Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 27.12.2025. u 10:02
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
RIVP
6,42
48.477
7,548
6,38
6,42
-0,31%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@Forumas

Biti ce dionica prije po 10-15 kuna,nego po 30-35.

Prihod ove godine ce biti vrlo mali,a obaveze i krediti su veliki.

Pitanje je kako ce biti i 2021 godine?

Korona,ne da nije gotova vec je sve vise zarazenih u svijetu,a ocito je da ljeto ne unistava virus.

forumas., 24.06.2020. u 19:08

Pa pozitivno vam je to što je cijena dionice pala 50%, a već ove sezone će biti priličan prihod.

A ne zaboravite ni državne poticaje, ove godine im je trošak radnika nula kuna.

Kad se sve zbroji, ispada jeftino bar do 30 kn.

Sljedeće godine vjerojatno opet 40 kn, tako da nije loše nekih 70% rasta.

A vi se pitate zašto vam nitko ne da po 20.

Korona vam je gotova jer je oslabljena i neće izazivati više zabrinutost ljudi kao dosada.

Prodavati sada kad je dno i kad dolazi sve bolje vrijeme za turiste bilo bi hazard.

Sadašnji dioničari će vam prodavati ali 10 kn skuplje, vjerojatno već do kraja godine.

Koliko si gluposti nadrobio to je pravo čudo.

1) “več ove godine će biti popriličan prohod” – sve prazno, turista u hotelima ni na prste jedne ruke, granice se opet zatvaraju, samoizolacija… ako bude pad prohoda samo 70% možete biti super zadovoljni. Dogodine također rulet i lutrija, tko će imati posao, tko će imati para i živaca za sve ovo prolaziti.

2)”ne zaboravite ni državne poticaje, ove godine im je trošak radnika nula kuna” – poticaj je mačak u vreći, nema isplate dobiti do kraja 2021 (a nije ni da bi bilo dobiti), trošak radnika je 0 samo par mjeseci. Ostalih 9 normalno idu troškovi.

3) “Kad se sve zbroji, ispada jeftino bar do 30 kn.

Sljedeće godine vjerojatno opet 40 kn, tako da nije loše nekih 70% rasta.

A vi se pitate zašto vam nitko ne da po 20.”

Meni je 20 kn skupo ove godine, a vama je 30 kn jeftino. Ne znam zašto gubite vrijeme i energiju ovdje po forumu. Imate kreditne unije i banke, dignite kredit i ubacite sve pare u RIVP kad je jeftino. Jer vama očito nije jasno da se turistička slika i shvaćanje turizma mjenja. Štoviše, prodajte svu imovinu i to isto ubacite u RIVP.

4) “Korona vam je gotova jer je oslabljena i neće izazivati više zabrinutost ljudi kao dosada.” – a što tek reći na ovu glupost. Broj oboljelih dnevno nikad nije bio veći i sve više raste.

Ne znam čemu ovoliko laži. Kupili ste, držite i samo znate da nije bajno jer inače ne biste drukali po forumu.

Ove godine turizma nema. Dogodine možda.

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/virus-je-oslabio-pozitivni-nisu-nuzno-i-zarazni-to-treba-reci-a-ne-strasiti-ljude-drugim-valom-15004410

Svi znamo da na kretanje dionice utjecu razni faktori, pa tako i na dionicu Valamara.

Siguran sam da svi pratimo situaciju sa coronavirusom kako kod nas tako i u svijetu, ali evo, ja sada ne zelim prepisivati podatke i brojke, nek svatko pogleda stanje sa coronavirusom u Europi, odnosno zemljama iz kojih dolaze gosti kompanije o kojoj mi sad pisemo. Virus je na najmanjoj razini od pocetka epidemije, Njemacka, Uk, Austrija, Italija i sve ostale. Steta je sto se to dogodilo u Zadru gdje smo dobili losu reklamu, ali ponavljam, zemlje EU su na najmanjoj brojci dnevne zaraze od pocetka epidemije. Naravno, virus je krenio u Juznoj Americi, Indiji, Pakistanu itd, isto kao sto je krenio i u Europi prije i sad je problem sto nitko ne govori o brojkama u Europi i drzavama iz kojih gosti dolaze kod nas, nego svi govore o svjetskom prosjeku, a naravno da trenutno bukti u Brazilu, SAD, Indiji. ( doduse i wall street je porastao zbog bolje situacije u SAD). Plus toga virus je oslabio, svi strucnjaci to prenose ovih dana, ne samo samo jedan. A da li je itko mislio da otvaranjem granica nece biti virusa u HR?! ludost.

Tako da, sva ta desavanja, smanjenje broja u EU, slabljenje virusa, ja sam siguran da ce donjeti i vise nego dobru sezonu i rezultat Valamara, bez obzira sto neki misle drugacije.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/francuska-zabiljezila-najnizi-dnevni-rast-novozarazenih-od-ozujka/2192955.aspx

ovo je ono sto sam naveo u prethodnom postu. U svim zemljama EU corona je na najnizim razinama, Francuska je primjer ali tako je svugdje.

@djubre

1. Kako mislite sve prazno, turista nema ???

2. Za turizam mjere idu dalje

3. U ovu cijenu bi bio već uračunat prihod 0 kn i za ovu i sljedeću godinu.

4. Kako je pobogu upitna i sljedeća sezona kad su cjepiva već u testiranju od 4.mj. i na jesen će se početi koristiti. Ali ionako je snaga korone već na izdisaju + što je već ogroman postotak ljudi imun na nju.

A svi ispod 60 god. ni sad nisu imali neke jače simptome, a kamoli nakon ovih mutacija s kojima je oslabila.

5. Vi stvarno mislite da cijena do druge sezone (ili još prije do stavljanja cjepiva na tržište) neće otići 50% gore?

Gos. forumaš jeste li Vi mazohista ili što? Branite sektor za koji je očito da propada, od ovogodišnje sezone nema ni za kruh a kamo li za mlijeko. A tek je pitanje kako će se stvari razvijati i slijedeće godine jer je očito da su ljudi promijenili navike. Mnogi stranci koji su bili redoviti gosti na Jadranu tek sada otkrivaju čari svojih zemalja i zaključuju da se i tamo može lijep i daleko jeftinije praznikovati.

Više nas je kolega još prošle godine u jeku sezone pisalo da su se domaće turističke tvrtke preinvestirale i ulagale u nove kapacitete ne razmišljajući o tome tko će sve to popuniti. A da ne pričam o otkupu vlastitih dionica gdje je RIVP potrošio silne milijune. Kupovali su i po 42,XX a sve da bi zaštitili ulaganja menadžera koji su svi redom ulijetali po visokim cijenama kao guske u maglu. Nema u ovom sektoru više neke ozbiljne love, valjda je to svima već jasno.

forumas., 25.06.2020. u 09:03

@djubre

1. Kako mislite sve prazno, turista nema ???

2. Za turizam mjere idu dalje

3. U ovu cijenu bi bio već uračunat prihod 0 kn i za ovu i sljedeću godinu.

4. Kako je pobogu upitna i sljedeća sezona kad su cjepiva već u testiranju od 4.mj. i na jesen će se početi koristiti. Ali ionako je snaga korone već na izdisaju + što je već ogroman postotak ljudi imun na nju.

A svi ispod 60 god. ni sad nisu imali neke jače simptome, a kamoli nakon ovih mutacija s kojima je oslabila.

5. Vi stvarno mislite da cijena do druge sezone (ili još prije do stavljanja cjepiva na tržište) neće otići 50% gore?

Ova godina ce rezultirati ogromnim gubitkom,po meni,a ni slijedece godina-dvije su vrlo upitne.

Cijena,po meni,moze samo dolje i pitanje je gdje ce stati?

Veliki dug ce biti dodatni uteg i uopce me nebi iznenadilo da se ide na dokapitalizaciju koncem ove ili iduce godine.

Bisakovi, banamen,

ne znam da li da slusam vas ili Capelija koji na sjednici vlade upravo izjavio da je dnevni rast turista u HR skoro 30 %, sto je vise nego odlicno i da svaki dan raste.

Mozda cu ipak vas poslusat, vi sigurno zelite da mi novac ostane u dzepu.

gonzales, 25.06.2020. u 10:23

Bisakovi, banamen,

ne znam da li da slusam vas ili Capelija koji na sjednici vlade upravo izjavio da je dnevni rast turista u HR skoro 30 %, sto je vise nego odlicno i da svaki dan raste.

Mozda cu ipak vas poslusat, vi sigurno zelite da mi novac ostane u dzepu.

Ma,samo Vi kupujte dok imate love!Tko Vas moze sprijeciti?Ako je Vama ova cijena OK,samo naprijed.Meni nije ni izbliza OK.Uvjeren sam da pravi problemi za ekonomiju,a najvise za turizam tek dolaze.Dali Vi ikada usporedujute tur. podatke iz ,recimo prosle i ove godine?Sto Vam to kazuje?

Turisti su i oni koji idu u vlastite vikendice,a njih je izgleda jako puno.Samo mali postotak ide u hotele(ako sam dobro procitao nedavno,oko 13% za sada).Granice sa BiH i Srbijom ponovno poseban rezim????

Nitko “nista ne zeli”.Morat cete sami odlucivati za sebe.Ako ste sigurni da ovo vrijedi vise ili “puno vise”,kupujte ako imate casha ,a ako hocete,dignite kredite za to.Vasa volja.

kad bi mogla dokapitalizacija Valamara

Luksic lamenta pérdida de millonaria inversión en Banco Popular de España: "No siempre se gana"

https://www.croatianaviation.com/post/lot-uvodi-%C4%8Dak-13-novih-linija-prema-hrvatskoj

drhatve ruke nazalost cine svoje, ali cinjenice koje se desavaju vracaju vjeru u nas turizam ove godine a i u buduce!

New Report

Close