ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ULPL (Uljanik plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Šta se ovdje desilo da je ULPL tako potegnu sa tolikim prometom.Ima li tko informaciju kakvu

V12 je krenio

Vidjeli smo jedno od boljih izvijesca na zse sto se ove dionice tice.Obrazlozicu i zasto

Jedni su od rijetkih brodara u svijetu koji su uspijeli povecati prihode od poslovanja u jednoj od najtezih godina za brodarski sektor opcenito samim tim uprava je pokazala da i u vrijeme podrumskih vozarina za brodare ima znanje i sposobnost osigurati odlicne ugovore za svoje brodove.Sljedeca stavka koja se vidi u izvijestaju je da je amortizacija za prvih 9 mjeseci iznosila cca 55 miliona sto znacajno poboljsava cash flow i pokazuje nam da najvjerojatnije ubrano amortiziraju brodove sto normalno umanjuje dobit na papiru ali ne i u stvarnosti.Sto se tice prenesene dobiti od cca 5 miliona dolara to me posebno veseli jer na to ni ne racunam kad gledam FI ,to mi dodje kao iznenadjenje jer pokusavam FI uvijek gledati kroz osnovno poslovanje i poslovne prihode a to ulpl ima iznenadjujuce dobro za visinu vozarina u brodarskom sektoru u 2009 godini.

Dolaskom sljedeceg broda u 11 mjesecu i u 5 mjesecu iduce godine te pristiglim brodom u 5 mjesecu ove godine te uz oporavak svjetskog gospodarstva za ocekivati je daljnje povecanje prihoda ove tvrtke a i povecanje same dobiti iz osnovne njihove dijelatnosti a ako udje jos koje povlacenje dobiti iz ino podruznice to je samo jos dodatni plus za ovu tvrtku.

Svakako treba obratiti paznju i na dividendni prinos koji na danasnjoj cijeni je odlican a sa boljim poslovanjem same tvrtke u sljedecem periodu bi mogao postati i fantastican.

I za kraj ulaganjem u ovu dionicu izbjegava se politicki rizik ulaganja u Hrvatsku jer tvrtka sav svoj prihod ostvaruje na svjetkom trzistu.

Preporuka za investiranje-STRONG BUY sve ispod 700kn

Da, da Veliki Poglavico, to je to…[thumbsup] ova dionica ne da ima fundamantalni gap, nego ima dvostruki fundamentalni gap, a sad ću potkrijepiti i zašto:

1.gap ima u odnosu na basket svih ostalih izlistanih brodara na ZSE jer je po pitanju profitabilnosti, i ponašanja prihoda ipak zasjenila i kontinuirano sjeni ostale tikere… da ne ponavljam vaš post,sve ste rekli.

2. gap ima u tome da tikeri izlisatni na ZSE imaju gap za brodarskim marketom općenito.

Ne znam koliko će ovo rasti, ali ne vidim ama baš nikakvo logično objašnjenje zašto bi trebalo padati, a uz div yield od 7% na ulaz sada, meni fajn da se u ovoj dionici osjećam sigurno.

Inače… ima jedan kolega na ovom topiku sa iznimnim znanjem. Ima brončanog bika u avataru, rijetko piše, ali je odavno detektiran u krugovima onih koji imaju znanje. A ovo spominjem zato jer je samo jedan lik targetirao BDI na ove razine prije tog kolege. Veliki Poglavica.

I'LL BE BACK

Nema brige za ovu dionicu. Ovo je trenutno brodar koji ima najmanje problema od svih brodara na zse. Ovo vrijedi imati u portfelju po ovim cijenama.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx A POGLEDAJTE OVO

Nevjerovatna ekipa, jućer kupovali po 725-730, danas prodaju po 718, a BDI raste.
[lol]

A valjda će ulazit ponovno po 735.?

Show me the Money!

Jedna dionica protrgovana na 711 kn….koga oni plaše….i to je dio igre, strah je još uvijek prisutan a i za euforiju nam ne treba puno [wink]

jel to ULPL jedina radi u leru

jel to ULPL jedina radi u leru

ipak se motori pale

Nevjerovatna ekipa, jućer kupovali po 725-730, danas prodaju po 718, a BDI raste.
[lol]

A valjda će ulazit ponovno po 735.?

Evo ekipa sad možete nazad.

Show me the Money!

začepilo nas na 730 i gotovo [angry]

neboj se…ima municije [wink]

FEDYA = ENTENTINIS= LIZAČ, PARDON BRISAČ PODOVA AZ-A I DINKECOVIH NAOČALA.

neboj se…ima municije [wink]
[/quote]

to se vidi [thumbsup]
ali smijem izraziti nezadovoljstvo

New Report

Close