| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
DLKV |
11,67 |
62.762 |
5,377 |
11,70 |
11,90 |
0,85%
|
matematika bi bila ova:
sada kupiš 1000 dionica po 1 kn= 1000 kn. nakon provedene akcije spajanja 100:1, od 1000 kupljenih dionica ostaje ti ih 10, nove nominale od 10 kn, što znači ukupno 100 kn. neka porastu 50%to je 15 knx10=150 kn.
znači od 1000 kn ostalo je 150 kn, isparilo je 850 kn!
je li matematika točna?
A kaj ak’ velki dečki dogovore spajanje recimo 1:200 ili 1:50?
matematika bi bila ova:
sada kupiš 1000 dionica po 1 kn= 1000 kn. nakon provedene akcije spajanja 100:1, od 1000 kupljenih dionica ostaje ti ih 10, nove nominale od 10 kn, što znači ukupno 100 kn. neka porastu 50%to je 15 knx10=150 kn.
znači od 1000 kn ostalo je 150 kn, isparilo je 850 kn!
je li matematika točna?
A kaj ak’ velki dečki dogovore spajanje recimo 1:200 ili 1:50?
kada da to dogovore? pa danas je skupština i danas se odlučuje! da ima protuprijedlog za tako nešto morao je biti dostavljen i već bi bio objavljen na stranicama burze!
ono što ekipa ne kuži je da cijena kod preračunavanja ide po samo 0,1 kunu po dionici i da to ne znači da će cijena na burzi stvarno pasti na tih 0,1 kn već će se to odraditi na papiru.
sad imaš 100 dionica, a po novome ćeš imati samo 1 bez da išta prodaš, trguješ ili da cijena na burzi stvarno padne na tih 0,10 kn.
Krenula uhićenja zbog kriminalnih radnji..biće toga još, neki se igraju misleći da se neće reagirati. Počela se mijenjati percepcija
Dakle dionica je trebala rasti sa 6 kn a ne padati. Bit će ih 100 puta manje a vrijediti će 100 puta više. Dakle 0:0. Dionica se vraća na 6 kn.
@redizanjlos
odgovor: isto tako možeš pitati i one koji su kupovali po 10 kn ili 6 kn zašto su tako riskirali…ili fondove koji su desetke milijuna kuna ulupali po 260 kn…krive procjene, želja za kockanjem, tjeranje inata s burzom, samouvjerenost u vlastitu ulagačku genijalnost…sve su to mogući odgovori, a pravi odgovor je samo jedan i bit će poznat iza 14 sati….kakogod, svaka čast tko sada riskira i ulaže u ovu dionicu kad znaš da se cijena može u sat vremena urušiti i izbrisati ti ogroman dio uloga…
Brkate pojmove, namjerno da kupite sa ekipom ili bez znanja. Tada nije bila objava o mogućnosti spajanja 100 u 1 kao sada. Pa tko bi normalan utrošio 110 000 kn da mu sutra vrijede 1100kn?
cijelo vrijeme se pitam tko i dalje kupuje dionice po 1 kn jer ako prijedlog danas bude prihvaćen ide njihovo “rezanje” na 0,1 kn…ali sad nakon lojtrinog posta mi je jasnije – kupuju lojtra i ekipa koji još uvijek ne kuže što će se dogoditi i misle da sve ostaje isto!?!? 🙄🤪
ništa ne brkam…pokušao sam objasniti na više primjera kako ulagači svaki dan donose pogrešne odluke i gube velike novce….poslije kad budu imali -90% onda će im biti kriva burza, hanfa i ne znam tko sve ne, a sve je već objašnjeno i raspravljeno na forumu samo što neki ne prihvaćaju činjenice nego se povode time što je netko kupio dionicu po nekoj x cijeni…isto tako možeš se pitati i zašto je prodavač prodao 100.000 komada kad je kupnja na 1,x kuna tako super prilika??
Pazi, da musam napisao bih da dionica ide na 600 kn ali napisao sam 6. Potpuno logički i realno. Ne znači da jednog dana neće i na 600 kn.
Pazi, da musam napisao bih da dionica ide na 600 kn ali napisao sam 6. Potpuno logički i realno. Ne znači da jednog dana neće i na 600 kn.
logički i realno? nakon svih spajanja i dokapa ide nova nominala od 10 kn i dionica će vjerojatno na burzi biti oko tih 10 kn ili nešto iznad…to je realno i logički…samo što ti ne kužiš da se to ne odnosi na ove dionice koej sada kupuješ po 1,x kuna, nego na one koje će nastati spajanjem 100:1 te kasnijim dokapom….ma radi što hoćeš, neću više ništa objašnjavati jer nema smisla…ako si shvatio, shvatio, ako nisi niti nećeš….