EN DE

DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.02.2026. u 17:42
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
DLKV
10,73
429.723
40,048
10,40
10,50
-7,96%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Ekipa i svi koji imate dionice uključujući mene . Mislim da ce bit sve ok na ovaj način. Izgubili smo lovu ok ali lova ce se vratiti u buducnosti. Ja sam osobito sretan ako prođe ovaj prijedlog jer cemo moci kupovati po 10 lipa dionicu i nakupiti se dosta toga . Kome se isplati cekati 5 godina ok ce proci .

zvonar, 29.05.2021. u 22:38

Meni samo nesto nije jasno. Kako su nabili toliko dugova?

Nabijanjem.

Ono što je još nejasnije je tko su im točno ti investitori koji kane tu uložiti 420 milijuna uz preduvjet da se najprije malim dioničarima oduzme 99% uloženog kapitala.

USTAV RH kaže da je to zabranjeno inače. Tako da ne bi bilo loše da dioničari nađu adekvatnog pravnika ili odvjetnika koji ima iskustva sa ustavnim tužbama i pobjede

na Ustavnom sudu.  Ovo će svakako biti ustavno pitanje ako uprava društva ne odustane od namjere da osakati svoje ulagatelje za 99% uloženog kapitala.

Valja se podsjetiti – upravo su mali ulagači dokapitalizirali Dalekovod d.d. zadnji puta

kada je trebala lova. Ukupno su upisali oko 5.900.000 dionica za iznos od cca 59 milijuna kuna.

Bilo je tu možda i fondova, ali i oni spadaju pod manjinske dioničare.

Dakle ovo je pokušaj prijevare u gospodarskom poslovanju. Nikakvo restrukturiranje.

Riječ je o pokušaju djela iz nadležnosti Kaznenog zakona RH.

To je kao da vam ulaze u kuću i kradu nakit i tehničku opremu.

Pod izlikom da su vam oni taj nakit i opremu prodali pet godina ranije,

pa imaju pravo sada uzeti pro bono 99%.

TREBA I MOŽE IĆI JEDINO OVAKO:

Prvo upis dionica novih vlasnika.

Onda dogovorno smanjenje svima kapitala za onaj iznos koji je realno

potreban da se pokrije dio gubitaka, jer je očito da se na ovakav način ne mogu

pokriti svi gubici poduzeća.

Dakle Uprava nema apsolutno niti jedno valjano obrazloženje zašto i u čiju korist

točno predlaže smanjiti dioničarima glasačka prava za 99%.

Odvjetnici ovakve poslastice čekaju godinama.

Ako se kanite pripremiti dobro za predstojeću skupštinu, proučite dokapitalizacije

Herz rentacara koja je u tijeku , a bio je u daleko gorem stanju od Dalekovoda, cca 19 milijardi dolara dug na cca 5-6 milijardi dolara utržive imovine

I vrlo zanimljiv dokap Luftahanse, TUI AG i CECONOMY AG u Njemačkoj.

U sve tri firme je išao dokap po tržišnoj cijeni, bez ovih gluposti sa spajanjem dionica i izvlaštenjem postojećih suvlasnika.

TUI AG je posebno zanimljiv dokap ove godine jer je postojalo tzv. PRAVO PRVENSTVA POSTOJEĆIH DIONIČARA pa smo za svaku dionicu plaćenu cca 3 – 4 eur na burzi u Frankfurtu i XETRI dobili pravo da otkupimo još jednu po 1.1 eur komad.

To je kao da vam je Uprava (što je i trebala) ponudila da budete prvi ulagatelji prije svih, i da na svaku dionicu koja je na marketu npr 8 kuna upišete još jednu po 3 kune u tom periodu.

Dakle prije ovog nezakonitog rušenja tečaja i manipulacije TK.

Pitajte ih pismeno zašto vam nisu ponudili novu seriju dionica, npr 30.000.000 kom po 3 kune.

I tako skupili potreban kapital.

Financijski sustav sastoji se prema meni dragom patriotu. dr.sc. Veselici od tri glavne komponente – jedna od njih su financijska tržišta.

Na njima se prikuplja kapital. Uprava ovako velikog društva koja ne zna šta su to financijska tržišta bi trebala dati ostavku pred vlasnicima.

Prvo ideš na TK –  tržište kapitala – po novac.

To ti je zakon u kapitalizmu.

Onda tek mogu ići neki dokapi i slično.

Prvo idu nove serije dionica i obveznice.

Tako ulaze novi investitori. Koji imaju poštene namjere prema postojećim.

A sve ostalo spada pod “trla baba jaja” a za “trla baba jaja” iz perspektive modernog, obrazovanog investitora 21-og stoljeća nadležan je trgovački sud.

Tako da očekujem ozbiljne tužbe renomiranih odvjetničkih ureda ovdje, moguće već i prije 30.lipnja.

No, bumo vidli..

I za Možemo su pričali gluposti ne tako davno, da se “klošare” sa šatorima dok su požrtvovno branili Varšavsku od devastacije jedne interesne klike…

A gle gdje su sada oni – preuzimaju metropolu.

A gdje je sada ekipa koja je razorila kino Zagreb.

What goes around, turns around

Stojte mi zdravi  i veseli!

Kolega Zvonar od kog ćete kupiti po 10 lipa dionicu i u kojem trenutku ? jeste dobro pročitali točku 5. ?

Ako niste, a vidim da niste već lupetate tamo po ĐĐ i tu po DLKV..

Točka 5. vam je u privitku, pročitajte pa onda pišite da ćete vi kupit gdje ? po 10 lipa dionice

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.

Ovdje nema druge nego tužbe kao i za Agrokor… Ledo i Jamnicu itd.. gdje su isto sje..dioničare, ali će kad tad doći pravda na vidjelo!!

Kažem, čovjek zna posao i izvući se odštetu i lovu

sitnariba, 30.05.2021. u 22:32

Sve mi se čini da bi odv.Ivančić i ovdje mogao imati posla kad krenemo mi mali zajedno sa izigranim dobavljačima, podizvođačima itd..  kojima su dali 1. dionicu za 100 kn DUGA, da bi im sada rekli, e sad ta dionica vrijedi 0,10 kn ahhahaha pa kaj ste vi lude gljive žderali na veliko 🙂 bagra lopovska!

Eeee nije ovo sve tako lako kako se pljačkašima činilo, zaronit će se tu dublje u poslovanje i otvoriti pandorina kutija, otkriti razna pogodovanja i namještanja poslova i izvlačenja love..

Ovo sa 100:1  je app ( ako prođe prođe).

https://lider.media/poslovna-scena/hrvatska/nova-presuda-trgovacki-sud-u-zagrebu-je-pogrijesio-slijede-masovne-tuzbe-protiv-agrokorovih-tvrtki-129962

Odličan post, kratko i jasno 👍🏻

johnwayne, 31.05.2021. u 12:35

Ako se kanite pripremiti dobro za predstojeću skupštinu, proučite dokapitalizacije

Herz rentacara koja je u tijeku , a bio je u daleko gorem stanju od Dalekovoda, cca 19 milijardi dolara dug na cca 5-6 milijardi dolara utržive imovine

I vrlo zanimljiv dokap Luftahanse, TUI AG i CECONOMY AG u Njemačkoj.

U sve tri firme je išao dokap po tržišnoj cijeni, bez ovih gluposti sa spajanjem dionica i izvlaštenjem postojećih suvlasnika.

TUI AG je posebno zanimljiv dokap ove godine jer je postojalo tzv. PRAVO PRVENSTVA POSTOJEĆIH DIONIČARA pa smo za svaku dionicu plaćenu cca 3 – 4 eur na burzi u Frankfurtu i XETRI dobili pravo da otkupimo još jednu po 1.1 eur komad.

To je kao da vam je Uprava (što je i trebala) ponudila da budete prvi ulagatelji prije svih, i da na svaku dionicu koja je na marketu npr 8 kuna upišete još jednu po 3 kune u tom periodu.

Dakle prije ovog nezakonitog rušenja tečaja i manipulacije TK.

Pitajte ih pismeno zašto vam nisu ponudili novu seriju dionica, npr 30.000.000 kom po 3 kune.

I tako skupili potreban kapital.

Financijski sustav sastoji se prema meni dragom patriotu. dr.sc. Veselici od tri glavne komponente – jedna od njih su financijska tržišta.

Na njima se prikuplja kapital. Uprava ovako velikog društva koja ne zna šta su to financijska tržišta bi trebala dati ostavku pred vlasnicima.

Prvo ideš na TK –  tržište kapitala – po novac.

To ti je zakon u kapitalizmu.

Onda tek mogu ići neki dokapi i slično.

Prvo idu nove serije dionica i obveznice.

Tako ulaze novi investitori. Koji imaju poštene namjere prema postojećim.

A sve ostalo spada pod “trla baba jaja” a za “trla baba jaja” iz perspektive modernog, obrazovanog investitora 21-og stoljeća nadležan je trgovački sud.

Tako da očekujem ozbiljne tužbe renomiranih odvjetničkih ureda ovdje, moguće već i prije 30.lipnja.

No, bumo vidli..

I za Možemo su pričali gluposti ne tako davno, da se “klošare” sa šatorima dok su požrtvovno branili Varšavsku od devastacije jedne interesne klike…

A gle gdje su sada oni – preuzimaju metropolu.

A gdje je sada ekipa koja je razorila kino Zagreb.

What goes around, turns around

Stojte mi zdravi  i veseli!

zvonar, 31.05.2021. u 12:03

Ekipa i svi koji imate dionice uključujući mene . Mislim da ce bit sve ok na ovaj način. Izgubili smo lovu ok ali lova ce se vratiti u buducnosti. Ja sam osobito sretan ako prođe ovaj prijedlog jer cemo moci kupovati po 10 lipa dionicu i nakupiti se dosta toga .

Kako će to pobogu biti OK? Sadašnje dionice idu na 0,1 kn pa ih se 100 spaja u 1 novu, a te nove moći ćeš kupovati samo ako imaš 10 milijuna kuna, u protivnom ćeš samo gledati kako ti se kapital istopio.

Ignore: KressoM, delux

@johnwayne

Kolega johnwayne rekao se da postoji udruga gdje se skupilo već 56 malih dioničara i od tada ignorira pitanja  kako doći do kontakta od te udruge. Ne razumijem zašto je problem to reći.

Samo meni se čini da je to neistinita informacija jer logično bi bilo skupiti što više malih dioničara pa da se djeluje zajedno.

Ali, ovdje se neki očito poigravaju s malim dioničarima i daju lažne informacije.

Zato oprez, ne valja se upecati na svačiju priču. Ima ovdje vukova u janjećoj koži i ispipivača pulsa malih dioničara.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/drama-na-burzi-dionica-dalekovoda-u-slobodnom-padu-spas-nudi-koncar-ali-drzava-mirovinci-i-fortenova-ostaju-kratkih-rukava-20210525

Kako god užasno i nemoguće izgledalo čini mi se da je ovdje već sve između velikih unaprijed dogovoreno. A mogu si misliti tko su pravi vlasnici ove tvrtke registrirane na Malti. Sve hrvatske lopurde koje su nekada radile u Dalekovodu i s Dalekovodom. Koliko ovdje piše oni su već dio duga otkupili pa to samo trebaju pretvoriti u udjele. Zbači komad kolača je već otkinut i prije izglasavanja na skupštini. Sve ostalo je samo formalnost.

Sada je vrijeme da se skupimo i da smo spremni ako donesu štetnu odluku za nas male dioničare a nisu nam dali priliku da i mi kupujemo nakon spajanja. Minimum za dokup su mogli staviti 10 000 kn a ne 10 Milijuna  To bi im u sudskom procesu mogla biti i najveće greška s kojom će plaćati odštete. Nemam puno ali sam spreman dati svoje glasove u okrupnjavanju liste tužitelja. No i dalje mislim da će biti mudriji i da neće riskirati ono što se događa Agrokoru i tužbama protiv Leda i Jamnice i da će izmijeniti protokol tako da svi postojeći dioničari mogu po manjoj cijeni sudjelovati. Inače je to pljačka, očita pljačka koja se lako dobiva na sudu. Pozivam one koji imaju najviše za izgubiti neka potegnu stvar i pozovu zainteresirane da se krenemo skupljati. Već to bi mogao biti znak da skupština mora nešto mijenjati i u našu korist. Moglo bi se provesti i novinarska istraga i koja dobra reportaža s kojoj će se dati do znanja da je dosta šišanja na slične scenarije. Takvih novinara u RH barem ne fali, sposobni, željni pravde i hrabri.

New Report

Close