| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,45 |
190.296 |
29,521 |
6,36 |
6,46 |
-2,16%
|
I kolega,koje su cijene tih testova u pojedinim europskim zemljama?Ili su testovi negdje i besplatni?
radi se o tome da ako je nas ministar odlucio da ce sezona kod nas poceti 1.6 i da ce biti dozvoljen dolazak stranih turista, budite sigurni da on to ne radi bez dogovora sa ministrima ostalih zemalja. A ako je to tako, tih testova nece biti ili ce biti da ih ne moraju placati ljudi sa dogovorenim bokinzima. U tome i jeste bit njihovih dogovora.
Sezona pocinje 1.6. Valamar otvara vrata 18.5.
Ali to sve vec vi i znate…
Detalje tih dogovora nitko nezna. Dapace dogovora jos niti nema a kamoli detalja. I frizeri su otvorili i skole ce ali jesi vidio uvjete? Nekima je bolje da ne otvaraju. To je neprovedivo. To je cisto da ljudi ne sjede doma i ne luduju.
Isto ti je Ostojic rekao za hotele da ako ostanu ovakvi uvjeti mnogi nece ni otvarati.
Vidio si uvjete za kafice? Tu nema nikakve matematike uopce otvarati.
Tko se imalo razumije u turizam zna da pod ovim uvjetima nece bit moguce poslovat. Nece bit isplativo otvarat objekte jer ce cijene bit manje nego lani a gostiju u tragovima. A ja ostajem kod moje izjave da do kraja svibnja ovo ide na 15-16 kn.
A sto uprava misli o sezoni i prihodima lako ce se vidjet 1.6 kad drzava prestaje sa subvencijama. Neki bi se mogli iznenadit brojem otkaza onda.
A ovi u turizam “neupuceni” cak kazu kako ce Jadran biti turisticki hit…
A ovi u turizam “neupuceni” cak kazu kako ce Jadran biti turisticki hit…
Pa da.
Talijanima i susjedima će pasti broj stranih dolazaka za 80-90%, kod nas će samo 60-70%.
Osim ako se ukinu PSR testovi u srcu sezone, onda možda samo 50% bude pad.
Detalje tih dogovora nitko nezna. Dapace dogovora jos niti nema a kamoli detalja. I frizeri su otvorili i skole ce ali jesi vidio uvjete? Nekima je bolje da ne otvaraju. To je neprovedivo. To je cisto da ljudi ne sjede doma i ne luduju.
Isto ti je Ostojic rekao za hotele da ako ostanu ovakvi uvjeti mnogi nece ni otvarati.
Vidio si uvjete za kafice? Tu nema nikakve matematike uopce otvarati.
pa ja da sam frizer (ili ugostitelj) ovo bi već odavno bilo na ustavnom
min. teh. uvjete kad se otvara salon ili birtija ne tražiš kod Capaka nego postoje pravilnici o razvrstavanju i min. uvjetima
no bez obzira na to, druge zemlje su zatvorile granice + preporučuju da se ne putuje vani
ova sezona je mort
tek o sljedećoj možemo lamentirati šbb-kbb
“pa ja da sam frizer (ili ugostitelj) ovo bi već odavno bilo na ustavnom
min. teh. uvjete kad se otvara salon ili birtija ne tražiš kod Capaka nego postoje pravilnici o razvrstavanju i min. uvjetima”
Da u normalni uvjetima ali ovo su izvanredne okolnosti i pitaj boga sta je tu sad zakonski. Takve mjere su po cijelom svijetu. Sad ide po izvanrednim mjerama.
Cak i ta opjevana svedska je trazila izmjene zakonskih mogucnosti da u slucaju potrebe itekako zaostri.
Sto cete kad se covjek jako razumije u turizam. Tocno koliko i u dionicarstvo.
Eto i ja “pdrzavam procjene” kolege “Bijeli” s tim da ,mislim,da ce do te cijene doci nesto kasnije,mozda izmedu 6-9 mjeseca.E,sada,sami procijenite,jeli bolje kupovati dionicu po 40-45 kuna ili 15-18 kuna ili mozda i 10 kuna ako dode do 2 vala?Vi ste pokazali koliko dobro procjenjujete,zar ne?Svatko ,dakako,odlucuje za sebe!
Ma da, sjedit ce svi ti nasi gosti iz europe doma cijelo ljeto jer im je to preporucio netko od njihovih celnika. Ili ce eventualno te horde hopsati kao koze po Alpama. Tamo su za njih po planinama vec pripremljene autoceste. Ali hotelskih kapaciteta tamo taman toliko koliko ih je na morskim obalama.
A i ljeto ce im ove godine biti blago:
https://www.24sata.hr/news/vakula-najavljuje-pakleno-vruce-ljeto-toplije-sve-do-listopada-691062
Evo kako Svedska trazi izmjene zakonskih mogucnosti da u slucaju potrebe zaostri mjere:
“ Strah od koronavirusa u ovoj je epidemiji predimenzioniran, smatra Giesecke. Činjenica je, kaže, da virus ubija mnoge, ali stvar je u tome da će se jako malo ljudi tako teško razboljeti. Većina će razviti blage simptome bolesti, ili ih uopće neće imati.
- Mnogo je više ljudi u Europi zaraženo koronavirusom nego što znamo.”
” I u Hrvatskoj je, međutim, vlast poslušala stručnjake, baš kao i u Švedskoj, ali je njihov stručni stav drukčiji i podržava karantenu kao jednu od mjera borbe protiv koronavirusa.
- Mislim da vam vaši stručnjaci daju pogrešan savjet, komentira Giesecke. Europa je, tvrdi, napravila grešku, i platit će cijenu za to.
- Možda nešto naučimo za idući put, jer pandemija će biti još, dodaje.
Države koje su se odlučile na »lockdown« imat će, tvrdi, goleme posljedice zatvaranja.”