| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
DLKV |
11,25 |
37.522 |
3,336 |
11,15 |
11,30 |
0,00%
|
A najjača priča ovdje mi je o nominali?
Kolike su Vam nominale RIVP, ATPL, JDPL, ADPL, ATGR, INA, MAIS…????
I sve se trži po njima.
Samo vi spuštajte cijenu DLKV-a, prodajte sve i upijajte forum spike.
Voli Vas Vaša ZG Burza.
evo ga kipanje po bidu, danas več je iskipano oko 6.500 dionica, a to ima samo konsolidator. kad se odbije ova današnja količina, ostalo im je preko 130.000 dionica. nema šanse da to sve uspiju prodati iznad 20 kuna. ja im nudim cijenu iz dokapa od 10 kn, mislim da je to fer
dok oni iskipaju još 130.000 dionica bit će nominale i za nas male…
imam feeling da se oni žele riješiti svih dionica prije nego dionice serije C dođu na burzu. zapravo me to ne čudi jer su deseci milijuna novih dionica kupljeni nedavno po 10 kn i da ih dokapitalizatori uspiju prodati samo po 15 kn imali bi ogromnih 50% zarade u par mjeseci, a kamoli da nekim čudom bude 20 kn, zarada bi im bila 100%. kako god okrenuli, trenutne cijene od 30-40 kn po meni nikako nisu povoljne za ulaz, nego samo za izlaz i dapače cijena im nakon spajanja nikada nije niti trebala otići iznad 15-ak kuna
Baš me zanima kako Dinko opravdava ovu prodaju “stare dionice” po 0,38 kn, a mogao je prije godinu dana prodavati po 8kn. I morao jer je FGS trebao prestati s radom.
Mene više zanima kako će ju sam INSPIRIO FGS i predstavnik HBOR u tom tijelu opravdati pred sudom ako izvlašteni mali dioničari podignu tužbu protiv RH zbog štete nastale nepravilnim radom javnih tijela i sudova.
Sud nije imao zakonsku ovlast upisivati odluku Ad.10 u registar bez da je Društvo uz zapisnik poslalo i ovjerenu presliku ili original dokumentacije koja dokazuje da je Konsolidator d.o.o.
prije glasovanja stekao suglasnost HBOR i Vlade RH za to glasanje. Očito je da sada nitko ne želi staviti svoj potpis na to, ni ministri, ni Hajdaš Dončić , kamoli Predsjednik Vlade, gospodin Andrej Plenković.
Sad su voda ako ne dokažu suglasnost Uprave i Nadzornoga HBOR.
A ako nekim slučajem dokažu onda će NO HBOR trebati objasniti interes RH da se pristane
na nešto na što se uopće nije trebalo ići.
Moglo se spojiti najviše 4 dionice u jednu, dovesti nominalnu vrijednost na 40 kuna,
te ju potom smanjiti na 10,00 kuna. Otpisali bi 3 četvrtine temeljnog kapitala, što je
već jako kritično i rubno spram prakse u Njemačkoj, UK i Francuskoj.
Ionako nisu pokrili gubitke do kraja, tako da i ta nezrela teza da su morali HBOR i malim dioničarima otpisati 99% uloženog novca da se “poravna gubitak” nema nikakvog smisla,
dugoročno ne može opstati na sudu. A broj dioničara koji se žele uključiti u spor sa RH svakim danom raste. Ne bi ni najmanje čudilo da se oko ovog slučaja oformi novi “Franak tržišta kapitala”, posebno ako isti nepošten i nepravedan , te nezakonit model bude korišten
i kod “dokapitalizacije” Đure Đakovića. Nema smisla bježati od istine, ovo je čista akvizicija, isto kao da su od nule izdane nove dionice.
To je vani inače IPO. Samo EU ne poznaje praksu brisanja postojećih dioničara u već postojećem društvu kapitala koje i nastalo i razvijeno je između ostaloga i novcem države i malih dioničara. Ovi su napravili IPO na poduzetniku koji je prethodno već 20 godina prisutan na tržištu kapitala. I još su u filmu da je to “sve po zakonu”. Je, ako si hebeno loš pravnik onda može odavati takav privid. Ali dobar pravnik, a o jako dobrima da ne govorimo, odmah
vide gdje je rupa cijele priče. Ovakvo gaženje po hrvatskom Ustavu ja osobno nisam vidio u svojoj karijeri financijskog savjetovanja i analitike. Ako netko jest, slobodno neka ovdje napiše gdje možemo vidjeti taj famozni primjer , može i Grčka, Bugarska, Srbija, Kosovo…
U Njemačkoj i Italiji bi da ovako nešto javna tijela dozvole da se radi sa privatnom imovinom građana već bila saborska rasprava. A naši se i dalje raspravljaju treba li se cijepiti ili ne i sa kojom markom. Nama ne treba referendum za izmjenu ustava, nego prvo jedna masovna škola tumačenja i razumijevanja Ustava. A ovi kvazi top , razvikani odvjetnici bi trebali sjediti u prvim klupama, skupa sa profesorima koji su u ovome sudjelovali, bez zahebancije.
Sa maskom ili bez, to je već manje važno (pravno) pitanje.
OVER & OUT
imam feeling da se oni žele riješiti svih dionica prije nego dionice serije C dođu na burzu. zapravo me to ne čudi jer su deseci milijuna novih dionica kupljeni nedavno po 10 kn i da ih dokapitalizatori uspiju prodati samo po 15 kn imali bi ogromnih 50% zarade u par mjeseci, a kamoli da nekim čudom bude 20 kn, zarada bi im bila 100%. kako god okrenuli, trenutne cijene od 30-40 kn po meni nikako nisu povoljne za ulaz, nego samo za izlaz i dapače cijena im nakon spajanja nikada nije niti trebala otići iznad 15-ak kuna
bilo bi čudno da ne koriste bogomdanu priliku prodati na 40-50 kn prije nego počnu na burzi prodavati oni koji su kupili milijune dionica po 10 kn jer je jasno kuda će tada cijena…a to da cijena nije trebala niti otići iznad 15 kn to je mnogo forumaša ovdje pisalo, ali uzalud jer su naivci radije povjerovali samoproglašenim burzovnim guruima kako je i 100 kn jeftino pa je nedavno neki teški naivac kupovao na nebuloznih 130 kn!!!…taj na kupljenih 1000 komada sada ima skoro -100.000 kuna…pa i dalje slušajte takve gurue pa ćete ostati bez gaća kao i na ULJN, DLKV, DDJH…
Podsjetimo se Odluke koju su sačinili i uvrstili niže točku i da li su unaprijed znali da nije baš sve crno na bijelo, pa ajde stavit ćemo za svaki slučaj.
Također mislim da je već jedan član nadzornog odbora dao ostavku još prošle godine
Točka 9.
Oslobađaju se svi članovi Uprave i Nadzornog odbora svake odgovornosti prema društvu u vezi s provedbom ove odluke, uključujući i odgovornost za štetu
Niže informacija iz hanfe je čista kao 2+2 što se tiče članka 337. pod nazivom Zlouporaba polažaja i ovlasti niže ili nisam dobro razumio baš cijelu tu zavrzlavu 😏
https://www.seebiz.eu/tvrtke/hanfa-podnijela-optuzni-prijedlog-protiv-dalekovoda/271006/
Isto tako sam mišljenja da je cijena par dana bila u rasponu od 120 do 130 kn kako bi stari mali dioničari kojima je oteto 99% vlasništva nasjelo i prodali pošto poto.
Odnosno onaj tko je imao starih dionica 10000 kom ( uložio svojih cca 80 tisuća kuna ) novih je dobio 100 kom 🙂 ( puno jel tako ) mogao ih je prodati prje par dana za 13000 kn 👍😉 ajd što dobijem dobijem, bolje sad 13 hiljki nego 5 kao danas 🙂
Tko je digao cijenu na 120 do 130 kn vjerujem da će se i to saznati, znamo tko je prodavao i uz njih nešto malih, ali tko je kupovao 😏
evo ga kipanje po bidu, danas več je iskipano oko 6.500 dionica, a to ima samo konsolidator. kad se odbije ova današnja količina, ostalo im je preko 130.000 dionica. nema šanse da to sve uspiju prodati iznad 20 kuna. ja im nudim cijenu iz dokapa od 10 kn, mislim da je to fer
dok oni iskipaju još 130.000 dionica bit će nominale i za nas male…
Ako se dobro sjećam ekvivalentna cijena prije i poslije spajanaj u ljeto 2021. je bila 6 kn. Naravno, nije bilo dionica za trgovanje pa se cijena pumpala na nikakvim volumenima na 120 kn što je bio totalni apsurd. Ovo je samo korekcija na realniju vrijednost. Obzirom na zadnji dokap po 10 kn realno je za očekivati da cijena još neko vrijeme teži prema toj vrijednosti. Doduše ne očekujem da će pasti baš tako nisko no na 20 kuna je priželjkujem 😁
Isto tako sam mišljenja da je cijena par dana bila u rasponu od 120 do 130 kn kako bi stari mali dioničari kojima je oteto 99% vlasništva nasjelo i prodali pošto poto.
Odnosno onaj tko je imao starih dionica 10000 kom ( uložio svojih cca 80 tisuća kuna ) novih je dobio 100 kom 🙂 ( puno jel tako ) mogao ih je prodati prje par dana za 13000 kn 👍😉 ajd što dobijem dobijem, bolje sad 13 hiljki nego 5 kao danas 🙂
Tko je digao cijenu na 120 do 130 kn vjerujem da će se i to saznati, znamo tko je prodavao i uz njih nešto malih, ali tko je kupovao 😏
A moguće je i da su umjetno održavali na stotki da market cap ostane iznad 8.000.000 kuna inače bi ZSE bila dužna to delistirati a meštri ovog inženjering su znali da će to navući još više gorčine malih dioničara.
Plus Konsolidator bi imao problema sa rasipanjem tog Kikirikija što mu je ostao
https://zse.hr/hr/sluzbeno-trziste-210/210
Eto zašto Inspire Incest nije dilao dionice u vlasništvu Monsolidatora dok nije proširen temeljac.
Da je pala na 30 kuna ZSE bi morala delistirati isti dan
Zato je i produljivano vrijeme “trajanja fonda”
Svaki dan otkriva nešto novo o toj družini. Ali da su amateri za vrijednosne papire to je sad jasno svakom oštećenom dioničaru.
Lako je varati građane kad ti sve državne institucije drže leđa
Kažu razmatraju iz DLKV
Hanfa prijavila Dalekovod, mali dioničari traže kaznenu odgovornost
razmatrali su oni i agrokor i bivše perjanice burze (ledo,belje itd)…i vjerojatno još razmatraju 😁
Odgovorni za pljačku će dobiti “javnu opomenu” i zabranu igranja naredne tri utakmice. A to što su zadnjih godina i u ovome slučaju posisali iz Dalekovoda 200 – 300 milijuna kuna čiste love – pa kaj je to? Iz Agrokora su posisali par milijardi – pa jel tko odgovarao za to do sada? Opljačkali su gazda Todu do gole kože, mirovince i male dioničare i sada se sunčaju na Malti i ostalim egzotičnim destinacijama.