| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
DLKV |
9,97 |
580.280 |
58,176 |
10,10 |
10,20 |
-3,85%
|
U financijskim krugovima otprije se spekulira da bi u predloženom modelu dokapitalizacije ‘mirovinci’ mogli sudjelovati s otprilike 150 milijuna kunate da bi Dalekovod na kraju dobio tri približno podjednaka dioničarska bloka
to je vrlo izvjesno – zato lijepo kaze da ce nove dionice odmah biti izlistane na burzu
ovo ce biti novi ptkm – malo ppd, malo mirovinci, malo paradržava a la neko javno ili pojujavno poduzeće
dokap ide 99 posto. sad samo ostaje pitanje koliko duboko će dionica biti u trenutku skupštine. ja tipujem na 60-70 lipa
Recimo strateški partner iz branše bi bez problema isplatio ovaj fond Konsolidator za 10 kuna/dionica i i recimo dokapitalizirao za novi 150 mil kuna naravno po 10 kuna /dionica
U teoriji da, ali bio je javni poziv i jedina ozbiljna ponuda koju su dobili je ova, zato i ide ovakvo šišanje. Da je došlo 5 valjanih ponuda bila bi druga, bolja, priča za dioničare. Ovako…
Da su tili mogli su naći ….. a i još mogu ( treba okreniti nekoliko brojeva a i postoje agencije koje mogu za tebe to obaviti …. samo volje )…… pa ako ne ide po 10 mogu za 9,8,7,5 …… ne mogu umanjiti svoju imovinu 100 puta ….. u ime čega …. u tom fondu su mirovinci većinski …. naše pare …..
Recimo strateški partner iz branše bi bez problema isplatio ovaj fond Konsolidator za 10 kuna/dionica i i recimo dokapitalizirao za novi 150 mil kuna naravno po 10 kuna /dionica
U teoriji da, ali bio je javni poziv i jedina ozbiljna ponuda koju su dobili je ova, zato i ide ovakvo šišanje. Da je došlo 5 valjanih ponuda bila bi druga, bolja, priča za dioničare. Ovako…
Da su tili mogli su naći ….. a i još mogu ( treba okreniti nekoliko brojeva a i postoje agencije koje mogu za tebe to obaviti …. samo volje )…… pa ako ne ide po 10 mogu za 9,8,7,5 …… ne mogu umanjiti svoju imovinu 100 puta ….. u ime čega …. u tom fondu su mirovinci većinski …. naše pare …..
Za mirovince je ovo jako dobro,po mom skromnom misljenju jer ucestvuju u dokap. po 0.1 i ostvariti ce vjerovatno veliki postotak u vlasnistvu.Ne vidim sto bi se njima moglo zamjeriti.
Lose je za male dionicare koji nece sudjelovatu u dokap. ,a svi koji sudjeluju ce dobro proci posebno oni koji ce dug pretvoriti u vlasnicke udjele,po meni.
Sve su to samo špekulacije. Svašta je moguće još. Prijedlog po meni proći neće.
Dlkv u sadasnjim uvjetima gdje ima poprilicno posla moze odlicno poslovati. Preduvjet je rijesiti se dugova. A to je moguce kroz dokapitalizaciju. Ne mislim da ce prijedlog proci niti ima sansu proci.
Bit ce ovdje jos itekako valova.
Ulaz 1.2-1.5 je ok. Al ulaz po 3.5-4kn bas i nije.
U financijskim krugovima otprije se spekulira da bi u predloženom modelu dokapitalizacije ‘mirovinci’ mogli sudjelovati s otprilike 150 milijuna kunate da bi Dalekovod na kraju dobio tri približno podjednaka dioničarska bloka
to je vrlo izvjesno – zato lijepo kaze da ce nove dionice odmah biti izlistane na burzu
ovo ce biti novi ptkm – malo ppd, malo mirovinci, malo paradržava a la neko javno ili pojujavno poduzeće
dokap ide 99 posto. sad samo ostaje pitanje koliko duboko će dionica biti u trenutku skupštine. ja tipujem na 60-70 lipa
Zašto bi ovaj put bilo drukčije ? Koja je ovo dokapitalizacija poredu ? Jel netko zna
Također, koliko su mirovinci novaca spušili novaca na Dalekovodu?
to je vrlo izvjesno – zato lijepo kaze da ce nove dionice odmah biti izlistane na burz
Kako će izgledati nova vlasnička struktura, tek ćemo vidjeti, jer pravo na upis dionica imaju i postojeći dioničari te drugi zainteresirani ulagači, uz uvjet minimalne uplate od 10 milijuna kuna.
A ovaj naslov, da li će ostati kratkih rukava to će tek da vidimo hm hm, postaje sve zanimljivije ili će se ipak pronaći drugo riješenje
A mali su izuveni iz cipela od petka do danas u dobrom % bježalo se pošto poto, a izgleda da se stvari mijenjaju iz dana u dan..
Šteta je napravljena …..”ekipa” se nakrcala …. a zbog ovakvi stvari deseci “naši” pakira kofere ….. 100 puta umanjiti nekom imovinu ….. iz čiste obisti, pohlepe ……….. nepravda,nepravda,nepravda
Sadašnji većinski vlasnik Dalekovoda je tvrtka Konsolidator sa 60,68 posto dionica.
Vlasnici Konsolidatora su fond Inspirio sa 66,66 posto vlasništva i Fortenova s 33,33 posto. Najveći vlasnik fonda Inspirio je HBOR s 50 posto, Fortenova ima 26 posto, a mirovinski fondovi i Croatia osiguranje preostalih oko 24 posto.
Konsolidator je vecinski vlasnik, ali unutra sebe je Insporio i Fortenova, a unutra Inspirio je HBOR i Fortenova.
I vi mislite da je vec odluceno.Po meni su vece sanse da ne prođe “ali samo pod ovim uvjetima”.