| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
DLKV |
10,73 |
429.723 |
40,048 |
10,40 |
10,50 |
-7,96%
|
Mnogi su prodali i sad bi kupili po 0,5 i niže, ali bi to odmah ako može, jer ni oni nisu sigurni da će prijedlog proći a ovdje pišu kako je to sigurno. No zapitajte se hoće li Konsolidator prodati po toj jadnoj cijeni ili će srušiti prijedlog zajedno sa udruženim malim dioničarima, a moguće i oni sami budu dovoljni, i onda u drugom krugu tražiti nove prijedloge i načine konsolidacije. Oni ne mogu učestvovati u dokapu nakon smanjenja nominale. Dug DLKV prema Moje dionice i nije preveliki. Novac im više treba za daljnji razvoj nego što ih je stisnuo dug i prijetnja stečaja. Razmislite prije nego prodajete za burek. Naravno tko vjeruje u propast neka proda odmah jer ide propast, a i može čekati bolju vijest i odbijanac pa izgubiti manje nego na ovim cijenama.
Dobro je imati na umu da je Ingra bila bez nominale, dakle 0, kad se trgovala ispod 3kn pa je cijena sada napucana iznad realne. Tko kaže da ovo nije nova igra za šišanje. Zašto bi inače ostavili toliko vremena do skupštine, odma bi se sastali i napravili po svom planu. Ali ima tu još nešta, izgleda…
Cijena će kliziti prema dolje zbog neizvjesnosti od stečaja i predloženog dokapa po novoj normalno nominali od 10 lipa, nakon što se napravi poništavanje 99 dionica od 100.
baš na 10 lipa sumnjam da će doći jer prodajom na toj cijeni se ništa ne dobiva, ali do nekih 0,5 bi mogla pasti jer kupaca je sve manje jer izgleda da opada broj onih koji žele dočekati skupštinu s dionicama DLKV na računu…
ja smatram da bi pred skupštinu cijena mogla i ispod 0,5 kn jer ako prijedlog prođe,što vjerojatno hoće , onda je i 0,2 preskupo! recimo da kupiš za 100.000 kn dionice po 0,2 kn prije skupštine i da prijedlog prođe. Automatski ti vrijednost tih 100.000 kn pada za pola i u gubitku si u dan-dva za enormnih -50.000 kn!! sad kad vidim da se još uvijek trguje po 1,4 kn, čovjek se mora zapitati poznaju li kupci osnove matematike 🤔
Netko ulaže u firmu 10 ili 20 godina jer naravno želi zaraditi, a istodobno vjeruje u firmu. Sudjeluje i u dokapitalizaciji i svojim malim udjelom kao jedan od mnogih vadi firmu iz dugova.
I onda nakon 6 godina od toga, tim istim ljudima uvjetuje se da moraju imati 10 milijuna kn kako ne bi umanjili imovinu za 100 puta.
Zar nije onaj poziv iz veljače kriminalno sastavljen da bi se određenim igračima pogodovalo i da se nitko ne javi?
Drugo, firma na Malti, bez ikakvih referenci, koju gle čuda, osnovali neki Hrvati prije godinu dana, a kad se zagrebe dobro se zna tko su.
Treće, većinski vlasnik pristaje na smanjenje imovine sa 150 milijuna, na 1,5 milijun.
Mirovinski fondovi, koji uzgred rečeno koriste naše novce šute. Gle, to su tvoji i moji novci, a ne njihovi.
Ako to nije kriminal, ne znam što je.
A i sudski spor je izgledan.
Ovo je čista nadrealna pljačka koja nadilazi sve dosadašnje na ZSE.
I ja bi se udružio u tu udrugu jer ako ovaj prijedlog prođe 100% gubimo.
S druge strane dovoljno je da Konsolidator proda svoj udio ozbiljnom igraču u branši i uz vrlo malu dokapitalizaciju (povećanje udjela) izgledi za oporavak su skoro sigurni.
Nekima se pomutila pamet od pohlepe i pišu da ni sami nisu svjesni kolko je to besmisleno. Dakle po pisanju genijalaca dionica se spaja po prijedlogu ako prođe i tko je imao 100 tada ima 1, a cijena bi trebala pasti do minimalno 0,1kn. Kada bacimo račun onda onaj tko ima 100 000 dionica dolazi na 1000 po cijeni od 0,1kn što iznosi 100kn. Sadašnjih 100 000 dionica će biti 100kn!?!? Zar nije ova matematika apstraktna stvar?
Tako ispada po pisanju mudraca koji su sve dobro skopčali ali su izostavili mnoge činjenice i o njima ne pišu. Samo se spominje 100 dionica u jednu i 0,1kn cijena. Tko je brzoplet i vjeruje svašta tako će zaključiti i naravno da će mu i 15 lipa biti povoljno za prodati, a tek ovih kunu i pol, pa to je kao kuća. No nije baš tako i neće biti čak i ako prođe prijedlog, a ne bi trebao.
tako je. sadašnje dionice režu se na 0,1 kn pa se 100 dionica spaja u jednu novu, nominale 10 kn.
zato sadašnja dionica, ako prijedlog prođe, ima realnu vrijednost 0,1 kn
Nekako idemo logikom . Da su čak i fondovi bili protiv ovakvih stvari, mislim da bi se udružili i zaustavili ovo . Ali fondovi prodaju i dalje kao da nema dogovora i kao da se vec to dogovorilo. Zasto fondovi izlaze ?
Znači ispada kad se izreže 100/1, 10 lipa, onaj tko sad kupuje 1,5 x 100 je 150kn