| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,45 |
190.296 |
29,521 |
6,36 |
6,46 |
-2,16%
|
A sve je pocelo sa stricekom Mladenom. Kad on ne mora cekati jos dva tjedna. Lako je sad kad su i neki drugi saznali.
Ozbiljne pripreme i ocekivanja za iducu tur. sezonu na najvisoj razini su vec krenule.
Turizam kao glavni pokretač oporavka gospodarstva nakon krize https://vijesti.hrt.hr/gospodarstvo/u-tuheljskim-toplicama-konferencija-o-cjelogodisnjem-postcovid-i-odrzivom-turizmu-3138477
“Ulagat ćemo i dalje u edukaciju, otvaramo 400 novih radnih mjesta za stalno, radit ćemo na tome da ljudi mogu stvarno planirati i razvijati svoje karijere u turizmu, kazala je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica korporativnog razvoja, Valamar Riviera.” “U mjesecu hrvatskog turizma svoju priliku za povoljniji odmor koriste domaći gosti.”
“U Hrvatskoj se još uvijek odmara oko sto tisuća turista, od kojih 85.000 stranaca. Posezona se nastavlja kako je tekla i glavna sezona, iznad očekivanja, a u skladu sa željenim scenarijem održivijeg turizma nego što je bio pretpandemijski.” “Trebali bismo mjeriti vrijednost ostvarenih noćenja, odnosno prosječnu potrošnju i vrijednost koju gost ostavlja u našoj zemlji. Da bi to imalo svoj puni smisao, moramo stvarati kvalitetniju ponudu koja će onda generirati veću potrošnju. U turizmu su nužne investicije, od kapitalnih do najmanjih, i svim snagama trebalo bi se fokusirati na razvoj i ulaganja u održivi turizam. Mi u Valamaru, recimo, dogodine ćemo u digitalizaciju, zelene tehnologije, održivo poslovanje i nove proizvode i usluge uložiti više nego ijedne godine dosad. To su sve trendovi koje je pandemija samo ubrzala – kaže potpredsjednica korporativnog razvoja u Valamar Rivieri Ivana Budin Arhanić, koja ističe da gosti uvelike prepoznaju kvalitetu. – Potražnja je bila drukčija nego dosad, došla je naglo, a pojavili su se i neki novi gosti koji traže najbolje. Također, skočila nam je i izravna prodaja, koja nam je donijela dvije trećine svih prihoda. Za usporedbu, 2019. to je iznosilo 44 posto.” https://www.pressreader.com/croatia/vecernji-list-hrvatska/20211009/281539409131989
Mi u Valamaru, recimo, dogodine ćemo u digitalizaciju, zelene tehnologije, održivo poslovanje i nove proizvode i usluge uložiti više nego ijedne godine dosad.
Govori kao da su projekti već spremni i da su svoju šapu već stavili na dio novca iz EU, a koji smo dobili prije tjedan – dva.
Mislio sam RIVP držati još godinu dana, pa što bude, al efekti ovih ulaganja će se vidjeti tek kasnije.
VALAMAR HELIOS FAROS
Sezona na Hvaru iznad svih očekivanja: ‘Financijski rezultati mogli bi nadmašiti one iz 2019. godine, koja se smatra najboljom dosad‘ https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/sezona-na-hvaru-iznad-svih-ocekivanja-financijski-rezultati-mogli-bi-nadmasiti-one-iz-2019-godine-koja-se-smatra-najboljom-dosad-1130947
Valamar planira gradnju hotela kakvog nemaju u svojem portfoliju: ‘Nature resort‘ neće koristiti papir, a za svako posječeno stablo posadit će jedno novo https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis/valamar-planira-gradnju-hotela-kakvog-nemaju-u-svojem-portfoliju-nature-resort-nece-koristiti-papir-a-za-svako-posjeceno-stablo-posadit-ce-jedno-novo-1136069
Pozdrav… stiže divka!
Jedan od dobitnika nagrade Poslovnog za odnose s investitorima najavio i dividendu
“Volimo dobivati nagrade, a još više volimo dioničarima isporučivati rezultate. Ako ne bude iznenađenja, možemo najaviti mogućnost isplate dividende u drugoj polovici godine, najavio je Knežević.”
Zanimljiva izjava, ali nekako nedorecena. Drago mi je cuti da je sezona iznad ocekivanja a za divdedndu mislim da se odnosi na drugu polovicu iduce godine.
Mozda i ove? Onda bi stvarno bila dobra sezona… 🙂
Mislim da ove godine nesmiju isplatiti dividendu zbog onih covid poticaja za radnike. I ako bude krajem slijedeće godine ja sretan.
Jedva cekam izvjesce.
Zanimljiva izjava, ali nekako nedorecena. Drago mi je cuti da je sezona iznad ocekivanja a za divdedndu mislim da se odnosi na drugu polovicu iduce godine.
Ako kaže ..u drugom dijelu godine… a ne …do kraja godine…. mislim da je u pitanju 2022.g
I meni se tako čini ali opet mi je neozbiljno i neprofesionalno najavljivati divku 365 dana unaprijed. Prije bih rekao da je novinar napravio grešku u tekstu to jest da je pogrešno interpretirao izjavu. Čekamo 29ti za više detalja.
Ako kaže ..u drugom dijelu godine… a ne …do kraja godine…. mislim da je u pitanju 2022.g
Mislim da se možda radi o Q1/2022 samo je novinar pogrešno prenio info…