Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.12.2025. u 04:23
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
RIVP
6,45
190.296
29,521
6,36
6,46
-2,16%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

https://www.glasistre.hr/hrvatska/goranko-fizulic-zelimo-li-mi-stvarno-dolazak-turista-ako-znamo-da-polovica-zarazenih-nema-nikakve-simptome-640370

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

@klaster

“kad dodje to razvikano cjepivo, virus mutira, od cjepiva nema koristi i opet sve ispocetka”

“Zar ne vidite da je ovaj virus jedinstven samo po tome sto je dobio dosad nevidjen marketing? Ne mislite li da bi trebalo bar razmisliti zasto ga je dopala takva “cast? I koliko mu na ruku u njegovoj “popularnosti” idu neki “relevantni” svjetski igraci koji iz krajnosti u krajnost besramno mijenjaju zdravstvene postavke i preporuke svaki dan?”

“I onda – pricamo o virusu, a virusa vise nigdje. Tek 3 novozarazena. Tako kod nas, a isti trend u EU. Tko tu koga”

Oho, opet malo mudrosti iz “struke” 😀

Kolega klaster vec zna i da ce mutirati i da je isti kao gripa i tko ga je stvorio i tko na tome profitira. Svaka cast.

Ali od svih cudjenja mi je uvjek najjace ono kad kazu “ko tu koga pa virusa ni nema” 😀

Jel ima mrtvih u avionskom prometu kad avioni ne lete?

I onda neko rece da je rasprava na forumu dobre kvalitete 😀

Ovo je razina specijalne skole da prostite.

plavi01, 03.05.2020. u 06:53

istra je proglašena corona free zonom 

Objavljeno: 02.05.2020 / 13:29
Autor: SEEbiz
POREČ – Porečka Valamar Riviera priprema se za otvaranje svojih turističkih objekata.

Otvaranje kampova i hotela planira se u svibnju i lipnju. Svoju šansu u ostvarivanju turističkih rezultata Valamar, kao uostalom i čitava zemlja vidi u prednosti što je Hrvatska za naša emitivna tržišta dostupna auto destinacija, piše Glas Istre.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10158186799739556&id=796049555&anchor_composer=false&ref=br_rs

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2180072&index_tid=12622

Nitko neće moći ući u Hrvatsku a da pritom ne napravi u matičnoj zemlji PSR test.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Djubre, 03.05.2020. u 20:13

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2180072&index_tid=12622

Nitko neće moći ući u Hrvatsku a da pritom ne napravi u matičnoj zemlji PSR test.

Time su nas naši ljudi praktički vratili korak unatrag. A gdje su rijeke turista?

Nisam nigdje našao je li se taj test plaća, i ako da koliko košta. To je isto bitna stavka.

Gledam Istru, kaže corina free. Super. Svaka im čast. Al što dalje, hoće tako dalje živjet zatvoreni, a jedva se čekaju otvoriti turistima. Baš nezgodna situacija.

Oni koji se ne sjećaju prošlosti, osuđeni su da je ponavljaju.

valamar je transparentan

Najveći promet u redovnom trgovanju ostvaren je dionicom Valamara, 6,9 milijuna kuna. Pritom joj je cijena pala 2,58 posto, na 22,7 kuna.

Ta najveća turistička kompanija objavila je da je u prvom tromjesečju ostvarila 49 milijuna kuna ukupnih prihoda ili 5 posto manje nego u isto vrijeme 2019., dok je operativni gubitak smanjen na 104 milijuna kuna uslijed poduzetih mjera štednje na svim razinama poslovanja.

A uslijed krize izazvane pojavom Covida-19 i zatvaranja objekata od 15. ožujka ove godine, procjenjuje se će njezin operativni gubitak do kraja svibnja 2020. iznositi 110 do 120 milijuna kuna.

sonda, 04.05.2020. u 05:57

Time su nas naši ljudi praktički vratili korak unatrag. A gdje su rijeke turista?

Nisam nigdje našao je li se taj test plaća, i ako da koliko košta. To je isto bitna stavka.

Gledam Istru, kaže corina free. Super. Svaka im čast. Al što dalje, hoće tako dalje živjet zatvoreni, a jedva se čekaju otvoriti turistima. Baš nezgodna situacija.

Pa ovo je katastrofa.

Već sam napisao da imam par apartmana i neke udjele u jednom manjem hotelu.

I za mene je ovo baš nezgodno jer sumnjam da će ljudi gubiti vrijeme na ovo.

Možda se situacija promjeni do špice sezone. Jer ovako ja prvi da trebam negdje ići ne bih gubio vrijeme na ovo.

Mislim, sa epidemiološkog stajališta je super. Svaka im čast. Neće ući novi slučajevi, ali sa turističkog prihodovnog stajališta je katastrofa. Meni su u apartmanima uglavnom obitelji sa djecom, neće se cijela obitelj ići testirati i dodatno riskirati zarazu kako bi došli kod nas.

Da sad ne pričam o trošku.

Kad da već nismo dovoljno zajeb*li turizam.

Ova korona mi već lagano ide na onu stvar.

sonda, 04.05.2020. u 05:57

Testovi su skupi,ovisi od drzave do drzave.Pitao za Tajland-test je oko 12000 BHT ili oko 320 EUR.I izgubite dosta vremena i trebate cekati rezultate.Koliko je u EU neznam .Vidim Francuska zatvorila granice do 24.07. ako sam dobro procitao,a to je najveca svjetska turisticka sila sa preko 80 miliona turista godisnje.Vecina njemackih gradana nije za otvaranje granica.Ostaju mogucnosti nekih koridora za Sloveniju,Cesku,mozda Austriju ,Bosnu i sl. ako se to dogovori,ali ovo testiranje  “je koma”!Pretpostavljam da ce i po povratku trebati dati neki dokaz da je sve OK ili morati u karanten?

ovdje se pricaju gluposti za placanje testova i sl. Turisticka sezona pocinje 1.6. uskoro se otvaraju i hoteli Valamara. Pa zar mislite da ako ministri dogovaraju dolazak turista da ce svaki gost platiti 190 e za test?? pa ovo su takvi drukeraji od pojedinih kolega da to postaje smjesno.

ali dobro, za sada se jos moze dokupit po ovim cijenama

Prvo, PCR test za bilo koji virus, bakteriju ili drugi patogen nije skuplji od 500kn. Dakle, moze biti samo nize. Prema tome, ne inisinuirate neke stravicne cijene. Drugo, PCR test je krajnje nepouzdan, pa je veliko pitanje koji ce test (ako ga uopce bude) biti dogovoren. A. Markotic samo kaze da bi to mogao biti PCR, ali ne i da ce biti. Trece, jos uvijek je otvoreno hoce li uopce biti potrebno testiranje i ako da u kojim okolnostima. Je li logicno za ocekivati da cemo sami sebi nametati bilo kakve mjere koje bi onemogucile turizam, u zemlji koja bez turizma sigurno ide u kaos i bankrot. Zar mislite da bi toliki ljudi koji zive od turizma samo pasivno gledali kako im pred nosom propada sve sto imaju radi nekoga tko odlucuje o mjerama a da ga nije briga za posljedice? I to u uvjetima gdje su se ljudi kreditno zaduzili za svoje privatne tur. apartmane? Pa je li vama jasno kolika je imovina i kolike su financijske obveze tu u igri?

Pred nama su jos puna DVA MJESECA do glavne sezone, a u njima se ocekuje dramatican pomak na bolje, i sto se tice epidemioloske situacije u cijeloj EU i mjera vezanih uz nju. Dogodit ce se najvjerojatnije da ce virus potpuno isceznuti poput virusa gripe i svih drugih respiratornih virusa do tada. A onda vise ni testiranje nece imati smisla ni potrebe. Sto mislite, da bi valamar najavljivao otvaranje svojih hotela i drugih smjestajnih kapaciteta, i isao u taj trosak da nije ovako kako ovdje pisem?  Ne treba nasjedati na fearmongering (plasenje) katastroficara sto se kao lesinari skupljaju oko valamara JEFTINIM problematiziranjem. Mo’s si mislit, sad su prijetnja PCR testovi…sto je slijedece iz tvornice proizvodnje kaosa i straha?

@gonzales,

Ja nemam pojma kolika je cijena. Mislim da onaj Koreanac u onom interview-u spominje da je kod njih 50e (ako se nekome da neka si pogleda, meni nije tolko ni bitno).

Ja mislim da je poanta u necemu drugom ovdje a ne u cjeni testa. A to je da si na ovom sad vikendu i povratku nasih ljudi vidio otprilike ozbilnost da se istim tempom i dalje nastavi i  kako ce to ici i da nece biti nikakvog popustanja. Dapace, situacija ce se i dalje vrlo ozbiljno uzimati pa i u jeku turisticke sezone.

Mislim da se uopce ne treba nadati nekom samo tako naglom i sveopcem popustanju mjera za racun neke gospodarske grane. Vidimo da broj zarazenih pada ali na ovom primjeru si mogao jako dobro vidjeti da stozer (a i ama bas svi ostali u cijelom svijetu) ne odstupa niti milimetra bez obzira na Bakiceve i ostale objave i nestrucna tumacenja i ismijavanja jer znaju da se ovo jako brzo moze ponovno prosiriti i sta su onda napravili? Sve te karantene, potroseni novci i zivci ni za sto.

Vec sada, jako blizo spice sezone mozes vidjeti vrlo lose najave od Njemaca. Ni ostali nece bas masovno putovati meni se cini. Kad na to sve nadodas koje ce mjere biti na granici. Zamisli samo koje guzve? Pred 3 dana je kolona na granici bila parsto metara samo a cekanje 2.5h.

Imas masu ljudi koji su isto u strahu pa ne zele putovati. Pogledaj anketu roditelja za slanje djece u skolu. 80% ih kod nas ne zeli slati djecu niti u skolu.

Po meni ce ovo biti jako jako limitiran turizam koji ce se vise manje oslanjati na domace goste u apartmanskom smjestaju. A i to ce biti vrlo smanjeno kad masa ljudi je ili na pomoci drzave ili bez posla a najave i za sljedecih godinu dana nisu nista drukcije.

New Report

Close