Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 23.12.2025. u 02:07
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
RIVP
6,42
120.444
18,756
6,38
6,44
1,58%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

gonzales, 05.05.2020. u 11:07

hypnotik, 05.05.2020. u 10:57

Ulagati u industriju putovanja trenutno je najbolji način da izgubite novac. Pa nije zaludu Warren Buffet priznao pogrešku i prodao sve dionice avio kompanija nedavno. Bit će vremena za ulaganje u turizam ali to vrijeme nije sada.

da, trebalo se ulagat prije 2 m i pocetka krize dok jos dionica nije pala 50 %

To je bio neki drugi svijet kad je takvo ulaganje još donekle imalo smisla. Ulagati sada kad udar krize tek slijedi je nerazumno.

hypnotik, 05.05.2020. u 13:56

gonzales, 05.05.2020. u 11:07

hypnotik, 05.05.2020. u 10:57

Ulagati u industriju putovanja trenutno je najbolji način da izgubite novac. Pa nije zaludu Warren Buffet priznao pogrešku i prodao sve dionice avio kompanija nedavno. Bit će vremena za ulaganje u turizam ali to vrijeme nije sada.

da, trebalo se ulagat prije 2 m i pocetka krize dok jos dionica nije pala 50 %

To je bio neki drugi svijet kad je takvo ulaganje još donekle imalo smisla. Ulagati sada kad udar krize tek slijedi je nerazumno.

Upravo izasla informacija da u Grckoj sezona starta od 1.6 za auto turiste dok od 1.7 za avio dolaske…..ali ja iskreno to zanemarujem… kao sto zanemarujem sve sto se desava u Europi, popustanje mjera, pokretanje proizvodnji, otvaranje hotela po Europi i kod nas tj pripreme kod nas za nadolazecu sezonu itd…..ja najvise citam portale tipa Index hr i sl , oni su mi nekako najmjerodavniji za najavu krize koja dolazi

A inace se u nasim medijima jos do prije koji dan trkeljalo da Njemacka jos uopce ne razmislja o turizmu:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158194702359556&id=796049555&anchor_composer=false&ref=br_rs

https://www.vecernji.hr/vijesti/bavarska-se-polako-otvara-to-je-nada-za-hrvatski-turizam-1399724

Ignore: KressoM, delux

avax10, 05.05.2020. u 14:32

https://www.vecernji.hr/vijesti/bavarska-se-polako-otvara-to-je-nada-za-hrvatski-turizam-1399724

kako sam i rekao malorpije, neki mediji su najvece zlo ove krize…jer pojedini mediji su prije nekih manje od mjesec dana prenosili da se u Njemackoj restorani hoteli i ostalo nece otvarati do Kolovoza ove god.

Ali, u jednu ruku ne treba kriviti ni njih jer problem ove krize je sto se situacija mjenja iz dana u dan, a ocito sto se tice ovog virusa sve ide na bolje. To sve budi nadu da cemo ove godine imati sezonu bolju nego sto mislimo.

Osobno smatram da će sezone biti na razini 40-50 % prošlogodišnjih  noćenja.

No veći je problem stvar prihoda jer očekujem ipak značajan pad cijena.

Konkurencija je ogromna.

Invest, 05.05.2020. u 15:08

Osobno smatram da će sezone biti na razini 40-50 % prošlogodišnjih  noćenja.

to bi bilo odlično!

Invest, 05.05.2020. u 15:08

Konkurencija je ogromna.

je i nije..jer igrat će 2 stvari koje ,nogi konkurenti nemaju:

1. blizina automobilske destinacije ( tu odlično stojimo jer su nam blizu D, SLO, A, HU, CZ…)

2. relativna sigurnost zemlje što se tiče provedenih anti covid mjera (tu također stojimo odlično)

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/korak-do-lijeka-izraelski-ministar-postigli-smo-znacajan-napredak-razvili-smo-antitijela-koja-mogu-neutralizirati-koronavirus-u-organizmu/10275022/

Ignore: KressoM, delux

@gonzales
,

Mediji kao mediji. Svasta pisu i tocnost i netocnosti i zutilo i nezutilo. Vecina stvari koje prenose po meni ne zasluzuje nikakvu senzacionalnost kakvom je oni oslikavaju jer se pokazalo da nikakav breakthrough u nicemu nije napravljen a procitali smo barem 15 puta “Senzacionalno, na pragu….”.

Ali mediji nisi tu izmislili virus, niti mjere niti su znanstvenike natjerali da mjere uvedu. Sasvim obratno. Ova kriza je vodjena od znanstvenika i samo od znanstvenika. VIdis da vecina medija trenutno place pa se mjere ne ukidaju.

Za sta su to mediji konkretno krivi?

To sad već ima smisla, Njemačka se stavlja u prvi plan. Al polako s euforijom. Evo jedan link..

https://www.aljazeera.com/amp/news/2020/04/germany-lockdown-eases-spread-coronavirus-worsens-200428075843362.html?utm_source=website&utm_medium=article_page&utm_campaign=read_more_links

Oni koji se ne sjećaju prošlosti, osuđeni su da je ponavljaju.

Što ako neki luksuzni hotel otvori samo trećinu soba i osigura 99% sigurnost, udaljenost stolova i na plaži, provjeru osoblja itd i sve to duplo skuplje nego inače…uvijek ima bogatih koji će si priuštiti odmor gdje nema gužve…kad zapiči sunce i toplo more platit će kolko treba?

ante909, 05.05.2020. u 09:33

Zaljubljivanje u dionice

Izložen sam dosta u turizam kroz Adrs, nemam Rivp.

Dok čekamo cjepivo ili neku pozitivnu vijest, a obzirom na neizvjesnost vremenskog trajanja, mislim da je jedino važno pitanje za Valamar slijedeće…

Kolike će Valamar imati rashode u ovoj godini i u prvom kv. iduće? Prihodi će biti na kapaljku i pitanje je da li je bolje držati hladni pogon ili raditi i nabijati materijalne troškove i troškove osoblja. Amortizacija je pola mlrd godišnje.

Mislim da će Valamar imati gubitak u tih 5 spomenutih kvartala minimalno milijardu kn.

Tekuća likvidnost će jako pasti i za očekivati je dokap. EV/EBITDA sada izgleda lijepo ali to je već prošlost. Kako će izgledati za godinu dana je pravo pitanje.

Tako i sâm. I slažem se s gore izrečenim.

New Report

Close