HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HT (Hrvatski Telekom d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 01.11.2024. u 00:06
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
HT
35,82
370.394
10,339
36,10
36,40
2,27%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ne bih se složija sa tobom da je dividenda uračunata u cijenu, ja tipujen na 335 do 345 do ex dividend dana, vidjet ćemo ko je u pravu.

Ja isto.
[/quote]
Ja isto.

...biti najbrži čovijek na svijetu...

Hvala kolega Prinos na konstruktivnom odgovoru. Slažem se da je zabrinjavajuća politika koja se vodi u smjeru korištenja HT-a kao krave muzare i slamčice spasa u ovoj gospodarskoj žabokrečini. No ono što je utješno da je HT još uvijek dovoljno moćan i uvjeren sam da će proći krizu bez većih posljedica za buduće poslove i tržište. Naposljetku, kako bude HT-u tako će biti i konkurenciji, a u krizi "size does matter". Ulaganja u obnovu infrastrukture su više politička nego poslovna odluka (nažalost). Trebaju se političari osigurati za stare dane kada izgube udobne fotelje. No i u takvim okolnostima se može naći poslovni model (samo ga treba dobro podmazati koristeći lobističke pozicije). Sve u svemu ne vidim koja to industrija ima bolje projekcije za ovu godinu: građevina ne, poljoprivredno-prehrambena ne, energetika teško, brodari isto teško, vjerojatno tvrtke poput (ERNT, KOEI, i one koje ne pratim), ali to je sve već teška spekulacija. Zato ostajem pri HT-u 🙂 mislim da je to provjereni recept.

Zašto bi se tu trebalo ikoga pozmazivati, pa nije to neka "šljunčara" među neboderima velegrada
koja traži koncesiju ?!

Puna nam je pipa kočenja gospodartva u RH. Ne gubimo samo mi na kvaliteti životnog standarda, nego će naša djeca pa i njihova, ovakve katastrofalno loše poteze vrlo teško proživljavati na vlastitoj koži ! Nije ovo jedini primjer .. proučite fijasko sa Liburnia Riviera Hotelima i sličnim shemama …

Samo DILETANTI u vlasti pozdravljaju kačenje za gospodarstvo kao za kravu muzaru s ovakvim ino dugovima, općom nelikvidnošću i u svijetu najvišim poreznim opterećenjima !!

I dalje vjerujem da će rezultati za 1Q biti puno slabiji, jer jedino što je do sada kompenziralo jači pad bili su novi IP korisnici. Te nove postotke pridobili su na osnovu projekta optike, kao i nove dioničare te trenutnu vrijednost dionica.

Ova prepucavanja štetna su za nas dioničare, a ni HT nema baš vizija i točnih podataka koliko bi tek novih IP tj. "TP" korisnika pridobili da im dovedu svjetlovode do svake kuće ili do poslovnih prostorija.

Većina potencijalnih korisnika nema blage o svemu ovome. U nedostatku optičke mreže u domovima, korisnicima preostaje samo pristup preko prastarog bakra, a u takvoj ponudi loše kvalitete korisnici 95% zaključuju dugoročne ugovore sa najpovoljnijim konkurentnijim tvrtkama, tj. onima koji smiju ponuditi razne pakete povoljno pa i triple play pakete !

PS: Onda bi i meni trebali kapnuti za konstruktivno lobbiranje, zar ne ? [cool]

PORTFELJ U GIPSU ... PRODAJEM NAJBOLJEM PONUĐAČU !!!

Ne bih se složija sa tobom da je dividenda uračunata u cijenu, ja tipujen na 335 do 345 do ex dividend dana, vidjet ćemo ko je u pravu.

Ja isto.
[/quote]
Ja isto.
[/quote]

možete li mi molim Vas objasniti zašto očekujete porast cijene, te kako Vi računate precijenjenost i potcijenjenost.ako ima kakav izračun bilo bi odlično.što se promijenilo u mjesec i pol, osim što je cijena još narasla od ovih vaših postova?
hvala unaprijed!

19.01.10

Pa, Vi ste ćisti kockari- da se financijsk kriza u svijetu pogoršala, HT bi vrijedio i niže od 100 kn po dionici. Mislim da ova cijena HT je previsoka i mislim da HT ne vrijedi 26 MILIJARDI KUNA, ili 3,6 MILIJARDI EURA. Mirovinci mogu "napucati" cijenu i do 500, 600, 700 kuna nije problem ali realna vrijednost je puuno niža od sadašnje. Vi ste ko u kockarnici- igrali ste na "crno"- to se i pogodilo pa sada filozofirate kako ste pametni. Sretno sa HT-om, nisam zavidan, samo pokušavam vas "ohladiti" koliko je to moguće. Burza je ozbiljna stvar.

18.01.10.

Ako sada HT-R-A nije precijenjena- što je ondak bila prije godine dana kada je vrijedila 188,00 HRK?
Mislim da je HT na gornjoj precijenjenosti.

novi sam na forumu, pa me zanima kako se to mijenja potcijenjenost i precijenjenost, a ekonomija nije moja struka, iako ulažem u dionice.
hvala još jednom!

Poticaji prosvjetarima i seljacima, a ne Todoriću!!!!!!!!!!!

@Historicar

Moja računica za podcjenost HT je ta šta se HT trenuto trguje na 11,02%, a neke druge dionice na 8,9% (ERNT) šta daje fore HT-u da naraste na nekih 340 do 350 kn. U 2008 Ht se tržija na 9,56% dividendnog prinosa šta je još jedan signal za rast. Uostalon dok sve dionice padaju Ht stagnira ili raste što je još jedan signal da će HT itekako rasti do dividende. Ht se jedino može usporediti sa ATGR po pitanju koliko ga kupuju mirovinci, a ATGR je u zadnjih mjesec dana korigiran a HT nije nego je stagnirao, a to govori koliko mu investitori vjeruju. Ali glavni razlog zašto će HT rasti je dividendni prinos.

Ja ti u te podcjenjenosti i precjenjenosti ne vjerujem. Na burzi je sve moguče, ali doslovno baš sve, moguće je da se određene dionica trguje na P/E 100, moguće je da neke dionice iz Nasdaq indeksa od Ožujka prošle godine do danas narastu 1500%. Za mene postoji samo pretjerani optimizam i pretjerani pesimizam, ništa više. Koliko njih je govorilo prošle godine i još uvjek govori da je ATGR precjenjen, jer se trguje na P/E 20 što je više od prosjeka tržišta, a upravo je ATGR prošlogodišnji najveći dobitnik na ZSE, iza njega je odma HT. Oni se dobitnici jer su apsolutno odlične firme i dolaze iz defanzivnog sektore. U njih investitori vjeruju.

znači croata je osmo. sad je opet ušao. [lol]

Uvelo mi digitalni TV signal i nikakvu razliku ne primjećujem. Imam kabelsku. Šta to ima biti?

who dares, wins

Uvelo mi digitalni TV signal i nikakvu razliku ne primjećujem. Imam kabelsku. Šta to ima biti?

Ma ne, to ti je hrt ovo je ht.

Molio bih da se javi kolega OSMO pa da prokometira na sebi svojstven način što se to događa sa dionicom HT-a. Hvala.

Ma ne, to ti je hrt ovo je ht.
[/quote]
[thumbsup] [lol]

who dares, wins

Nema zajebancije, fondovi su krenuli u ofenzivu. svake godine sve ranije i ranije. 🙂

Moram priznati da sam u velikoj dilemi da li prodati HT (čak sam ga maknuo sa brokerskog računa). HT je po mojim procjenama na svojoj fer vrijednosti, a s obzirom na kompletno stanje gospodarstva teško je za očekivati da se tu i zadrži. također, pretpostavljam i da je dividenda većim dijelom uključena u ovih cca 312 kuna i ne očekujem neki rast.
također, očekujem lošije izvješće za 1Q/2010.

S druge strane, HT mi je ne temelj, nego temelj i prizemlje i dva kata portfelja i omogućio mi solidan plus u ova turobna vremena i teško mi je se odvojiti od njega.

prošao sam sve teške odluke u investiranju, uključujući prodaje sa gubicima (ovo mi je bilo najteže napraviti), ali teško mi se odvojiti od HT-a

New Report

Close