Jedan od dobitnika nagrade Poslovnog za odnose s investitorima najavio i dividendu

Autor: Ana Blašković , 21. listopad 2021. u 14:28
21.10.2021., Rovinj - U hotelu Lone u Rovinju na Konferenciji "Izazov promjene" glavni urednik Poslovnog dnevnika dodjelio je nagrade .

Atlantic, Hrvatski telekom i Valamar Riviera ponijeli nagradu koja se dodjeljuje već 12. godinu

Atlantic grupa odnijela je prvu nagradu za najbolje odnose s investitorima u protekloj godini na konferenciji ‘Izazov promjene’ u Rovinju koju dodjeljuje Poslovni dnevnik u suradnji sa Zagrebačkom burzom. Drugu nagradu ponio je HT, a trećim laureatom proglašena je turistička tvrtka Valamar Riviera.

“Već 12. godinu Poslovni dnevnik zajedno sa Zagrebačkom burzom nagrađuje društva koja su se iskazala u odnosima s investitorima. Ako je ovo ‘novo normalno’, jako sam zadovoljan. Nadam se da će i broj uvrštenja na burzu biti veći, a time i broj onih koji ćemo imati prilike nagraditi”, rekao je glavni urednik Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević prilikom uručenja nagrada dobitnicima.

“Veseli nas da je nakon prošle godine kada smo rekli da investitori u pandemiji prepoznaju Atlantic kao kompaniju koja u takvim okolnostima kvalitetno izvještavaju. Meni osobno je ove godine ovo prava fizička konferencija, i moram reći da je čak i teže komunicirati s javnošću. Možemo obećati da ćemo se nastaviti truditi da ako nismo najbolji, barem da budemo među najboljima”, rekao je Zoran Stanković, potpredsjednik Atlantica za financije.

“Od 2007. naovamo HT aktivno sudjeluje na tržištu kapitala, imamo vlasničku strukturu koja nam omogućuje razvoj. Nastojat ćemo učvršćivati svoju poziciju i dalje namjeravamo biti aktivni sudionik tržišta i razvijati ga”, kazao je voditelj odnosa s investitorima HT-a Tomislav Bajić.

I Valamar je jedan od tradicionalnih dobitnika te nagrade na temelju ankete tržišnih sudionika i određenih statističkih pokazatelja. “Već dugi niz godina dobivamo nagrade, no ova nam je posebno draga jer je sezona bila iznad očekivanja. Idući tjedan objavljujemo rezultate”, kaže Valamarov voditelj odnosa s investitorima Elvis Knežević . “Volimo dobivati nagrade, a još više volimo dioničarima isporučivati rezultate. Ako ne bude iznenađenja, možemo najaviti mogućnost isplate dividende u drugoj polovici godine”, najavio je Knežević.

Komentirajte prvi

New Report

Close