Tjestenina al dente ili dobro kuhana? Sada je opće poznato da je al dente tjestenina puno probavljivija od jako kuhane tjestenine. Preporučljivo je konzumirati tjesteninu kuhanu al dente, a ne jako kuhanu jer slabija probava škroba omogućuje sporije otpuštanje molekula glukoze sadržanih u samom škrobu, piše Novi list.
Bit će dakle manji utjecaj na glikemijski indeks i manja stimulacija proizvodnje inzulina pa će posljedično ista tjestenina imati manji utjecaj na masne naslage u tijelu. Naprotiv, dugotrajno kuhanje uzrokuje oslobađanje škroba, a ako je kuhanje predugo, događa se da tjestenina dijelom upije vodu.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu