ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 24.03.2023. u 20:02
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ERNT
232,68
52.585
226
231,00
234,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Poslovni rezultati Ericssona Nikole Tesle u 2005. godini

Godinu 2005., u kojoj je Ericsson Nikola Tesla (ETK) navršio 56 godina postojanja, karakterizira nastavak uspješnog poslovanja. Bila je to godina znakovita po daljnjem poslovnom rastu kompanije, uspostavi novih i jačanju postojećih poslovnih partnerstva, jačanju regionalne i globalne pozicije unutar Ericssona, a kao posljedica toga i značajnom zapošljavanju mladih stručnjaka, te stalnoj prilagodbi situaciji na tržištu i učvršćivanju puta poslovne izvrsnosti.
Uspješno poslovanje Ericssona Nikole Tesle temelji se na kvalitetnom i napornom radu svih zaposlenika kompanije, njihovom profesionalizmu i znanju. Način rada u kompaniji karakterizira inovativnost, kreativnost, timski rad i otvorenost prema novim idejama te novim poslovnim prilikama, efikasnost i zdravi poduzetnički duh.
Poslujući na taj način Ericsson Nikola Tesla pridonosi povećanju zadovoljstva svojih kupaca kao i dobiti i rastu za svoje dioničare i druge interesne skupine.
Poslovanje kompanije u prošloj godini odvijalo se uz snažnu konkurenciju na tržištu, posebno s Dalekog Istoka, zahtjevne kupce, sve veći pritisak na marže, ali i stvaranje novih poslovnih prilika. Kompanija je u 2005. godini u potpunosti ostvarila svoje planove, dio njih i premašila, tako da je prošla poslovna godina, u pogledu prodaje i dobiti, ponovno bila rekordna.

U usporedbi s godinom prije, Ericsson Nikola Tesla postigao je sljedeće rezultate:
– Porast prihoda od prodaje od 4,7%: 1.624,5 milijuna kuna u 2005. u usporedbi s 1.551,7 milijuna kuna u 2004.
– Knjižene narudžbe su na razini rekordne 2004., točnije u porastu su 0,2% (1.608 milijuna kuna u 2005. odnosno 1.605 milijuna kuna u 2004.)
– Bruto marža: 20% u 2005. (23% u 2004.)
– Operativna marža: 14,5% u 2005. (14,0 % u 2004.)
– Porast dobiti prije oporezivanja od 9%: 268,4 milijuna kuna u 2005. u odnosu na 246,3 milijuna kuna u 2004.
– Porast neto dobiti od 8%: 235,7 milijuna kuna u 2005. u odnosu na 217,4 milijuna kuna u protekloj godini
– Pozitivan novčani tok iz poslovnih aktivnosti: +47 milijuna kuna
– Stabilna i motivirajuća kompanijska kultura što se već sedmu godinu za redom potvrđuje u Dialogu, godišnjoj anketi zaposlenika o zadovoljstvu kompanijom
– Zadovoljstvo kupaca iskazano u godišnjoj anketi Customer satisfaction

Takvi poslovni rezultati mahom se temelje na ustrajnosti u radu s kupcima. Riječ je o ponudi novih poslovnih modela i inovativnih rješenja uz primjenu vrhunskih tehnologija, financiranju kupaca, prilagodbi kompanijinih aktivnosti njihovim planovima i potrebama, te aktivnostima usmjerenim na proširenje baze kupaca. I dalje se iznimna važnost pridaje provođenju programa troškovne učinkovitosti, a prodajni, opći i administrativni troškovi dodatno su smanjeni sa 7,4% na 7,0% prihoda od prodaje. Naglasak je stavljen i na upravljanje vanjskim dobavljačima, pri čemu transparentnost i konkurentnost imaju osobito važnu ulogu u smanjenju troškova.
Što se tiče upravljanja rizicima, kompanija je nakon revizije politike vezane uz rezerviranja za potraživanja od kupaca primijenila nove metode. Temeljitom analizom utvrđene su odgovarajuće rezerve za dugotrajna, visokorizična potraživanja koja pokrivaju sve rizike. Prepoznato je značajno smanjenje rizika za potraživanja iz Bjelorusije jer su se plaćanja počela odvijati prema utvrđenom planu, uz kraći rok naplate potraživanja, što je dovelo do smanjenih rezerviranja i jednokratnog pozitivnog učinka u 2005. godini u iznosu od 43,5 milijuna kuna.

Poslovna situacija na glavnim tržištima ETK
Ericsson Nikola Tesla na razini korporacije ima odgovornost za više desetaka zemalja u Europi, Srednjem Istoku i Africi. U ukupnoj prodaji Ericssona Nikole Tesle u 2005. godini udio domaćeg tržišta iznosi 29%, a izvoznog tržišta 71%. Pri tome je u ukupnom izvozu interno Ericssonovo tržište zastupljeno s 18%, dok izvoz u ostale zemlje predstavlja 53%. Najznačajnija pojedinačna tržišta u prošloj godini bila su: Hr

Sta se dogadja sa ERNT. Mislim da je stabilna dionica ali bez nekih pomaka nakon izvjesca.Mislite li da je vrijeme izlaziti i razmatrati druge dionice.

VUK DLAKU MJENJA A ĆUD NIKADA

Ericsson Nikola Tesla – Rezultati poslovanja u prvom tromjesečju 2006.

vise na http://www.zse.hr

vjeruj mi, isplati se cekati, pa makar cekali i godinama...

Jel procurila neka informacija, naime nema više prodaje ispod 2000…
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

A zasto bi je i bilo, sve utjecajne brokerske kuce procjenjuju ciljanu cijenu na 2.100 – 2.300 kn.[smiley1]

[b]If you work for a living whay do you kill your self working ??[/b]

To je veliki raspon, je li to njihova želja ili stvarnost
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

To su procjene ciljane cijene: od pesimisticnih ( 2.100kn ) do optimisticnih ( 2.300kn ).
Zadnju ce ionako reci Trziste. [smiley1]

[b]If you work for a living whay do you kill your self working ??[/b]

Jel to procjena ciljane cijene do kraja godine?
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Tako je kolega Mreich.

[b]If you work for a living whay do you kill your self working ??[/b]

Ali mene zanima što da radim s dionicama do kraja mjeseca?
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Hold.[smiley1]

[b]If you work for a living whay do you kill your self working ??[/b]

Znači najbolje da postavim nalog tako da mi pokupe zadnji dan u polugodištu.
Pozdrav

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Najveći hrvatski izvoznik telekomunikacijskih usluga i rješenja Ericsson Nikola Tesla je sredinom lipnja ove godine s prvim bjeloruskim operatorom mobilne mreže, tvrtkom JV MDC Velcom, potpisao ugovor o proširenju telekomunikacijske infrastrukture čija ukupna vrijednost premašuje 250 milijuna kuna, priopćeno je iz hrvatske kompanije. Ugovor uključuje nadogradnju jezgre GSM sustava, nakon čega će pokretna mreža toga operatora moći uslužiti 3 milijuna krajnjih korisnika. Konkretno, ugovorom je obuhvaćeno uvođenje u rad nove komutacijske, radio i transmisijske opreme, koja će kupcu Ericssona Nikole Tesle omogućiti ponudu širega spektra usluga i nakon čije će implementacije biti povećana njihova kvaliteta. Osim toga, novi posao ove kompanije u Bjelorusiji uključuje i isporuku profesionalnih usluga. Ugovor je u ime tvrtke JV MDC Velcom potpisao G. V. Melnikov, generalni direktor tvrtke, dok je u ime Ericssona Nikole Tesle potpisnik bio Zvonko Bićanić, menadžer prodaje i marketinga za Bjelorusiju. Realizacija ovoga vrijednoga izvoznoga posla očekuje se do kraja 2006. godine.
Prigodom potpisa novog ugovora, predstavnici obiju strana su izrazili zadovoljstvo do sada postignutim rezultatima na zajedničkim projektima.
(Bankamagazin)

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Smatram da je ova dionica nepravedno zapostavljena na forumu, pa bih htio temu trgnuti iz zimskog sna.http://www.poslovni.hr/img/Forum/PostSmilies/9.gif
http://www.poslovni.hr/img/Forum/PostSmilies/9.gif

Molim cijenjene forumaše da iznesu svoje mišljenje o bliskoj i daljoj budućnosti iste.
Da li bi mogla biti jedna od meta skorašnjeg plivinog kapitala???
Gdje je Tesla u usporedbu sa sličnim dionicama u svijetu?

Kako objašnjavate da se cijena još od početka 2005.god. vrti na ovim razinama, iako je kompletno tržište u tom periodu doživjelo popriličan rast?

Mali dioničar

New Report

Close