Capak otkrio prvu mjeru koja bi se mogla ublažiti

Autor: Poslovni.hr , 14. travanj 2020. u 08:13
Foto: Pool

Jedna takva situacija ne može trajati beskonačno.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i član Nacionalnog stožera civilne zaštite Krunoslav Capak za Index je progovorio o ukidanju mjera i epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj.

Kako komentira činjenicu da neke zemlje, i to one koje su itekako bile pogođene koronavirusom, već ublažavaju mjere.

“Jedna takva situacija ne može trajati beskonačno, naročito u gospodarstvu da se ne dogodi gospodarski krah jer onda nismo ništa napravili. Mjere se mogu relaksirati, ali ne smije biti kao prije, moraju se uvesti posebni uvjeti poput distanciranja”, rekao je Capak.

Uz mjere koje bi trebale pomoći gospodarstvu, Capak  je potvrdio da bi upravo ranije spomenuti javni prijevoz mogao biti jedna od prvih mjera koje će se ublažiti.

“Javni prijevoz ćemo svakako razmatrati i vrlo pažljivo osmisliti kako ćemo to izvesti. Mi sada u Zavodu za javno zdravstvo imamo ljude koji voze naše najbolje ljude koji nam trebaju u laboratoriju, a nemaju drugih opcija za dolazak osim javnog prijevoza. Neki ljudi jednostavno nemaju druge mogućnosti. Javni prijevoz ćemo svakako uskoro razmatrati, ali pod vrlo strogim uvjetima”, otkrio je Capak za Index.

Komentirajte prvi

New Report

Close