Slavni kuhar otkriva tajnu savršeno kuhane tjestenine, ključna su ova četiri koraka

Autor: Poslovni.hr , 29. prosinac 2022. u 10:45
Foto: Pixabay

Poznati kuhar je odlučio laicima skratiti muke i podijelio je savjet kako da vam tjestenina uvijek bude savršena “al dente”.

Slavni opaki kuhar Gordon Ramsey serijalu na svom You Tube kanalu “Osnove kuhanja s Gordonom Ramseyem”, otkrio je kako da savršeno skuhate tjesteninu, piše City magazin.

Mnogi se prilikom kuhanja tjestenine odlučuju za metodu u kojoj kuhaju, pa nakon par minuta probaju je li gotova. Poznati kuhar je odlučio laicima skratiti muke i podijelio je savjet kako da vam tjestenina uvijek bude savršena “al dente”.

U videu Ramsey objašnjava da je tjestenina neophodna namirnica koju uvijek morate imati kod kuće, da se sprema lako, ali još lakše možete upropastiti.

Postoje četiri koraka koja vas dijele od savršene tjestenine:

  • Lonac u kojoj kuhate treba biti dovoljno velik da se tjestenina ne bi sljepila. U vodu obavezno dodajte prstohvat soli;
  • Kada voda proključa, dodajete tjesteninu i kuhate baš onoliko dugo koliko piše na pakiranju;
  • Kada preporučeni minuti kuhanja isteknu, jedan komad tjestenine probate i  Ramsey kaže treba biti ovakav: “tjestenina ne smije biti mekana, ni previše tvrda i hrskava. Mora samo biti dovoljno čvrsta iznutra”;
  • Ako je dobro kuhana odmah je vadite i procijedite. Dodajte sol, papar i maslinovo ulje da se ne bi zalijepila.

Komentirajte prvi

New Report

Close