput Hrvatske gdje zdravstveni sistem funkcionira a ne u konkurentne destinacije Italiju i Španjolsku gdje ideš na vlastitu odgovornost.
Na vagi pozitivnih i negativnih stvari, filtriraju se samo vijesti koje se trpaju na negativnu stranu, mogu i ja dodati još jednu, iskustvo iz 2008. kada je portfelj na svim dionicama pao 4x, a namjerno ili slučajno se zanemaruju optimistične.
Evo, puno sam napisao, malo sam rekao 🙂
Nama je glavna sezona 7.i 8. mj., a do tada bi se već sve moglo stišati….
Travanj je, a neke zemlje se već polako otvaraju Danska, Češka, Austrija, Njemacka … uskoro će i kod nas olabaviti mjere… već do lipnja bi moglo sve biti ok
Europske države počele popuštati mjere: Otvaraju dućane, bazene, škole…
a i cjepivo će možda mnogo prije nego što predviđaju
Kome nije jasno da ove godine NEMA turističke sezone
Ma da, ….ali naglasak je na “možda” i na “nitko ne može dati pouzdane prognoze”…
isto tako “možda” sve ovo bude gotovo i prije nego ne nadamo. 🙂
Najvažnije je da treba zaštiti stariju populaciju, a svim ostalima omoguciti normalan zivot…. a i čini se da se sve više ide u tom smjeru….
Pametne države Europe popuštaju s mjerama ali to nama malo znači dokle god Stožer jaše a kako se čini ima namjeru jahati još dugo. Svidila im se apsolutna vlast i igranja mrkve i batine sa bleječim narodom.
Sad će oni za 10 dana na nekoj nebitnoj sitnici popustiti pa će im narod klicati, onda će sljedeći dan biti +2 zaražena na državnoj razini pa će zabrinuti na presici reći kako je narod neozbiljan i kako na žalost opet moraju postrožiti mjere i tako u nedogled.
Sve im je ovo došlo kao naručeno, apsolutna kontrola, rade samo oni businessi koji oni dozvole, krešu plaće kome oni žele a ostavljaju sebi i svojim interesnim skupinama a za plaće njima će vazda biti zahvaljujući zaduživanjima u inozemstvu