| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
120.444 |
18,756 |
6,38 |
6,44 |
1,58%
|
Cim drzava prekine subvencioniranje, a to je za sad 1.6 vidjet cete cete koliko Valamarova uprava vjeruje u sezonu. A vama porucujem kao i drugom kolegi, probajte doc u kontakt s nekim iz valamarove prodaje i popricajte malo kako stvari stoje.
A najbolji su mi ovi koji se tjese da cijene po ljeti nisu spustene. Istina, nisu, ali samo iz razloga da ih sad i spuste za 50% nitko nece rezervirati. A one koji imaju rezervaciju bi stavili u nezgodan polozaj te potaknuli njihove otkaze.
“najnovija Saznanja” 😀
Opet neide bez rofl smajlica ali posluzit ce i old plain lol.
Deckici, nekima to zbilja teze ide. Dvije su konstante samo zadnja 2 mjeseca. Jedna je POSTOJANJE virusa a druga NEPOSTOJANJE ljeka i nazalost NISTA se nije promjenilo. Takve najave i najavice su puste zelje i nedovoljno snazni argumenti ma kakav znanstvenih ih pronasao.
Tko ce jednoj Italiji reci da smtrnost nije dovoljno velika?
Ili bilo kojoj drugoj ozbiljnolj zemlji (a sve su pogodjene) koja je taj virus osjetila na svom zdrastvenom sustavu i u zivo vidjela sta taj virus je. Jel njima treba neko upitno istrazivanje da im kaze da to nije smrtonosno? Strucnjaci su tamo vidjeli bolest u oci kakvu do sada nisu nikada. Pa vide to po punim bolnicama, smrtnosti, nacinu sirenja. Pa nisu blesavi.
I onda ce doci bloger i slicni koji ce se njima smijati i reci im da sljede primjer svedske? Jer on strucno iscitava neke svoje podatke iz grafova.
Kazem vam od prvog dana. Sljedite SLUZBENU znanost i sigurno necete pogrijesiti. Bez obzira na neke mozda krive procjene u pocetku, znanost i njene metode su najbolji put i ako vidite da oko nekog “otkrica” nema hype-a u sluzbenoj znanosti okanite se toga i tih vjerovanja.
Ovo što Capelli i Plenković dogovaraju s drugim državama je samo naša želja. Pričaju već danima, da ne kažem tjednima, i još se ništa ne zna. Sam Capelli je neki dan izjavio da će se cijeli 5. mjesec dogovarati. Valjda mu i otud procjene o padu dolazaka. Zna on puno više nego što mi mislimo.
Ne znam kako neki ne razumiju da u cijeloj ovoj priči nismo bitni mi i naš turizam. Koga zapravo u Europi briga za naš turizam koji je na koljenima, a time i država. Svima se gaće tresu i pokušavaju sebe spasiti, epidemiološki i ekonomski. Mi smo u cijeloj toj priči mizerija. Njemačka će recimo u Lufthansu morati ulupati milijarde da bi je spasila. I sad će pustiti svoje državljane da idu van trošiti novce i da im donesu boleštinu. I tako sve zemlje redom.
Džabe nama što smo corona free, kad nam može doć turist iz corona free Češke, a tu ga zarazi Talijan. Ili na njih ne računamo?
I da nesretna sezona krene i bude turista, kakav će učinak proizvesti informacija u srcu sezone da je kod samo jedne osobe na moru dijagnosticiran Covid? I kad to objave mediji vani? Crnjačim, jel da. A jel to realan scenarij? Vrlo je izgledan. To će bit ljetovanje kao u Afganistanu – nikad ne znaš kad će bit bombaški napad.
Znači, kao još neki ovdje, smatram da i dalje nema niti jedne dobre informacije o tome da će se plaže ove godine popuniti.
Ovdje se eksponencijalno umnaza broj onih koji unisono drukaju na pad. To je dobar znak. Kad je tama najdublja, svanjuje jutro.
Naravno da ih nije briga. Kao sta nas nije briga za turizam drugih zemalja. To samo naivan covjek moze vjerovati. Turisti su ti koji biraju gdje i kuda isto kao sta i zena bira muskarca kolko god se mi trudili u osvajanju 😀
Treba pogledati brojke i trenutne politike svih zemalja. U cijelom svijetu je zarazeno 3,6mil ljudi (sa ozdravljenima) sta je beznacajna brojka. Nama godisnje dodje cak i 10 mil turista (moguce i vise) vecinom iz europe. Jel realno za ocekivati u trenutku kad ne mozes iz zemlje u zemlju, u mnogim drzavama niti iz grada u grad da ce netko pustiti i 2miliona (ne 10 nego samo 2 sta je nama pad od 80%) turista da secu po drugoj zemlji, migriraju vamo tamo i na kraju se vrate u maticne zemlje?
U trenutku kad svaka zemlja radi pracenje kontakata jedan po jedan. Da dozvole da stvari najednom tako izmaknu kontroli?
Mnogi se loze na neka needitirana, necenzurirana, nekvalitetna poluizvjesca kako nije opasan virus, kako ga ubijaju UV zrake, kako se dogovaraju koridori. To su sve mikrometarski EVENTUALNI pomaci a nama trebaju gigantski da bi govorili o necemu sta nije katastrofa..
Eto culi smo pred pola sata u RTL-u danas, test kod nas i u sloveniji kosta 200E tocno. Vjerovatno je slicno svugdje. Sa tim uvjetom nema sansi da dodje vise od tocno 0 gostiju.
koliki samo dugacki postovi zazivaju na pad..ova stranica je fenomen ovog foruma jer jedino ovdje se iznose doktorski precizna misljenja. A ja razumijem ljude koji drukaju na pad i zasto to rade tako opsezne, maratonske analize…
Zasto bi oni svoje vrijeme trosili ovdje sa maratonskim tekstovima, ako su sigurni da sezone nece biti ili ce biti losa, ako su sigurni da ce cijena ove dionice na 15 plus ili minus..ako su sigurni tako, mogu doci na jesen ili zimu i kupiti ovu dionicu po tim cijenama….
Ali ne..maratonski tekstovi su iz razloga, jer svi oni znaju da vrijeme istice..svi oni znaju da je pitanje dana kada ce se objaviti neki news koji ce ovu dionicu katapultirati gore, zato se koristi ovo da se dokupi sto vise….sto je ok i njihovo legitimno pravo.
Razumijem ja njih, ali ne razumijem tko im prodaje po ovim cijenama.
Teško je samo čitati i ništa ne napisati kad se ovdje i dalje može pročitati:
– da je PCR krajnje nepouzdan test
– da je Covid malo jača gripa
– da će virus sam od sebe isčeznuti
– da Capelli nema pojma što priča, jer da što on zna o turizmu
– linkaju se totalni anonimusi i penzioneri (vrhunac mi je link Glasa javnosti iz Srbije kako intervjuira umirovljenu pedijatricu iz Splita!)
Imamo sukob relevantnih činjenica protiv želja i nebuloza.
Cijena od 22 kn mi je savršeno prihvatljiva, jer kad uđem, kupujem dugoročno. Problem je jedino što mislim da će niže, ispod 20 kn svakako. Pratim kao i svi situaciju i iznosim svoja razmišljanja i zaključke.
I nije mi jasno vi optimisti, što se bunite protiv ovakvih komentara. U čemu je problem? Svaki komentar koji govori u prilog loše sezone je vrlo dobro argumentiran. Što pad ne iskoristite za dokup?
Evo ja vjerujem kako ni Merkel ni Kurz ni Orban neće dat preporuku svojima da idu van države ovo ljeto. I za to imam razloga vjerovati i to mogu argumentirati. Neće doć ni Srbi, ni Bosanci, ni Talijani. Glavni strani gost će bit iz Slovenije. Česi i Slovaci će doći u tragovima, jer nismo susjedi. I zato nemam temeljem čega vjerovati u ovogodišnju popunjenost hotela.
Prije barem 2 tjedna sam rekao kako me ne bi začudilo da nas Valamar obavijesti kako neke hotele neće otvarati. A sad se sve glasnije o tome priča.
Pored svih tih spoznaja i uvjerenja sam trebao kupit na 25 kn? Ne hvala, evo ga sad na 22 kn.
Vi jeste druker, a vase se procjene ne obistinjuju. Vasa je procjena svih tih godina bila da valamar FUNDAMENTALNO vrijedi 10-15kn. FUNDAMENTALNO. I to ste eksplicitno drukali sve te godine. Kad ste takva faca, zasto tada niste pisali da ce doci ovaj virus i srusiti cijenu valamara, ali i svih ostalih dionica 60 i vise posto? I da ce mu se ZBOG VIRUSA cijena dionice sunovratiti?
Jadno je i bijedno da se na krilima virusa kojeg NITKO nije mogao predvidjeti pokusavate prikazati Vidovitim Milanom.
Samo je SLUCAJNA koincidencija ucinila da je CIJENA dionice otisla u smjeru u kojem ste drukali, ali ne i iz razloga kojeg ste navodili. A sada manipulirate kada vase raskrinkavanje pokusavate prikazati “emocionalnim reagiranjem”.
Valamarova fundamentalna vrijednost i dalje je ista kao i prije pojave virusa, samo trenutna cijena dionice to ne odrazava. Ali i to se svakog trenutka moze i hoce dramaticno preokrenuti. I vi to jako dobro znate, ali se pravite Englez.
I, molim vas, nemojte nas vise podcijenjivati svojim demagoskim definicijama “drukera”. Kuzi vas se iz aviona.
“ Svaki komentar koji govori u prilog loše sezone je vrlo dobro argumentiran.”
Stvar je u tome da UOPCE NIJE dobro argumentiran. Pa je posljedicno sve ostalo tendenciozno.
@ gonzales
“ Razumijem ja njih, ali ne razumijem tko im prodaje po ovim cijenama.”
Zaista, i ja se tome cudim.
Ja osobno nikad u zivotu nisam pisao na dionicama topica koje nemam (do sad). Lako provjerljivo. I na onima koje imam nisam nikad pisao nerealne bedastoce koje ti pises. Niti bih (imao ju ili nemao) rekao za RIVP prije godinu dana da je precjenjena (mozda je mozda nije ja mislim da nije po svim faktorima, oces p/e, oceb ebitd-u oces roe oces dug) niti da je sada podcjenjena.
RIVP mi je dugo bila tiha patnja jer je to ocito bila odlicna kupnja i znao sam to od 2011. ali sam se uvalio u tuzbe protiv Agrokora i sve karte stavio tamo. Ispalo je sta je ispalo. Vrlo vjerovatno malo kriminala od Todorica i stvar rijesena.
Za to vrijeme ripv je narasla vise puta nego sta bi dobio na tuzbi. Barem jedno 1000% rasta sam propustio otkako mi je na watch listi. Ali mi nije padalo na pamet pisati bedastoce na 40kn da ide dole kao sta mi ne pada na pamet pisati bedastoce na 22 da ide gore. Kao sta je tada bila mozda i prejeftina sada se mozda ispostavi da je debelo preskupa.
Jos uvjek drzim dionice Belja ali na temi nisam napisao nista pozitivno barem 3g jer NE VJERUJEM u pozitivan ishod. DDJH sam drzao do prije mjesec dana kad sam sve rasprodao uz smjesnih 2.5kn. Bio sam rekorder po minimumu a sada je jos nize. Zadnjih godinu dve nisam napisao nista pozitivno nego pljuvacinu jer vidim ko tu koga i kakva je tamo gamad.
Ali ja sam takav tip. Ti si tip koji kad ima dionicu pise nebuloze jer mislis da ces tako sacuvati cijenu. Da je tako ja bi kupio i onda bi jedan cijeli radni dan svaki dan postao ovdje pozitivne vijesti da mi naraste. Ali to tako NE IDE.
Trenutno je pred vratima vrlo moguci eknomski armagedon sirih razmjera a ti se ponasas kao da se nista ne dogadja i jos nas koji upozoravamo na to proglasavas drukerima. Ja osobno po sluzbenoj znanosti ti po sarlatanima ili u najboljem slucaju marginalnim likovima koji nisu u zizi zbivanja. Ja po cinjenicama ti po teoerijama zavjera. I tvoje je pisanje legitimno jer kao siri pozitivu a moje bi onda bilo nepozeljno?
Nemoj gledati sta tebi pase (a trebalo bi i tebi vise istine a manje demagogije) nego gledaj cinjenicama u oci. Barem onima kojima je puno veca vjerovatnost da ce se dogoditi. Ti se hvatas za 5% a sa druge strane vjerovatnosti od 95% proglasavas drukanjem. Smjesno.
Ministar jedno ti drugo, znanost jedno ti suprotno, Ostojic jedno ti svoje tupis.
Rekao sam ti pred mjesec dana da ce te vjerovanje u teorije zavjera na burzi skupo kostati. Jel imas ijednu zavjeru u to vrijeme koja se pokazala istinitom (znam da je jos prerano za tebe ali ipak)? Jel Gates chipira? Jel cijepi sa cjepivom koje nema?
Pa jel tebi uopce logicno da ce netko ovdje zaraditi na cjepivima? I tima koje proizvedu to cjepivo ce biti u interesu da se cjepljenje sto prije obavi jer smo svi u istom loncu.Mislis da ce farmaceuti super zivjeti dok cijeli svijet tone? Ovo nikome ne koristi. Sta ce imati Ameri ako samo sebe cjepe a sav drugi svijet zarazen? Ako se cjepivo uopce pronadje tako skoro, tu nema nikakvih garancija.
Nije mi jasno gdje im se žuri.
Čemu otvaranje i rashodi kada su granice diljem Europe i dalje zatvorene. Nije da će ih napuniti lokalci i CRO kartica.