ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.03.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
43,90
220
5
43,20
43,90
1,62%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Neobično je da se rijetko spominje Atlantska na ovom forumu, jednu od najboljih firmi u Hrvatskoj u prošloj godini. Mislim da je zaslužila svoju temu. Današnji promet od preko 3.800.000,00 kn nam govori da je zaista atraktivna investicija. Inače, nakon pada sa 970 kn cijena se drži na cca. 800 kn/ + – 5% u protekla 2 mjeseca. Unaprijed poznati rezultati i svima poznato iskrcavanje Kristijana Flioričića sa preko 20.000 kom je vratilo cijenu i ipak suprotno očekivanjima vratilo na niže razine. U očekivanju godišnjih rezultata koji su kako sam već napisao poznati, puno više će biti interesantni razultati za 1Q/2006.g. koji bi trebali biti prikazani u slijedećih 40 dana. Zna se da su vozarine pale za 100% u odnosu na 2005.g., ali ipak još uvijek su profitabilne za Atlantsku Plovidbu. Ostali prihodi od hotela do avio kompanije bi trebali biti u porastu. Novca je dosta rezervirano za ovu godinu pa će intersantno biti pratiti događanja oko ove jako atraktivne dionice za mnoge ulagače.

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Mana je navodni prenos dionica sa ESOP-a,
Plus je pun trezor, moguće poništenje istog, shodno tome povečanja vrijednosti dionice.
Trenutni dodatni plus je nova količina novaca koji otpuštaju fondovi prodajom plivinih dionica, današnji dan milijunaša pokazuje kako će to teći. Čini se da skrbnički HVB – jače prodaje. Po meni na razini od 800 kn trenutno dobra kupnja, potcjenjena minimalno 20%.

Odlicna firma, jedina joj je mana sto je kod vecine ulagaca OUT. Zar Vam nista ne znaci da je K.Floricic rasprodaje. [smiley1]

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

Floki je izlazio u 11. mjesecu prošle godine, a većinu njegovih dionica su dogovoreno kupili fondovi i tada ulazili po najvišim cijenama od 950 – 960 kn. Međutim, tadašnje prognoze svih financijskih analitičara su bile da ATPL vrijedi cca. 1200-1300 kn.

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Čini mi se da je Hypo nedavno revidirao svoj target price na 930kn.
Obratite pažnju na ovu dionicu jer trenutno je period akumulacije, ili ulaz “pametnog novca” koji traje od drugog mjeseca, HVB skrbnički prodaje, a vjerovatno i K.F. ako mu je ostalo još dionica. Kupnja je dosta jaka, i ne zatrčava se previše. Vjrovatno se isčekuju rezultati za 05 -tu, i mislim da rast ove dionice može zaustaviti jedino lošije izvješće. Uskoro ćemo testirati granicu otpora na 830.
BDI opet lagano raste.
Pogledati OBV graf od početka godine.

OBV raste skoro konstantno od početka godine.Gledajuči na godišnjem grafu.
Da, i RSI je iznad 50.(bliže vrijednosti 60)


Čini mi se da je Hypo nedavno revidirao svoj target price na 930kn. Obratite pažnju na ovu dionicu jer trenutno je period akumulacije, ili ulaz “pametnog novca” koji traje od drugog mjeseca, HVB skrbnički prodaje, a vjerovatno i K.F. ako mu je ostalo još dionica. Kupnja je dosta jaka, i ne zatrčava se previše. Vjrovatno se isčekuju rezultati za 05 -tu, i mislim da rast ove dionice može zaustaviti jedino lošije izvješće. Uskoro ćemo testirati granicu otpora na 830. BDI opet lagano raste. Pogledati OBV graf od početka godine.

Rezultati za 2005 su već poznati. Puno veći učinak (pozitivni ili negativni) će imati rezultati od 1Q/2006. Nema trenutno malih na kupnji već isključivo fondovi i oni drže ovako konstantnu kupnju do cca. 810 kn.

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

Mali ulagači bi se mogli priključiti od 870 pa dalje, evo danas je skinut onaj velik nalog od 1400 na 820 kn, ako neće biti jačih prodavatelja mogli bi lagano probiti granicu otpora i zaustaviti se na 850-870. gledajući graf unazad 3 mjeseca.
Svi indexi su danas rasli sa BDI-jem.

Hm, žao mi je što se nemože komentirati intraday trgovanje, znači ono što iznosim pokušavam kroz promatranje dnevnog trgovanja zaključiti razvoj istog.
Pojavilo se novo ime, skrbnički Raiffaisen banke, akumulacija je i dalje prisutna i nakon dugo ukupna količina dionica na prodaju smanjila se za 30% a na kupnji za 20%.
BDI je još jedan dan završio u pozitivi i slijedeći tjedan završava zadnja runda pregovora Kine i gl. rudnika željeza. očekuje se još jedan peak vozarina po predviđanjima i do 40 000$ po danu za panamax, trnutno preko 18000$.

Tehnička analiza !

Po analizi vide se početak trenda, MACD je presjekao signal, prešao iznad također prešao u pozitivu.
Na prvom grafu vidimo različito kretanje SMA1 i cijenovne krivulje što bi trebalo rezultirati pozitivnim ishodom trgovanja u Pon ili najkasnije u Utorak.
Kod ove firme ima zanimljivih novosti, a to je da spremaju komercijane zapise 150 mio kn. u smanjenju kratkoročne zaduženosti (kratkoročnih potreba).
Treba obratiti pažnju na Plivu jer mogući novi krug i oslobađanje casha moglo bi naći put u likvidnim fundamentalno jakim dionicama.

Hvala znancu.

Da, cijena bi prema TA trebala rasti.

Komercijalni zapisi ATPL krajem tjedna na ZSE
Atlantska plovidba je predstavila Program izdavanja komercijalnih zapisa ukupne vrijednosti 150 milijuna kuna, a prva tranša bi trebala već krajem tjedna biti uvrštena u Redovito tržište Zagrebačke burze. Za agenta i dealera izdanja izabrana je Privredna banka Zagreb. Programom izdavanja je određeno kako pojedina tranša ne može biti manja od 10 milijuna kuna, a rok dospjeća im ne može biti dulji od 364 dana. Neto prihod od izdavanja komercijalnih zapisa bit će upotrijebljen za refinanciranje postojećih kreditnih obveza i financiranje tekućeg poslovanja sukladno odlukama Uprave dubrovačke Atlantske plovidbe.
(pd)

Upravo se testira točka otpora na 830, danas je bilo kolebanja zbog situacije sa JDPL, ali dionica nastavlja svoj stabilni rast. Čeka se izvješće za 1Q i godišnje, također treba naglasiti prodaju brodova u iznosu od 17mio$ što će se knjižiti u drugom kvartalu.

Šta sad već nemogu niti dugove apsorbirati?
Očito da im je keš potreban jer su dugovi ogromni.(po podacima 9 mj 2005)

New Report

Close