| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
48.477 |
7,548 |
6,38 |
6,42 |
-0,31%
|
A kako si ti to utvrdio?
Koliki je trošak da u potpunosti nema sezone?
Što ti onda bilanca kaže?
Ja se ne mogu nacudit optimistima ovdje, a jos vise i kupcima. Bio je odbijanac i vjerojatno ih jos bude ali ovo je prije lipnja na 15 kn. Sezone nema ili gotovo kao da nema, a ni iduca sezona nije nimalo sigurna.
za iduću je teško procijenit, ali 2020. je mrtva, to si u pravu. prije lipnja 15kn? teško. na godinu cijena u teen rasponu? lako moguće. 16-19kn.
ako ovo prođe do ljeta, trebaju svi divljački snizit cijene, napravit ponudu za hrvatske turiste, na svaki mogući način privuć domaće ljude. možda paradoksalno, ali ako se to dogodi, to će po prvi puta omogućiti ljetovanje u takvim hotelima i kampovima za ekonomski slabije hrvatske obitelji. možda iz ovog ludila za ljude izađe i nešto dobro, bar što se cijene ljetovanja tiče. bolje to, nego da zjape (polu)prazni. trebaju zaboravit na prijašnje cijene. isto tako i mi trebamo zaboravit i 48 i 37, a uskoro i 25 kuna. tko je ulazio po 20 dugoročno, neće ni proći tako loše, a imat će i prilike za dokup.
keš+ostali novci od neisplaćene dividende/država daje za plaće/banke moratorij na kredite a može dokapitalizacija a može se nešto od imovine i prodati a tek je početak travnja a penzići će uživat u babljem ljetu više nego inače pa će se pokrit troškovi
Huh, svašta je ovdje danas rečeno.
Počelo se pričati i o recesiji i o najcrnjim scenarijima za Valamar. O recesiji o tom potom, a Valamar… ne znam jel smijem to ovdje reć… pitam se jel krenuo putem Todexa.
Sad će bit, daj ne lupetaj..
Ako je nekom promaklo, evo jednog primjera…
https://www.seebiz.eu/tvrtke/lufthansa-odlucila-ugasiti-germanwings/229280
Bit će tu cijena kakve mnogi priželjkuju, samo da onda i to bude preskupo.
Da se razumujemo, Valamaru želim sve najbolje i nadam se golemoj zaradi. 😁
Još jedno razmišljanje ću podijelit s vama, a tiče se cijene dionice. Mislim da će svakako ići dolje upravo zbog toga što će sve ostalo, bar većina, u idućem periodu rasti. Moguće je da će se dio ulagača riješiti RIVPa kako bi ipak nešto zaradili.
A ja, u nadi da RIVP ne bude RIP, znam da ću čekati u kešu.
A kako si ti to utvrdio?
Koliki je trošak da u potpunosti nema sezone?
Što ti onda bilanca kaže?
Pogledajte koji je dug.
I da granice budu otvorene, pitanje je dal se isplati otvorit hotele.
U uvjetima socijalnog distanciranja privlacnije ce bit vile pa cak i apartmani nego hoteli i kampovi sa vise stotina ljudi. Bas me zanimalo kako bi izgledala sala za vrijeme dorucka ili vecere.
Ali kad bi i radili svi hoteli zapitajte se tko ce dati ove sezone 500+ EUR za nocenje u Isabeli ili Marei.
Zakupi pp – tko ce platiti dogovorenu zakupninu?
A MICE sektor na koji je Pical pucao nece se oporaviti jos ohoho godina. Tj, to je sektor turizma koji se zadnji oporavlja.
Pandemija će imati “najgore ekonomske posljedice od Velike depresije” 1929., rekla je Kristalina Georgieva koja je svoju procjenu dala uoči proljetnog zasjedanja MMF-a i Svjetske banke.
Slijedi najgora ekonomska kriza nakon Velike depresije, zna se i koje države će najviše pogoditi
Toliko o turizmu ove god, a kako sam napisao već strah se ulio i tko zna kad će biti kao prije
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2173949
Ove sezone sigurno neće biti, sa time se slobodno pomirite. Srećom, slijedeća je zasad još uvijek moguća.
@sitnariba – vidim da ste oko 20.3. prodali RIVP po 20 kn i od tada očajnički nastojite opravdati svoj poslovni potez. Samo hrabro!
Predviđanja su da će već oko 15.5. u Hrvatskoj korona biti suzbijena.
https://covid19.healthdata.org/croatia
SARS koji je najbliži koroni je nakon 8 mjeseci nestao i nikada se više nije pojavio.
Osim toga korona se javlja svake godine i uzrokuje 15% upala pluća, samo ove godine je napravljena frka.
Stradale su zemlje koje nemaju javno zdravstvo, Italija, Španjolska, USA. Red veličine jedna Austrija ima veće bolničke kapacitete od Španjolske koja ima 5x više stanovnika.
I u USA stradaju mahom ljudi bez zdravstvenog osiguranja.
Gledajući iz perspektive hotelijera, ovu godinu treba zamrznuti (tražiti od države/EU da se reprogramiraju krediti) a iduća godina će ponovno biti sjajna i dionica ide na 35 kn sa sadašnjih 25. I to je 40% prihod u godinu dana.
Ako se uzme u obzir i da bi zbog štampanja novca (nitko ne radi a mora se zadržati likvidnost) moglo doći do inflacije, tada je pogotovo bolje biti u dionicama koje prate inflaciju a ne u recimo kunskoj štednji.
Moguć je, čak i veoma izvjestan još jedan potop, možda i dva, ali iduće godine u ovo vrijeme biti ćemo milioneri 😉