| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
DLKV |
9,97 |
580.280 |
58,176 |
10,10 |
10,20 |
-3,85%
|
Večernji je odlično napisao, isto ono što sam napisao prije par dana 🙂
Činjenica je da se u ovom trenutku radi o prijedlogu odluke koju dioničari na čelu s tvrtkom Konsolidator kao sadašnjim 60-postotnim dioničarom tek moraju potvrditi na skupštini. No, što je alternativa?
ttps://www.google.com/amp/s/m.vecernji.hr/amp/biznis/jedina-konkretna-ponuda-koncara-ei-i-constructiona-1495059
Govori se kako se nitko osim Koncara i ovih igrača nije javio na prvi poziv, a ustvari taj prvi poziv je tako zapetljano sastavljen s ciljem da se nitko ni ne javi.
Također taj prvi poziv također nije dao jednake mogućnosti malim dioničarima koji nemaju milijune.
dokap ide 99 posto. sad samo ostaje pitanje koliko duboko će dionica biti u trenutku skupštine. ja tipujem na 60-70 lipa
tu negdje…bojim se da je ovo danas bio max.cijene i da će sad polako klizati prema tim razinama…
Kakvi mirovinci sad po novinama, nigdje ih nema u obrazlozenju poziva na ZSE… valjda bi se javili vec u veljaci na poziv da ih je zanimalo ulaganje… ne znam. Pise da dokap rade malteska firma i mozda koncar, ako se ukljuci.
U financijskim krugovima otprije se spekulira da bi u predloženom modelu dokapitalizacije ‘mirovinci’ mogli sudjelovati s otprilike 150 milijuna kunate da bi Dalekovod na kraju dobio tri približno podjednaka dioničarska bloka
to je vrlo izvjesno – zato lijepo kaze da ce nove dionice odmah biti izlistane na burzu
ovo ce biti novi ptkm – malo ppd, malo mirovinci, malo paradržava a la neko javno ili pojujavno poduzeće
dokap ide 99 posto. sad samo ostaje pitanje koliko duboko će dionica biti u trenutku skupštine. ja tipujem na 60-70 lipa
Ako sam te shvatio tvrdiš da su hrvatski mirovinski fondovi 2020. prodavali dionice društva Dalekovod d.d. plaćene 100-120 kn po cijeni od 3.30-6 kuna da bi od srpnja 2021. dionice istog društva kupovali novcima hrvatskih građana za 10 kuna?
Bojim se ako je to točno da će se uskoro morati ovdje uključiti i nadležno općinsko ODO
Sve ovo zvuči od početka kao ona stara HR izreka: ražanj se pravi, a zec u šumi 🤔
Je li se zna šta točno ovaj Construction line gradi na Malti?
U tamošnjem registru stoji da je društvance osnovano u 5.mj 2020. Pa se prevareni mali ulagači sa pravom danas pitaju koje su kompetencije te firme za vođenje društva poput DLKV
Nekak se bojim da Zoki svog kumeka ne bu uspel sačuvat od medijske afere.. U Telegranu ziher več trljaju ruke.
Sve ovo zvuči od početka kao ona stara HR izreka: ražanj se pravi, a zec u šumi 🤔
Mislim,odnosno uvjeren sam da je “zec vec na raznju”!Vi mislite sto hocete,ali ja ne mislim da je ovaj prijedlog za GS upucen bez znanja vecinskih vlasnika,a Vi?
Znate zasto sam uvjeren?Zato sto nitko nije ponudio bolju opciju ,a bez dokapitalizacije i restrukturiranja firma moze samo u stecaj,po meni!Koja je opcija moguca u tom slucaju nakon ovakvog izvjesca?
Ako smatrate ovo nepravednim i sl. pa zasto Vi ne dokapitalizirate tvrku po boljim uvjetima za sve dionicare?Zar mislite da mali dionicari sa simbolickim udjelom u vlasnistvu mogu odlucivati o sudbini tvrtke bez novca ?
Manite se stecajusa. Te sitne igranke s volatilnosti za zaraditi za burek vec su mnoge kostale jako puno i kostat ce jos vise.
1. Uopće NE kupuje privredna banka nego je to skrbnički račun, a ne osobni račun banke!
2. obzirom na trgovanje preko PBZ investora, to je gotovo sigurno zbirni račun onih koji trguju preko tog programa/računa pa se svi skupa vode pod njim, dakle deseci malih ulagača…
3. to nisu nikakve “masne” kupnje jer kad se sve zbroji, to su realno mali iznosi jer je dionica sve jeftinija i jeftinija, a znamo i zbog čega
…obzirom da si toliko na burzi, ne vjerujem da to ne znaš pa je ovo što pišeš obično navlačenje …