| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
48.477 |
7,548 |
6,38 |
6,42 |
-0,31%
|
A o ovome ja trubim:
https://www.poslovni.hr/hrvatska/dikic-virus-nije-oslabio-beros-zbunjuje-javnost-4238855
Ako se nekome ne da čitati, piše i ovo:
“Očigledno je da osobe koje su stručnjaci, a istovremeno i u izborima, imaju podijeljenu ulogu. Teško je ministru Berošu biti političar, kad koristi spinove i medicinske informacije koje su dobre za njegovu političku sliku. Bilo bi dobro da je umjesto njega u Stožeru netko drugi, tko se može fokusirati na struku”, rekao je Đikić.
Svaka čast na naivnosti svima koji ovih dana vjeruju političarima i ministrima.
LAŽU čim zinu!!
Koliko čitam zadnjih dana, virus jeste mutirao, ali na gore. Razvio je neke nove pipke, ne znam detalje, nisam upamtio. Ali svakako nije oslabio. To znači da smo na jesen i zimu jeb..li ježa.
ovo postaje natjecanje u izjavama strucnjaka i njihovim misljenjima koje nas nikuda ne vodi, jer ih ima razlicitih. Ono sto nas zanima je kako europa gleda na sve to, odnosno turisti. Istra je free zona ako cemo o tome pricati, a svaki dan svjedocimo sve vise linija, avioni, vlakovi, koji se pojacavaju prema Hrvatskoj, jer je potraznja sve veca.
Ministar Beros je prije svega politicar,a i kao lijecnik bavi se “drugim stvarima” i sam se ogradio u svojim izjavama.
Nasuprot njemu Dikic se bavi Covid-19 i istrazuje sve vezano za njega.Virus se siri brze nego ikada,a nazalost i kod nas “se vratio” i “ne namjerava stati”!
Nije ni cudo je se Hrvatska “otvorila”,a ,koliko vidim ljudi ne nose maske i okupljaju se kao da je sve OK.Ako nastave,biti ce puno gore.
Ovdje gdje sam ja svi nose maske(mnogi i rukavice) i zemlja od 66 miliona stanovnika ima prosjecno manje od 10 oboljelih vec duze vremena,slicno kao Juzna Koreja.
Turističke dionice nastavljaju sa svojim mutacijama. Cijene im mutiraju. Sve je manje kuna u jednoj turističkoj dionici, što znači cijene im padaju. I padat će. Što im je cijena niža to su one opasnije po zdravlje svojih imatelja. Iz tog razloga mnogi se mudri i pametni ulagači drže podalje od skupova turistčkih dionica. Oni koji takve dionice već imaju prinuđeni su na dioničarsku karantenu od barem godinu dana.
Da, virusu je cilj kad skoci na novu vrstu mutirati u jos ubojitiju varijantu i potamanit cijelu vrstu…
Ministar Beros je prije svega politicar,a i kao lijecnik bavi se “drugim stvarima” i sam se ogradio u svojim izjavama.
Nasuprot njemu Dikic se bavi Covid-19 i istrazuje sve vezano za njega.Virus se siri brze nego ikada,a nazalost i kod nas “se vratio” i “ne namjerava stati”!
Nije ni cudo je se Hrvatska “otvorila”,a ,koliko vidim ljudi ne nose maske i okupljaju se kao da je sve OK.Ako nastave,biti ce puno gore.
Ovdje gdje sam ja svi nose maske(mnogi i rukavice) i zemlja od 66 miliona stanovnika ima prosjecno manje od 10 oboljelih vec duze vremena,slicno kao Juzna Koreja.
Djikic se najvise bavi opravdavanjem smislenosti dobivanja svoje place kod svog njemackog poslodavca, pa mu je ovaj virus i njegovo dugo trajanje vrlo korisno. Sto duze virus, to duze i vise novaca njemu i njegovom gazdi. Moze li se onda i to nazvati “politickim” spinom ili bismo ga mozda trebali prikladnije nazvati oportuno-ekonomskim spinom?
Hrvatska se jest otvorila, uostalom kao i svi drugi i iz istog razloga. Jedino sto se sa Tajlanda to bas ne vidi, pa se po hrvatskom forumu spina o ovdasnjem nenosenju maski.
Spina se iz istog razloga i o sveudiljnom “laganju” svih ministara, kao da se turisti mogu sakriti. No, to sto je jedino bitno – broj turista – drukeri ne komentiraju, nego im jedino preostaje inzistirati na “nepobjedivosti” virusa i potencirati iracionalne strahove kod naivnih.
Turističke dionice nastavljaju sa svojim mutacijama. Cijene im mutiraju. Sve je manje kuna u jednoj turističkoj dionici, što znači cijene im padaju. I padat će. Što im je cijena niža to su one opasnije po zdravlje svojih imatelja. Iz tog razloga mnogi se mudri i pametni ulagači drže podalje od skupova turistčkih dionica. Oni koji takve dionice već imaju prinuđeni su na dioničarsku karantenu od barem godinu dana.
Ha,ha,bravo.Istina prezentirana na jedan saljiv nacin.”Lakse se probavi”!!!
A evo sto Djikicu i njegovu stavu o slabljenju virusa porucuju njegove strucne kolege.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/dragan-primorac-je-li-virus-oslabio-ili-nije-evo-pojasnit-cu-kolegi-dikicu-15004736
’Postoji virus SARS-CoV-2 i bolest koju virus izaziva, a koja se zove Covid-19. Činjenica je da bolest sada ima drugačiju pojavnost i nije ista kao što je bila prije par mjeseci. Neke od stvari koje su sada drugačije u odnosu na prije par mjeseci su viša temperatura, više sunca, viša razina vitamina D i slično. U tom kontekstu, činjenica je da je klinička slika oboljelih bitno drugačija nego prije. Dakle, promijenila se bolest, ne sam virus.'
Ali i o razboritosti otvaranja zemlje, maskama i drugim temama kojima se ovdje sveudiljno dr(u)ka.
… kaže Primorac, član Znanstvenog savjeta Vlade. Hehe..
Što ste ljubomorni kolega klaster, zato što nisam usamljen u svojim zaključcima? O Đikiću nemam baš najbolje mišljenje, al čovjek vidi očigledno. Fuj, koji druker, dno dna… jel da?…😁
Broj turista raste, jedino ona bitna brojka pada. Ništa mi nije jasno. 🤔 Jesmo li idući petak na 22??
… kaže Primorac, član Znanstvenog savjeta Vlade. Hehe..
Što ste ljubomorni kolega klaster, zato što nisam usamljen u svojim zaključcima? O Đikiću nemam baš najbolje mišljenje, al čovjek vidi očigledno. Fuj, koji druker, dno dna… jel da?…😁
Broj turista raste, jedino ona bitna brojka pada. Ništa mi nije jasno. 🤔 Jesmo li idući petak na 22??
..kaze i Lauc, pa i Petesic. Jesu li i oni politicki spineri? Pogledajte si Lauca i jucer u dogMATICi, govori potpuno isto sto i Primorac danas: https://youtu.be/vCM0tLvgjBc
Jeste li uopce procitali clanak? Ako jeste, a ocigledno niste, znate li onda ikoga da je na respiratoru? A kamoli da ima neku tezu klinicku sliku?
I drugo, znate li pozadinu i razloge Djikicevog odlaska iz RH? I koja je svrha njegovog daljnjeg inzistiranja na virusu, a ne na pojavnosti bolesti? Znate li pozadinu njegovog sadasnjeg angazmana? Mogucnost politickog izbornog spina ste odmah prigrlili kao neupitnu stvarnost, a ovo o cemu pisem pokusavate izrelativizirati. Ne ide vam to bas tako.
Evo malo pozitivnih brojki iz TZ-a, vezano za zonu Tar-Poreč-Vrsar, gdje Valamar ima značajne kapacitete.
Ova zona je od početka godine do danas, kumulativno na nekih 16% noćenja u odnosu na prošlu godinu. Vrsar je na 23%, ali to je tema za Adris. Kampovi rade stvarno dobro. Lanterna je već skoro na 30% od lani. Većina hotela je nažalost još uvijek zatvorena.
Haricoin
Sve ok sto se toga tice, ali mi ne smijemo zaboravit da su od pocetka ove krize sve oci uperene u spicu sezone i kakva ce ona biti. A po svemu ima 3 stvari koje ne smijemo zanemariti, o tome smo vec pricali, a to je:
1. Polozaj Istre i lokacije Valamarovih objekata i neotkazivanje prijasnjih rezervacija za 7 i 8 mj sto smo mogli cuti i od vodecih ljudi u turizmu
2. Cinjenica da od pocetka 7 mjeseca preko 80 zracnih koridora krece za Hrvatsku i sve se vise povecava sto vidimo u medijima
3. Ovo je moje misljenje..gorice i nebo i zemlja od 7 mj. Vrijeme ce nam definitivno ici u prilog.
Na zalost burza je takva da nekad ne prati desavanja, odnosno na kretanje cijene moze svasta da utice..ali ako govorimo o sezoni..itekako ce je biti od 7 mj.