| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
DLKV |
11,69 |
84.657 |
7,242 |
11,65 |
11,85 |
-1,27%
|
Zvonar
ovako ili onako ovdje je game over za sve nadobudne dionicare koji su ulozili lovu. Mozete okacit dionice na zid kao sto sam ja svoje ddjh
Sto ako prijedlog prođe? Sto ce se desavati sa cijenom?
skupština je prekosutra pa će sve biti jasnije.ovisno o rezultatima glasovanja, ili će ići oporavak od ovih 1,2x kn ili daljnje potonuće prema konverzijskih 0,1 kn…
Po nekoj logici stvari nove dionice bi trebale vrijediti barem po cijeni dokapitalizacije od 10 kuna, ali osobno mislim da će već u startu kada se bude počelo trgovati novim dionicama vrijediti najmanje 15-tak kuna. Tako da bi Vam tih novih 100 komada koje dobijete poslije razrjeđivanja trebalo vrijediti barem 1500 kuna što je i dalje mizerija u usporedbi sa uloženim.
Znači ako danas kupim po 1,20 kn 10.000 dionica i to platim 12.000 kn, nakon donešene odluke spojiti će mi te dionice i ostati će mi 100 dionica koje će eventualno prema ovoj tvojoj računici vrijediti 1.500 kn? Pa tko onda danas kupuje po 1,20?
Kupuju oni koji vjeruju da će sutra mali dioničari izaći s nekakvim protuprijedlogom koji će većinski dioničari prihvatiti. Nisam baš uvjeren u uspjeh te priče, ali to je vjerojatno logika sadašnjih kupaca.. ako ne bude protuprijedloga ili ga bude pa bude odbijen, onda ide najavljeno “rezanje” dionica na 0,1 kn. Ovdje treba biti jako oprezan jer iako se može i zaraditi, u narednih par dana može se i izgubiti velike novce. 🤒
Uf, ovo ne zvuči obećavajuće:
Sutra ‘dan D’ za Dalekovod, većinski vlasnici prelomili odluku
Dok bi to za sam Dalekovod i buduće vlasnike mogao i trebao biti početak neke bolje buduće priče, postojeći dioničari su, kako god se okrene, gubitnici. Pritom zbog visoko postavljenog donjeg praga mali dioničari nemaju ni priliku za sudjelovanje u procesu povećanja temeljnog kapitala. Problem je što se kao alternativa izglasavanju drastičnog rezanja kapitala (sa 247 na samo 2,47 milijuna kuna) kao predkoraku dokapa nameće prijetnja stečaja kompanije.
…Koliko god to za ulagače s iole značajnijim ulozima znači mirenje s gubicima, a mnogi “mali mali dioničari” još teško prihvaćaju omjer spajanja dionica 100:1, skupštinski prijedlog na kraju će vjerojatno dobiti potrebnu većinu. I burzovni podaci o trgovanju dionicama Dalekovoda sugeriraju da se malo nade polaže u drukčiji scenarij. ….
Uf, ovo ne zvuči obećavajuće:
Dok bi to za sam Dalekovod i buduće vlasnike mogao i trebao biti početak neke bolje buduće priče, postojeći dioničari su, kako god se okrene, gubitnici. Pritom zbog visoko postavljenog donjeg praga mali dioničari nemaju ni priliku za sudjelovanje u procesu povećanja temeljnog kapitala. Problem je što se kao alternativa izglasavanju drastičnog rezanja kapitala (sa 247 na samo 2,47 milijuna kuna) kao predkoraku dokapa nameće prijetnja stečaja kompanije.
…Koliko god to za ulagače s iole značajnijim ulozima znači mirenje s gubicima, a mnogi “mali mali dioničari” još teško prihvaćaju omjer spajanja dionica 100:1, skupštinski prijedlog na kraju će vjerojatno dobiti potrebnu većinu. I burzovni podaci o trgovanju dionicama Dalekovoda sugeriraju da se malo nade polaže u drukčiji scenarij. ….
sutra je znači zadnji čavao u lijes, a mali gube gotovo sve. vidim da se većina malih još uvijek nada i vjeruje u čudo pa ne prodaje dionice, ali kad odluka formalno prođe izgledan je stampedo prodajnih naloga po kupnji.ne bih se čudio da cijena završi između 0,1-0,5 kn i tamo ostane do provedbe rezanja/spajanja/izdavanja novih dionica
mali možda neće prodavati iznad 1 kn, ali izgleda da hoće veliki: upravo je iskipano 50.000 komada po kupnji…lavina se sprema
..pa još oko 87.000 dionica po kupnji…
izgleda da su neki kockali i nadali se da sutra odluka neće proći,ali ovih 248.000 dionica iskipanih po bidu govori drugačije