PODR (Podravka d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PODR (Podravka d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 19.03.2024. u 04:36
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
PODR
161,14
85.404
530
159,00
161,00
-0,31%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Iako Podravku u posljednje vrijeme prate prilično negativne vijesti – primjerice, objava razočaravajućih rezultata, cijena dionice nezaustavljivo raste.
U ponedjeljak je dosegnula 400 kuna, uz promet od 9,5 milijuna kuna, a danas je došla i do 412 kuna, također uz velike volumene trgovine, što je najveća cijena otkako je Podravka u prvoj kotaciji.
Prema mišljenju upućenih, izgledne su dvije opcije: ili je Uprava nešto krenula “kuhati” u smjeru da menadžeri otkupe tvrtku ili se pojavio vanjski kupac Podravke.

Izvor: Jutarni list, 25.4.2006.

Ima li netko neka saznanja o ovome?

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

Dok svi šute znači da se krcaju,a kad se nakrcaju onda će da krenu sa navlačenjem!!
Zato ti je ovaj muk po meni znakovit!
Nije joj cijena od 608,10 prikazana u izvješću SLPF bez veze(isto kao i PTKM)!!

POZDRAV!!!!


loco: ” Promatram strukturu vrijednosnih papira SLPF, a ono Podravka već na 608,10 kn [smiley8][smiley8] Sa jučerašnjom zaključnom cijenom od 405,00 kn smanjuje im se vrijednost za 14.183.488,50 kn, s obzirom da imaju 68.835 komada !!!! [smiley8][smiley8][smiley8][smiley8][smiley8] ” Točno je to što si napisao. Moja greška ! Po tome je NAV 333.591.102,00 / 3.346.416 dionica = 99,7 kn/dionici ___________________________________________________________ PRAVA NAV VRIJEDNOST JE 95,5 kn/dionici Ispričavam se forumašima zbog ove greške kod ubacivanja svježih podataka. Pozdrav

U izvješću SLPF cijena Podravke iznosi 347,00 kuna !!!!!!!!!!!


znanac: ” loco: ” Promatram strukturu vrijednosnih papira SLPF, a ono Podravka već na 608,10 kn [smiley8][smiley8] Sa jučerašnjom zaključnom cijenom od 405,00 kn smanjuje im se vrijednost za 14.183.488,50 kn, s obzirom da imaju 68.835 komada !!!! [smiley8][smiley8][smiley8][smiley8][smiley8] ” Točno je to što si napisao. Moja greška ! Po tome je NAV 333.591.102,00 / 3.346.416 dionica = 99,7 kn/dionici ___________________________________________________________ PRAVA NAV VRIJEDNOST JE 95,5 kn/dionici Ispričavam se forumašima zbog ove greške kod ubacivanja svježih podataka. Pozdrav ” U izvješću SLPF cijena Podravke iznosi 347,00 kuna !!!!!!!!!!!

Onda nismo gledali isto izviješće, kako je to moguće???[smiley9]

Neka netko stavi ovdje izvjesce, pa cemo vidjeti o cemu se radi!?

"Naucio sam…da dobre prilike nikada nisu izgubljene: netko ce se uvijek posluziti onima koje ti propustis."

eto, izgleda ok, da nije toliko puno dionicara

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

Tvrdim da Podr vrijedi i 700 kn pogledaj samo izvješća od firmi koje su slične Podr, npr Rieber koji vrijedi trenutno duplo više od podravke,,

Naravno da nitko pametan se ne rješava podr na ovim razinama, gdje kupci strani postoje, moguća preuzimanja Podravke.

http://www.rieberson.no/ekstern/main.nsf/pages/11F97DD51C08F6F7C1256CFD0037646E

pogledaj izvjestaje,, tecaj je 1kn = 0,93 nok

Norveški Rieber želi kupiti udjel u Podravki

izvor Jutarnji list

Norvežani su s Damirom Polančecom navodno razgovarali što Vlada planira sa 26 posto koje ima u Podravki

ZAGREB, KOPRIVNICA – Norveška prehrambena kompanija Rieber and Sřn želi se domoći značajnog vlasničkog udjela u Podravki. Rieberov se visoki predstavnik, doznaje Jutarnji list, ovih dana sastao s Damirom Polančecom, potpredsjednikom Vlade i bivšim članom Uprave Podravke, a navodno je bilo riječi o sudbini oko 26 posto Podravkina vlasništva koje kontroliraju državni fondovi.

Norvežani su, govori se, bacili oko i na Franckov udjel u koprivničkoj kompaniji, ali taj će paket – 4,24 posto dionica – ipak, tvrdi naš pouzdan izvor, završiti u Podravkinu trezoru.

Jak strateški savez s kapitalnim povezivanjem norveške i hrvatske tvrtke izvori iz Podravkina menadžmenta ocjenjuju kao mogući ishod jer je u Koprivnici sve manje izgledna opcija menadžersko-radničkog dioničarstva kao posljednje etape Podravkine privatizacije. Najveća je zapreka za provedbu ESOP-a ili MBO-a visoka tržišna cijena Podravkinih dionica koja je prošli tjedan bila prekoračila i 400 kuna.

Zasad nije poznato što će Vlada na kraju učiniti sa svojim udjelom, ali u Podravki ističu kako Rieber, njihov strateški partner na tržištu srednje Europe, nipošto neće krenuti u neprijateljsko preuzimanje. Kao jedna od mogućnosti spominje se razmjena dioničkih paketa i ostvarivanje Rieberova prijedloga prema kojem bi Podravka unutar tog saveza preuzela odgovornost za tržišta ex-Jugoslavije, a Rieber bi bio krovna kuća za ostatak Europe.

Premda je Polančec dosad bio skloniji “obrambenoj taktici” prema kojoj bi trećina Podravkina vlasništva bilo pod kontrolom Koprivnice (državnih 26,4 posto i Franckovih 4,24 posto), stvari mu, čini se, sve više izmiču kontroli. Država, s druge strane, želi privatizirati Podravku najkasnije do jeseni 2007. godine, a taj se rok podudara sa završetkom mandata Sanaderove Vlade.

Je li pak u Podravki moguć scenarij koji ovih dana “pišu” Pliva i Actavis? Dok iz Podravke tvrde da se to neće dogoditi, jedan krupniji Podravkin dioničar ovih dana interno nudi okladu da Rieber neće previše oklijevati s objavom prve ponude.

Podravka-Rieber: U prihodima 1:1, u radnicima 2:1

Rieber i Podravka postali su jesenas strateški partneri na tržištima Poljske i Mađarske, a ugovor o zajedničkoj prodaji i distribuciji potpisali su čelnici dvije tvrtke: Asbjorn Reinkind i Darko Marinac. Najavili su mogućnost strateške suradnje na cijelom tržištu srednje i istočne Europe što bi vjerojatno bilo prisnaženo i kapitalnim povezivanjem.

Norveška i koprivnička kompanija prije šest su godina bili na korak do kapitalnog povezivanja, ali taj projekt na kraju nije dobio potporu države kao najvećeg dioničara.

Podravka i Rieber ostvaruju otprilike istu godišnju prodaju i obje se u posljednje vrijeme muče s profitabilnošću. No Rieber ima oko 3700 radnika (samo 1100 u Norveškoj), a Podravka dvostruko više: oko 7400 zaposlenih (blizu 5000 u Hrvatskoj). (R. M.)

Baš me zanima kako če završiti današnji dan sa podravkom nakon objavljenih vijesti..

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

artuković je isto rzgledavao mogučnost prodaje podravke , daili ste za to čuli, tako da se norvežani lakše sa njime dogovore nego vladom , kao prva stepenica mislim , jer su očito oni odlučili se za veći komad.

Izgleda da Artuković prodao
Podravci , e sutra bi tek moglo biti zanimljivo..

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Ajde reci mi sto bi to moglo biti zanimljivo, ako je dogovoreno da to ide u trezorske dinice, ili ti imas neke druge informacije ili samo spekuliras jer bi zelio dokupit ispod 400

Mislim neznam zasto ne objavljujes pune informacije, provjerene

Zanimljivo če biti vidjeti refleksiju tržišta, nemam druge informacije niti mislim kupovati Podravku.

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Zanimljivo, danas je protrgovano preko 2% dionica Podravke (u žestokom trgovanju rijetko viđenom i na Plivi), a nigdje nikakvog komentara, osim onog o plasiranim obveznicama..prema podacima Fime od 28.04. Podravka ima samo 55.689 dionica u trezoru (tog dana je prodala 3000 komada).
da li to znači da su ovo danas bile Frankove dionice (navodno je to trebalo biti realizirano tek na jesen)[smiley7]

New Report

Close