| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
48.477 |
7,548 |
6,38 |
6,42 |
-0,31%
|
Avio linije -LOT jednom tjedno i to uglavnom manjih aviona?
Koliko je to putnika i ako avioni budu puni?Dali ce bas biti puni?
Sve su to jako mali pomaci kolega za broj turista,ali OK,svaki napredak je OK!
Letovi su uglavnom na jug,zar ne?Koliko ce to znaciti za Valamar?
“Trenutni promjet u Hrvatskoj je na 27 do 27 posto od lanjskog prometa, s tim da Od 4.7 prema Hrvatskoj krece vise od 80 zracnih, koridora, linija. Promet u Istri je ponegdje i vise od 50 posto, sto je i vise od onoga sto je vlada racunala”
Istina. Promet u Istri je ponegdje i više od 50%. Naglasak na ponegdje.
Dosta mojih susjeda je prošli vikend imalo goste, za cijenu samo 20-30% nižu od lani.
Valamar, nažalost, još nije na 50%.
Istina. Promet u Istri je ponegdje i više od 50%. Naglasak na ponegdje. Dosta mojih susjeda je prošli vikend imalo goste, za cijenu samo 20-30% nižu od lani.
Kolega, kako znate da Valamar jos nije na 50%?
Istina. Promet u Istri je ponegdje i više od 50%. Naglasak na ponegdje. Dosta mojih susjeda je prošli vikend imalo goste, za cijenu samo 20-30% nižu od lani.
Kolega, kako znate da Valamar jos nije na 50%?
To je samo osjećaj kojeg imam šećuči pored zatvorenih i polupraznih kapaciteta.
Na čemu je bazirana Vaša pretpostavka da je g. Capelli rekavši “ponegdje” mislio baš na Valamarove kapacitet, a ne na moje susjedi čiji su apartmani danas 100% puni?
Moj prvi komentar je bio vezan na citiranja izjave Cappellija i oduševljenja sa 50% lanjskih rezultata (ponegdje).
65.000 gostiju u Istri, u udarnim danima mjeseca (25.06.) u kojem je lani ostvareno > 4.3 mio noćenja nije katastrofa, s obzirom na pandemiju, ali nije niti za pretjerani optimizam.
Izjave koje se baziraju na jedan dan ili vikend mogu i zavarati; može se desiti jedna grupa ili event koji da iskrivljenu sliku.
Valamar bi mogao u Poreču napraviti ok prihod, s obzirom na okolnosti, ali ako se gleda globalno ja i dalje predviđam cca 30% u odnosu na prošlu godinu (700 mio prihoda).
Haricoin
Slusali smo veceras u otvorenom gospodina iz Brela hotela koji, unatoc zatvaranju granica sa BiH ocekuje 50 %, budimo fer pa kazimo u 8mj.
E sad znamo gdje je Istra i znamo sto je Valamar. Nemojmo jos zaboravit da od pocetka 7 mj preko 80 avio linija krece za Hrvatsku.
@haricoin
Ne znam na koju moju pretpostavku mislite vezanu uz Cappellija i njegov “ponegdje”? Ja nisam iznosio takve pretpostavke. Da me niste mozda pomijesali s nekim drugim?
Kad vec spominjete Cappellija i kazete da je u Istri promet ponegdje i preko 50%, koristim priliku skrenuti paznju na njegovu jucerasnju izjavu u Otvorenom da i otocje Cresa i Losinja ima isti rezultat – preko 50% proslogodisnjih prihoda i fizickih pokazatelja u odnosu na proslu godinu, sto je sjajno: (1:34-1:58 min.) https://youtu.be/3LiKEZyv5aQ
Jug trenutno prolazi znatno losije, ali kako su Valamarovi kapaciteti najvecim dijelom u Istri i okolnom otocju, mislim da zasada mozemo biti vrlo zadovoljni. A pogotovo kad se usporedimo s jednom Italijom: https://www.novilist.hr/vijesti/svijet/italija-ocekuje-sumornu-turisticku-sezonu-unatoc-otvaranju-granica/
Virusa se kod nas ne treba bojati, ovih danasnjih 90-tak zarazenih nisu zabrinjavajuci, jer ih ne prate pacijenti na respiratorima, kao ni teski i smrtni slucajevi po bolnicama. Tim rijecima situaciju opisuje Gordan Lauc u vecerasnjoj dogMATICi, a sto i ja ovdje trubim. Takodjer i Dr. Srsen: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/virus-je-oslabio-pozitivni-nisu-nuzno-i-zarazni-to-treba-reci-a-ne-strasiti-ljude-drugim-valom-15004410
neka sad ovi katastrofičari demantiraju cappellija ,istra na razini od 50%!
Da to je bilo prošli vikend, neka kaže koliko ih otkazuju zbog rasta novo zaraženih ovih dana
sve ukazuje da ljudi vjeruju u nasu zemlju i da dolaze u sve vecem broju!
A o ovome ja trubim:
https://www.poslovni.hr/hrvatska/dikic-virus-nije-oslabio-beros-zbunjuje-javnost-4238855
Ako se nekome ne da čitati, piše i ovo:
“Očigledno je da osobe koje su stručnjaci, a istovremeno i u izborima, imaju podijeljenu ulogu. Teško je ministru Berošu biti političar, kad koristi spinove i medicinske informacije koje su dobre za njegovu političku sliku. Bilo bi dobro da je umjesto njega u Stožeru netko drugi, tko se može fokusirati na struku”, rekao je Đikić.
Svaka čast na naivnosti svima koji ovih dana vjeruju političarima i ministrima.
LAŽU čim zinu!!
Koliko čitam zadnjih dana, virus jeste mutirao, ali na gore. Razvio je neke nove pipke, ne znam detalje, nisam upamtio. Ali svakako nije oslabio. To znači da smo na jesen i zimu jeb..li ježa.