Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.12.2025. u 04:38
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
RIVP
6,45
190.296
29,521
6,36
6,46
-2,16%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Sezona je bila dobra:

”Dragi ValamArtisti,

Iza nas je izuzetno zahtjevna sezona koju smo uspješno zaokružili usprkos svim izazovima. S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta i normalizaciju poslovanja tek u srpnju, svjesni smo da djelatnici nisu imali priliku raditi veći dio godine niti postići razinu primanja prethodnih godina. Kako bi svojim ValamArtistima nadoknadio umanjena primanja, Valamar će isplatiti 13. plaću i dodatne nagrade. 

Isplata 13. plaće jedna je od mjera koje je Valamar pokrenuo s ciljem zadržavanja djelatnika u turizmu i kvalitetne pripreme naredne turističke sezone. Valamar će ove jeseni zaposliti i 400 ključnih sezonskih djelatnika na neodređeno vrijeme čime će im osigurati stabilna primanja i cjelogodišnji posao u turizmu. 

Stalni djelatnici i djelatnici na određeno vrijeme u cjelogodišnjem radu (zadnji potpisani ugovor u trajanju od 12 mjeseci) koji će biti u radnom odnosu na dan 1.12.2021. u prosincu će primiti:

• 13. plaću u neto iznosu od 5.000 kuna
  • Božićnicu u novcu u neto iznosu od 1.800 kuna
  • Valfresco Direkt bon u vrijednosti od 400 kuna
  • Dar djetetu u iznosu od 600 kuna (za djecu do 15. godine)

Valamar će isplatiti i jubilarne nagrade za 2021. godinu u skladu s Kolektivnim ugovorom.

Također, kako bi se pravovremeno pripremili za sezonu 2022. i osigurali željeni broj sezonskih djelatnika, Valamar pokreće novi program nagrađivanja u 2022. godini „Sezona 2022. u Valamaru“ namijenjen sezonskim djelatnicima povratnicima u vrijednosti od 5.000 kn neto, a koja će biti isplaćena u lipnju 2022. godine.

U novi program nagrađivanja „Sezona 2022 u Valamaru“ ulaze:

a)     sezonski radnici uključeni u mjeru stalni sezonac nakon završetka rada 2021. godine

b)     sezonski radnici koji su radili uzastopno zadnje tri sezone

c)      najbolji sezonski radnici po procjeni nadređenih koje ćemo pismeno obavijestiti već u ovoj godini

Djelatnici Valamara će kroz zimu i rano proljeće imati priliku sudjelovati u novom ciklusu ulaganja u edukaciju i razvoj vještina u okviru V-Excellence programa cjeloživotnog učenja, o čemu ćemo vas redovno informirati.

Programe zapošljavanja, nagrađivanja i edukacije u Valamaru snažno su podržali i socijalni partneri kao preduvjet za povećanje atraktivnosti turističkih zanimanja, osobito deficitarnih zanimanja, razvoj turizma visoke kvalitete i oporavak gospodarske aktivnosti.

Želimo se još jednom zahvaliti svim našim vjernim ValamArtistima na odlično odrađenoj sezoni. Ponosni smo na naš tim i nastavit ćemo raditi na unaprjeđenju uvjeta rada i mogućnosti razvoja karijere u vodećoj turističkoj kompaniji!

Vaš Valamar.”

I dok cekamo sutrasnji 3Q FI, zanimljivo je baciti oko na sjajne rezultate konkurencije. ARNT u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila 93% prihoda iz istog razdoblja 2019., a MAIS 92%. Hoce li (i koliko) RIVP rezultati biti jos bolji?

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.

iz izvjesca

iz ARNT izvjesca fotka u privitku

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.

Za prvih devet mjeseci 2021. godine Valamarova Grupa Imperial Riviera ostvarila je ukupne prihode u visini od 273,8 milijuna kuna, od čega samo u trećem kvartalu 234,3 milijuna kuna. Ostvareni ukupni prihodi veći su za 28,4 milijuna kuna od ostvarenih u istom periodu predCovid 2019. godine (2019.: 245,4 milijuna kuna)!

Sjajno!

jedina dionica koja se cjenovno nije vratila na pred pandemijske cijene, ali kako se cini mogli bi i te cijene i preskociti vrlo brzo

Osim sto su, dakle, ovogodisnji devetomjesecni ukupni prihodi Valamarove Imperijal Rivijere VECI od onih iz 2019. (u istom razdoblju) za cijelih +11,6%, ovo fantasticno izvjesce nadalje istice i ovo: “Ostvarena dobit Grupe iz poslovanja (EBITDA) viša je u odnosu na predCovid 2019. godinu za čak 40%! Broj noćenja u trećem kvartalu je u usporedbi sa istim periodom 2019. godine zabilježio tek blagi pad od -0,6%! U istom periodu, zabilježen je visoki rast prosječne prodajne cijene smještajne jedinice od 22,8% u odnosu na predCovid 2019. godinu. Ostvarenje viših prosječnih prodajnih cijena u odnosu na planirane uvelike je posljedica ove pandemije i rasta „last minute“ rezervacija preko direktnih kanala prodaje, Valamar rezervacijskog centra, ali i činjenice da je tržište iznimno dobro prihvatilo smještajne objekte visoke dodane vrijednosti u kojima je nedavno završen investicijski ciklus. Ulazak u posezonu, unatoč lošijoj epidemiološkoj situaciji, krenuo je također jako dobro. Tako je u rujnu ostvaren bolji rezultat i od predCovid 2019. godine (+3,7%). Podaci u knjigama rezervacija za listopad ukazuju na brojke gotovo na razini rekordne 2019. godine (cca 91%). Uz pretpostavku daljnje stabilne epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj i zemljama, glavnim emitivnim tržištima, daljnje normalizacije ekonomskih/ gospodarskih tokova u zemlji i svijetu, za očekivati je da će se pozitivni trendovi iz 2021. godine prenijeti i na 2022. godinu i donijeti postupnu normalizaciju turističkih tokova i povratak na „staro-normalno“. Prvi test potpunog oporavka bit će predsezona 2022.“

ja sam jučer i danas sve prodao,a vi kako hoćete …

lp

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

zorangutan, 29.10.2021. u 14:24

lp

Svaka ti čast

zorangutan, 29.10.2021. u 14:24

lp

Ok,  a može li se znati zašto?

@MrM

jer je izlaskom izvješća za 3Q ispucana i zadnja pozitivna vijest RIVP u ovoj godini koja je mogla držati dionicu oko 32,50 kn…uz to, em je croobex sada dosta visoko, em su svjetske burze već neko vrijeme na povijesno najvišim razinama s kojih daljnji rast ne ide pa ne ide…a meni se ne čeka opet neka luda vijest kao 2009. ili kao lani u proljeće koja će burzu u par dana stropoštati 30-50% dolje….zato lagano opet u cash pa čekati nove diskonte kad dođu…a doći će jer ništa ne raste vječno…

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Sezona je bila dobra,iznenadujuce dobra i to se mora priznati,ali ova cijena dionice je previsoka i nema uporista u fundamentima.Naravno,sukladno novim okolnostima i ja sam revidirao svoje misljenje o vrijednosti dionice sa 15 na 20-22 kune.Dakako svako ima pravo i na drugacije misljenje.

New Report

Close