| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
48.477 |
7,548 |
6,38 |
6,42 |
-0,31%
|
Ovi clanci istog autora mislim da su relevantniji za nas:
” Nikad nije bilo boljeg vremena za strateško promoviranje turizma, jer dvije su stvari sigurne – ljudi i dalje imaju očajničku želju za putovanjem (a što je bolje od hrvatske plaže jednom kad sve ovo završi, koja je k tomu jako blizu za sve one koji u Hrvatsku mogu doći automobilima?) i upravo sada imaju jako puno vremena dobro istražiti kamo žele pobjeći i putovati čim im se ukaže prva prilika. A ta je kombinacija izuzetno dobra za promociju turizma.”
https://m.vecernji.hr/vijesti/bloger-paul-bradbury-odlicno-je-vrijeme-za-promociju-hrvatske-1397024
Corona-free dragulju nece se lako odoljeti: https://youtu.be/qXNnxiZdajk
Samo je vazno da otvorimo granice. A to nasi hotelijeri sad vec i traze od Vlade:
Corona – free zona ništa ne znači ako je cijela Evropa pod coronom. Dođe 100tinjak asimptomatskih turista i dogodi se neki proboj virusa, opet imaš paniku, zatvaranja,izolaciju, a mediji onda to napumpaju na entu.
Evo sad na Braču jedan dida napravija totalnu frku. Dokle god politika ne pusti da ljudi hodaju uz oprez ali bez obzira na virus, pogotovo mlađa populacija, ništa od svega ovoga.
Talijane ovo ljeto ne treba pustiti niti da nam duplo plaćaju jer ako Nijemac kod nas bude čuo talijanski, spakirat će kofere i bris doma!
Evo sad na Braču jedan dida napravija totalnu frku. Dokle god politika ne pusti da ljudi hodaju uz oprez ali bez obzira na virus, pogotovo mlađa populacija, ništa od svega ovoga.
Za dva mjeseca, do sezone, ep. situacija cijele Europe ce biti kao sad kod nas ili bolja. Virus posvuda kopni. A buduci je u najvecem broju slucajeva asimptomatski, za dva mjeseca ce golema vecina steci imunitet. Uz to, sirenje ce mu dolaskom sunca (UV zraka), vrucine i sparine biti dramaticno smanjeno. A u ista ta dva mjeseca, kopnit ce sa poboljsanjem ep. situacije i pretjerani oprez i strah od virusa. Vazno je da smo inicijalno percipirani kao corona-free destinacija, cisto psiholoski. A ostalo ce se dogoditi samo po sebi. Ne treba zanemariti ni dosada spoznata druga slaba svojstva virusa (Djikic i dr.). Kao ni vec sada zasicenje virusom (citaj svakog cuda tri dana..) i ocajnicku zelju ljudi za putovanjem. Plus najavljeno rekordno vruce i duuugo ljeto. Zivi bili pa vidjeli.
da, ali sezona službeno počinje već za tri i pol tjedna.
mislim da u RH već najmanje 100,000 ljudi ima antitijela. i ovi koji su imali neke koronaviruse unazad 2-3 godine vjerojatno imaju neki parcijalni imunitet na ovo.
neće taj turizam bit bajan, lipanj sigurno ne. srpanj može povuć nešto, kolovoz bi mogao bit relativno ok. slabo će to bit. manje od 50% prošlogodišnjeg ako i dođu stranci.
ovo da virus ‘kopni’ iz dana u dan, tu sam skeptik. treba se pazit, izbjegavat pretjerane kontakte s ljudima.
Svi se kao paze i oprezni su, a gotovo nitko se ne drzi ni propisanog razmaka niti nose maske. Osim u zdravstvenim objektima. Pa je opet danas samo 6 zarazenih, od toga u najgusce naseljenom Zagrebu niti jedan. O cemo pricamo…
Isto je tako posvuda u EU. Pogledajte snimke ljudi u Njemackoj, po parkovima, ulicama, setnicama. Slovenija, Slovacka, Ceska, Austrija, Danska, Svedska. Posvuda ista prica.
Kazete sezona vec za 25 dana. Puno je to, puno. Sasvim dovoljno za sve o cemu sam pisao. A strah od virusa? Dozlogrdit ce vam i to. Nema supervirusa, to ne postoji. Da je to moguce, civilizacije odavno ne bi bilo. Ili je jako zarazan ili jako ubojit. Oboje ne moze zajedno. A ovaj je samo jako zarazan, a ubojit 0,0082%. I kao i svi drugi, nema ga ljeti. Ne bojte se.
trgovanje stalo…ceka se odluka o otvaranju ili neotvaranju granica….tik tak..tik tak….na koju ce stranu kazaljka..bumo videli uskoro…
a zašto ne kupite neki short etf kad više naginjete na crne scenarije u narednome dužem razdoblju? živite vani, velite?
Poštovani korisnici,
Molimo vas da ubuduće sve rasprave o koronavirusu i utjecaju istog na turizam vodite na temi
https://www.poslovni.hr/forum/tema/koronavirus-i-hrvatski-turizam-i-gospodarstvo#post-423118
Hvala
Mislim da nakon svih ovih vijesti jucer ( ne zelim ih navoditi zbog objave moderatora, objavio sam na temi turuzam i coronavirus), Valamaru predstoji i vise nego dobra sezonu.
Mislim da nakon svih ovih vijesti jucer ( ne zelim ih navoditi zbog objave moderatora, objavio sam na temi turuzam i coronavirus), Valamaru predstoji i vise nego dobra sezonu.
AKo je pad 70% “i više nego dobra sezona”, onda da. Veoma dobra sezona ih čeka. Ne samo njih već sve turiste .