Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 24.12.2025. u 03:14
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
RIVP
6,42
48.477
7,548
6,38
6,42
-0,31%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Gledam promet na RIVP i do 11.40 je proslo samo 100 dionica?

Veliki promet i likvidnost je bilo ono sto je bilo obecavajuce,vezano za ovu dionicu.

Kaze ministar policije da je od jutros u hr uslo oko 700 stranih drzavljana i to je dobar znak, polako se pocima da se probija led.Sad sam uvjereniji da ce za mjesec dana biti broj turista veci od prvih prognoza.

’Za lipanj je 4500 rezerviranih noćenja. Otvore li se granice, svi će ti gosti doći'

https://novac.jutarnji.hr/restart-biznis/foto-za-lipanj-je-4500-rezerviranih-nocenja-otvore-li-se-granice-svi-ce-ti-gosti-doci/10298563/

https://www.poslovni.hr/hrvatska/turisti-iz-njemacke-uskoro-stizu-u-hrvatsku-4231622

budapest !

Optimistične procjene

EBRD: Hrvatski BDP past će sedam posto, a turisti će se početi vraćati na ljeto

Ipak, nakon pada turističkih dolazaka od 75 do 80 posto u prvom dijelu godine, EBRD očekuje da u trećem kvartalu minus neće biti tako snažan te da će iznositi 30 posto. Razlog tome je činjenica da je Hrvatska pristupačna automobilom turistima iz zemalja kao što su Njemačka, Austrija, Slovenija, Mađarska i Češka.”

EBRD očekuje da će se ekonomija vratiti na stope rata već u trećem kvartalu ove godine”

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/ebrd-hrvatski-bdp-past-ce-sedam-posto-a-turisti-ce-se-poceti-vracati-na-ljeto/10302490/

moglo bi se lako desiti da ove cijene koje su sada na Valamar rivijeri, vise nikad ne vidimo.

Nije nagovor na kupnju ili prodaju.

@Gonzales pise,citiram:

moglo bi se lako desiti da ove cijene koje su sada na Valamar rivijeri, vise nikad ne vidimo.”

Koje cijene kolega mislite jer cijena i danas pada,barem do sada?

Ja vjerujem da cemo vidjeti znatno nize cijene ove godine,ali dobro,sve je moguce.

bisakovi, 13.05.2020. u 11:02

@gonzales pise,citiram:

moglo bi se lako desiti da ove cijene koje su sada na Valamar rivijeri, vise nikad ne vidimo.”

Koje cijene kolega mislite jer cijena i danas pada,barem do sada?

Ja vjerujem da cemo vidjeti znatno nize cijene ove godine,ali dobro,sve je moguce.

Bisakovi pise, citiram:

“ja vjerujem da cemo vidjeti znatno nize cijene ove godine, ali dobro, sve je moguce”

Sve je moguce kolega, ja mislim da je ovo jako dobra prilika za kupovinu ove dionice.

@Gonzales,pise,citiram:

Sve je moguce kolega, ja mislim da je ovo jako dobra prilika za kupovinu ove dionice.”

Ja ne mislim da je ova cijena “dobra prilika”!Uopce je sada rizicno kupovati dionice,a narocito turisticke dionice.Ja cu pricekati najmanje do jeseni-zime,kada se situacija “malo razbistri”.

Usporedicemo cijene sada i tada.Nisam optimista kratkorocno,ali dugorocno mislim da treba svakako pratiti ovu dionicu.

bisakovi, 13.05.2020. u 13:22

@gonzales,pise,citiram:

Sve je moguce kolega, ja mislim da je ovo jako dobra prilika za kupovinu ove dionice.”

Ja ne mislim da je ova cijena “dobra prilika”!Uopce je sada rizicno kupovati dionice,a narocito turisticke dionice.Ja cu pricekati najmanje do jeseni-zime,kada se situacija “malo razbistri”.

Usporedicemo cijene sada i tada.Nisam optimista kratkorocno,ali dugorocno mislim da treba svakako pratiti ovu dionicu.

Kolega, pazite samo po kojoj cijeni bi mogli kupovati ovu dionicu na jesen, zimu…

gonzales, 13.05.2020. u 14:01

bisakovi, 13.05.2020. u 13:22

@gonzales,pise,citiram:

“Sve je moguce kolega, ja mislim da je ovo jako dobra prilika za kupovinu ove dionice.”

Kolega, pazite samo po kojoj cijeni bi mogli kupovati ovu dionicu na jesen, zimu…

Nemam sto paziti kolega.Ako dionica bude skupa u odnosu na  “peers”(konkurenciju) ,kupit cu neke druge dionice u Hrvatskoj ili svijetu.Ja se ne vezem emocionalno za dionicu jer to je najcesci razlog gubitaka na burzi.Nacelno,sumnjam da ce cijena dionice rasti u ovim okolnostima i sa dugom koji firma ima.Za sada,moja projekcija je da bi dionica mogla biti interesantna na razinama nizim od ovih 20-30%.U ovakvim predkriznim i kriznim vremenima je jako bitno da firma nema veliki dug jer su onda moguca zaduzivanja ili dokapitalizacije,a to uvijek utjece na cijenu dionice.

Naravno ako se virus brzo povuce,granice otvore u cijelosti,sve moze biti daleko bolje,ali za sada ne vidim jasne naznake za tako nesto.

https://www.investing.com/news/stock-market-news/stockbeat-tui-tries-to-reinvent-the-holiday-as-covid-reinvents-travel-2170531

Lose vijesti za Tui, dobre za lokalni turizam?

Hoce li Tui morati prodavati Jadran zbog nesigurnosti drugih lokacija?

New destinations? Tui’s catalogue already covers the globe. ‘New local offerings’? The group’s traditional selling point has been facilitating affordable and reliable access to places so distant that travellers value the support a tour operator offers. Will they need  Tui’s help to ‘discover’ what have so far been less desirable places closer to home?

New Report

Close