Europske države počele popuštati mjere: Otvaraju dućane, bazene, škole…

Autor: Poslovni.hr , 13. travanj 2020. u 09:12
FOTO: REUTERS/Nikolaj Skysgaard/File Photo

Te su zemlje bile jako dobro pripremljene i tamo su već prošli vrhunci epidemije. Opuštanje mjera koje najavljuju zvuče razumno. Opuštanje mjera mora biti postepeno.

Češka pomalo otvara trgovine, građani mogu kupovati bickle, opremu i računala, otvoreni su teniski tereni i bazeni. Austrija nakon Uskrsa otvara male dućane. Danska idući tjedan otvara vrtiće i škole, a tjedan dana kasnije otvorit će se i vrtići u Norveškoj.

Ovo su prve zapadne zemlje koje počinju s opuštanjem mjera koje su njihove vlade uvele kako bi suzbile širenje korona virusa. Nema sumnje da će ostale zemlje pratiti kako će razvijati situacija, obzirom da sad već posvuda dolaze brojni duštveni i gospodarski pritisci.

Dr. Peter Drobac, zdravstveni stručnjak s Oxforda rekao je za CNN da je opuštanje mjera u ovim zemljama sada jako važno i može ostalim ponuditi vrijedne informacije i smjernice. Također je naveo da sve te zemlje imaju jednu zajedničku stvar – bile su među prvima u Europi koje su uvele karantene i stroge mjere društvene distance, ali su i vrlo brzo uvele testiranja, prenose 24sata.

– Te su zemlje bile jako dobro pripremljene i tamo su već prošli vrhunci epidemije. Opuštanje mjera koje najavljuju zvuče razumno. Opuštanje mjera mora biti postepeno, jer ako opuštanje ide prebrzo, zaraza bi se opet mogla pojaviti – kaže Drobac.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Danas   do FINE …stigli  samo najuporniji  ………….redovi   predugački……………..ništa nismo riješili….ujutro , rano  dežurati…..ispred vrata …

Uskoro ćemo i mi, postupno!

New Report

Close