| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
DLKV |
11,03 |
33.738 |
3,058 |
11,00 |
11,10 |
-1,77%
|
Znači, danas je 1.6.2021., 11. dan od objave kriminalne odluke i činjenica je da nije pokrenuto ništa.
Bravo za nas male dioničare.
Volio bih da griješim, ali zar ti jedini u ovoj državi vjeruješ u pravosuđe RH i misliš da oni sude po savjesti???
Budi sretan što nisi bio na sudu pa se nisi upoznao s “pravdom” pravnog sustava RH. Mi mnogi nažalost jesmo.
Volio bih da griješim, ali zar ti jedini u ovoj državi vjeruješ u pravosuđe RH i misliš da oni sude po savjesti???
Budi sretan što nisi bio na sudu pa se nisi upoznao s “pravdom” pravnog sustava RH. Mi mnogi nažalost jesmo.
Nazalost,sudovi sude na temelju prava,odnosno pozitivnih propisa,a ne na temelju “pravde”.Pravda je moralna kategorija.No,mislim da ste Vi na “pravom tragu” sto trebaju dionicari poput Vas uciniti za zastite svoje interese u dokap. koja prema Vama nije pravicna.To je i moje misljenje.Trebali su Vam omoguciti da sudjelujete u dokap. bez ovog velikog novcanog limita.Mozda neki manji limit 10000 ili 50000 kuna,ali ovo je apsolutno previse i ima za cilj da “mali prakticno nestanu”.Dakle,trebate se organizirati prije GS,pokusati animirati dovoljno dionicara odnosno upravljackih prava u smislu dionica.Podnijeti kontraprijedlog-svoj prijedlog na GS i traziti da se o njemu glasa.Morate sve poduzeti u skladu sa ZTD i statutom drustva da zastitite svoj interes.Vjerovatno ce Vam u tome trebati pravna pomoc kvalificirane osobe iz reda dionicara ili izvan.
Moje iskustvo mi kazuje da Vam nece nitko pomoci ako si ne pomognete sami.
Javnost je uglavnom slabo senzibilizirana vezano za prava dionicara.Vise ih zanimaju prava radnika i opstojnost firme.Dionicarstvo u hrvatskoj na, zalost uglavnom nije prepoznato u svom pravom znacenju.
Poslje pljački tipa TNPL, LEDO, JAMN, ZVZD, BLJE, VPIK, VDKT, HEMH, DIOK, DDJH…, ne mogu više i dalje nabrajat; na DLKV-u dolazi novi copy-paste scenarij istjerivanja malih dioničara u kut tj. van igre, a velika većina vas se ovdje čudi i moralizira?
Nema pravde, nema regulatora i nema milosti na ZG burzi.
Nema!
Jedini savjet je oprez + iskrena želja da nitko od vas ne bude dioničar neke nove “nagazne mine” na ovoj Burzi.
A ima ih još…
Vjerujte, dok traje ovo forumsko čuđenje na DLKV-u, barem još 3-4 dionice u redovnom opticaju čeka sličan scenarij.
Stoga, oprez ekipa!
Vjerujte, dok traje ovo forumsko čuđenje na DLKV-u, barem još 3-4 dionice u redovnom opticaju čeka sličan scenarij.
Stoga, oprez ekipa!
Za koje to misliš?
Kolega johnwayne rekao se da postoji udruga gdje se skupilo već 56 malih dioničara i od tada ignorira pitanja kako doći do kontakta od te udruge. Ne razumijem zašto je problem to reći.
Samo meni se čini da je to neistinita informacija jer logično bi bilo skupiti što više malih dioničara pa da se djeluje zajedno.
Ali, ovdje se neki očito poigravaju s malim dioničarima i daju lažne informacije.
Zato oprez, ne valja se upecati na svačiju priču. Ima ovdje vukova u janjećoj koži i ispipivača pulsa malih dioničara.
Ma nikakvo “ispipavanje pulsa” , sumnjam da se autori ove igranke bave takvim glupostima
Po pitanju udruge nažalost i mene su odigrali, dobio sam info preko odvjetnice koja se bavi
sporovima za dionice , sada ispada da je to neka stara udruga još iz doba kada je DLKV bio preko 100 kn .. jedino što vam ostaje je naći u registru udruga na stranicama min. pavosuda tko su vlasnici te udruge i pokušat sa njima stupit u kontakt, makar i da vam prepuste udrugu
Čudno je da se na ovom forumu ne može okupiti niti 10 dioničara , a u SKDD sigurno ima više od 2000 dioničara DLKV na takav broj slobodnih
Ovdje bi čak mogla biti odgovorna za štetu država , ako Končar upiše toliko kapitala sa isključenjem prava prvenstva postojećih dioničara jer je Končaru najveći suvlasnik HZMO preko Kapitalnog fonda
To dioničarima uopće ne mora biti loše, da skupno tuže RH jer ih je izvlastila
Sad još samo da se Končar konačno izjasni koliko ulaže i da Habor potvrdi da podržava
smanjenje njihovog uloga za 99/100
To je onda čist slučaj nacionalizacije , bingo za oštećene dioničare
Jer RH je daleko bolji platiša nego bi bila ta firma iz Malte, koja dok izgubi spor
može već biti i u stečaju uredno , a dionice na novom vlasniku
To je rijetko viđeno da se netko naplati od neke off shore tvrtke s Cipra ili Malte ,
njihovo se vlasništvo jako brzo giba, a sudski procesi traju godinama u nas
Koja hrpa netocnih navoda,krivih i pogresnih zakljucaka.
Ne znam sto ste po struci,ali ocito ne razumijete pravnu teoriju niti praksu i niste iz tog miljea.
Nagovarati dionicare da tuze drzavu zbog dokap. dionickog drustva ovog tipa je jednostavno toliko upitno ne samo sa pravnog stanovista nego i elementarne logike da ne razumijem cime se vi rukovodite pri takvim apsurdnim stavovima,.
Bilo bi dobro da sudovi sude na temelju propisa, ali u našoj državi sudovi sude u korist interesnih lobija i uvezani su sa odvjetnicima i rade u dilu. Tako da je u bilo kojem segmentu teško dobiti pravično suđenje.
Uostalom, suci se neizravno biraju preko sabora, odnosno biraju se vijeća koja onda izabiru te suce.
Ne kaže se bezveze da je pravosuđe rak rana ove države, a ja sam to dobro osjetio na svojoj koži osobno, ali svejedno spreman sam sudjelovati u svakom procesu sa svojim udjelom da se ovoj korumpiranoj hobotnici u vidu ove odluke stane na kraj.
Podržat ću svaku akciju malih dioničara, samo treba se paziti ljudi koji sjede na dvije stolice, jer druga strana će sigurno ubacivati svoje jatake.
Bilo bi dobro da sudovi sude na temelju propisa, ali u našoj državi sudovi sude u korist interesnih lobija i uvezani su sa odvjetnicima i rade u dilu. Tako da je u bilo kojem segmentu teško dobiti pravično suđenje.
Uostalom, suci se neizravno biraju preko sabora, odnosno biraju se vijeća koja onda izabiru te suce.
Ne kaže se bezveze da je pravosuđe rak rana ove države, a ja sam to dobro osjetio na svojoj koži osobno, ali svejedno spreman sam sudjelovati u svakom procesu sa svojim udjelom da se ovoj korumpiranoj hobotnici u vidu ove odluke stane na kraj.
Podržat ću svaku akciju malih dioničara, samo treba se paziti ljudi koji sjede na dvije stolice, jer druga strana će sigurno ubacivati svoje jatake.
Već ubacuje.
Ali džabe im kada pokušavaju obmanuti i prevariti više od 1500 građana ove zemlje.
Đe će im duša, takvu gadnu karmu navući na sebe pred ljeto..
Pitanje glasi,postoji li koja institucija kojoj se moze privatno prijavit odluke o kojima ce se odlucivati na GS-u?
Iako zivimo u banana republjik
mora postojati neki regulator koji mora po sluzbenoj duznosti staviti šapu i istraziti makar apropo forme regularnost odluka??
Ili se to prijavljuje tek kada se odluke donesu jer jos nisu pravomocne.
Kako ste tu pisali pravo i pravda nisu isto.
I ok.
Pravno gledano Dlkv je izdao obavijest da ce se na Gs.odlucivati o xy prijedlozima,shodno tome dionica je krenula tonut i birza je reagirala i izdala upozorenje.
To je stadij br.1
Sto je stadij br.2?
Cekat da oni donesu ocito diskriminirajuce odluke pa onda ih prijavit kome? Hanfi..uskoku…drzavnom ??
Jel moguce zaista da ne postoji ni jedna institucija koja ne cešlja ovakve nakaradne rabote prije nego li se dese??
Pitanje glasi,postoji li koja institucija kojoj se moze privatno prijavit odluke o kojima ce se odlucivati na GS-u?
Iako zivimo u banana republjik
mora postojati neki regulator koji mora po sluzbenoj duznosti staviti šapu i istraziti makar apropo forme regularnost odluka??
Ili se to prijavljuje tek kada se odluke donesu jer jos nisu pravomocne.
Kako ste tu pisali pravo i pravda nisu isto.
I ok.
Pravno gledano Dlkv je izdao obavijest da ce se na Gs.odlucivati o xy prijedlozima,shodno tome dionica je krenula tonut i birza je reagirala i izdala upozorenje.
To je stadij br.1
Sto je stadij br.2?
Cekat da oni donesu ocito diskriminirajuce odluke pa onda ih prijavit kome? Hanfi..uskoku…drzavnom ??
Jel moguce zaista da ne postoji ni jedna institucija koja ne cešlja ovakve nakaradne rabote prije nego li se dese??
Imate pravo poduzimati pravne radnje propisane zakonima ,prije svega ZTD i Statutom drustva.
Kao dionicar imate pravo sudjelovanja na GS i davati sukladno propisima prijedloge i protuprijedloge,traziti objasnjenja.Imate sukladno navedenim propisima osporavati odluke GS donesene protivno zakonu i proceduralnim radnjama.U slucaju osporavanja odluka odluke donosi Trgovacki sud.
Nitko nece umjesto Vas poduzimati nesto sto je rezervirano za dionicare.
Vi ovdje uglavnom osporavate pravednost i postenje ,a ne zakonitost,koliko sam mogao primjetiti.Za pobiti neku pravnu odluku morate imati pravne razloge za osnovanost pobijanja.
GS i prijedloge odluka pripremaju za to kvalificirane osobe koje sudjeluju i u postupku na GS.
Nije dovoljno samo vikati” kao Kalimero ovo je nepravda” vec morate sami kao dionicari nesto pokusati uciniti ,prije svega na GS prilikom rasprave i odlucivanja.
nakon svega….. bojim se da su mali definitivn OPET nadrljali. preiskusna je to ekipa i imali su više nego dovoljno vremena sve do u zadnji detalj razraditi. iskustva imaju napretek u takvim stvarima. GS je samo formalnost.
može se na GS napraviti halabuka i potegnuti neka pitanja, ali slaba korist ako se ne organizirate i nađete pravog odvjetnika (ako ne za drugo samo za kvalitetan pravni savjet). a sve to naravno iziskuje i novaca, a još više vremena koje neumitno curi.
želim svu sreću malima ovdje!