ADPL (AD Plastik d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ADPL (AD Plastik d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

sta mislite o ovoj dionici??? …prica se da je dobra prilika?

kad se završi rasprodaja…možda i bude….kad se povećava volumen trgovanja neke dionice uz pad cijene to nije dobra prilika za kupnju….kad cijena uz veći promet pređe 95 kuna tad se već može razmišljati o kupnji.

uz dužno poštovanje Zimzelenu.E sada si me malo zbunio…čitao sam tvoj post za početnike #702
Odgovor na: Za početnike

——————————————————————————–

Spin,
što me ti ustvari želiš pitati?…znaš, pitanje je konfuzno, ali naslućujem što želiš pitati, pa ti odgovaram kratko:
-HOMS je krenuo sa 31,00 kuna i taj prvi paket sam kupio ja, prodao na 50,00 kuna, išao je čak do 53,00 kune i tu je trebalo izaći, na 50-53….nakon toga imamo pad cijene i veliki promet, a VELIKI PROMET uz pad cijene je DOBAR ZNAK i što je promet veći to bolje, sad jake ruke kupuju, a slabe prodaju….mi koji smo sad kupovali prodavaćemo kad krene gore…a još nije…naredni pik skoro uvijek je veći od prethodnog, postoje iznimke, ali o njima nećemo ovom prilikom…dobar znak je i to što u drugom ciklusu cijena nije išla ispod prethodnog dna, a to je 31,00 kuna. Dali mi možeš objasniti?

HOMS je vrlo specifičan slučaj kad je Auctor izašao van sa svim dionicama ( mislim i Hypo ) a dokuljivali su mali i riječ je o maloj tržišnoj kapitalizaciji mislim cca 3 mil kuna te se kod ove dionice ne može govoriti o pravilima.

ok,hvala na odgovoru

….ali nije ni pao ispod 31..istina je da ga je i jedan veći investitor kupovao, a izgleda da i dalje kupuje i sigurno je da će do kraja godine prijeći prethodni pik….samo, ostati u dionici kod koje ne vidiš da skoro neće gore, baš i nije pametno, kad na burzi imaš bolje prilike….isto tako, ako imaš dionicu koja ima uzlazni trend i on je spor, onda je uputno prodati dio tih dionica i prijeći u neku drugu, kod koje vidiš siguran i brz porast….tako sam ja ovih dana izašao iz dijela Badela i dokupio Puljanku po 65….izašao iz Tankerske i kupio Sunčani na cijeni od 133-140

**********preseljeno iz industrogradnje********************

mark1:

Pozdrav ljudi!

Ima li itko kakvih saznanja o AD plastik?

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

Slabo pišete o adpl? Jel to znači da ju nitko nema ili da vam ne valja? Veliki prometi prošli tjedan!

...povijest se ponavlja...

Kod dioničkog društva AD PLASTIKA D.D. imamo ESOP u koji je uključeno više od polovice ukupne emisije dionica, a ukupna emisija je 2.939.709 dionica…dionice su bile vezane na pet godina, koji su upravo istekli, pa mali dioničari polako prodaju svoje dionice, koje su prije pet godina plaćali oko 25 kuna. Jedan od fondova prisutnih u Hrvatskoj do skora je kupovao ove dionice i to je bio glavni razlog porasta cijene, ako on stane sa kupnjom, a vrlo lako je mogućno, tada nije teško predvidjeti daljni tok.

Upravo me to spriječilo uci prilikom osciliranja oko 89 kn, jer nisam znao u kojem ce smjeru potegnuti… vidjet cemo, koliko ja znam pocetkom svibnja radnici imaju pravo prodaje

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Kako kometirate rast cijene ove dionice budući već dugo nije o njoj pisano a cijena nije stala i još uvijek se ne vidi kraj porastu.?
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.


Kako kometirate rast cijene ove dionice budući već dugo nije o njoj
pisano a cijena nije stala i još uvijek se ne vidi kraj porastu.?
Pozdrav

Komentiram tako što ulazi u TOP 10 Ilirika, oni skupljaju veće količine, a mi mali što skupimo. Malo je jača brana na 150 kn

Evo izvjesce
http://www.zse.hr/financ/ADPL-fin2006-1Q.xls
Ukratko:povecanje aktive na 1.060.743
povecanje potrazivanja od kupaca sa 236.872 na 276.137.
Neto dobit od 4.112M nesto je manja nego u istom tromjesecju prosle godine.
IZ novcanog toka:
Ako pogledamo amortizaciju ,vidimo da je sada za 5M veca nego lani,a kupnja materjalne imovine je ove godine(1Q)5M manja nego lani.Interesantno!
Ocito im nije bilo u interesu da se prikaze veca dobit.
Treba sto jeftinije pokupiti dionice od ESOP.
Oko 110- 120 kn mi se cini dobro za dokup.
Prije sam predvidjao 150 do kraja ove godine,(vec se ostvarilo)ali nakon ovog
izvjestaja,izlaska radnika i ulaska fondova predvidjam oko 200kn.
Molim pametne komentare cijenjenih kolega forumasa.

Rizik je moj prijatelj

Evo malo dobrih vijesti za dionicare AD Plastike iz danasnjeg poslovnog:

http://www.poslovni.hr/14166.aspx

Nijemci počinju s gradnjom triju vjetroelektrana u Hrvatskoj

Sljedeće godine planira se gradnja vjetroelektrane kod Senja, nakon čega bi započela gradnja vjetroelektrane Ćićarija u Istri, dok bi treća bila u Mazinu na području Gračaca

Suradnja s AD Plastik iz Solina
Kako se moglo čuti tijekom razgovora u gospodarskoj komori Saarlanda, poticaj suradnji s partnerima iz te pokrajine, a kojih je na razgovore s hrvatskim tvrtkama došlo ukupno dvadeset i pet, suradnja je saarlandske tvrtke Saargummi s Ad Plastikom iz Solina. Nedavno su, naime, te dvije tvrtke obnovile kontakte i osnovale joint venture poduzeće, koje će osim rada na zajedničkom proizvodu (gumeni dijelovi na automobilu za zvučnu izolaciju) razvijati suradnju i u prodaji na ključnim tržištima. Ad Plastik bi, naime, trebao pomoći Saargummiju u izlasku na istočna tržišta na kojima je solinski proizvođač afirmiran, a s druge strane Saargummi bi bio dobar partner Ad Plastiku za zapadnu Europu. Joint venture poduzeće zasad radi za BMW, a pregovara se i o mogućoj suradnji s Daimler Chryslerom.

New Report

Close