Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.12.2025. u 18:34
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
RIVP
6,42
120.444
18,756
6,38
6,44
1,58%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Neki ovdje uopce ne shvacaju zasto Ameri rastu. Nece jos dugo. Razlog je all time high short. Treba izbiti iz cipela sve shortove, a radi se o preko 1400 milijardi dolara. Dakle prakticki gratis kupuju dionice. Jednom kad shortovi budu sredjeni ide novi pad i ista prica. Uostalom njihova ekonomija ce se popraviti u roku 1-2g. A nasa?

Trebat ce nam bar 5g da Crobex opet dodje do 2000.

Imamo prezaduzenu drzavu koja ce morati prodavati sve dionice i potencijalno uzimati iz mirovinskog fonda,firme u problemima, banke nece pratiti svakoga, stete enormne od potresa…pa samo  je 1 smijer moguc, a neki gledaju Amere i usporedjuju se sa njima ili Njemcima.

Neki ovdje uopce ne shvacaju zasto Ameri rastu. Nece jos dugo. Razlog je all time high short. Treba izbiti iz cipela sve shortove, a radi se o preko 1400 milijardi dolara. Dakle prakticki gratis kupuju dionice. Jednom kad shortovi budu sredjeni ide novi pad i ista prica. Uostalom njihova ekonomija ce se popraviti u roku 1-2g. A nasa?

Trebat ce nam bar 5g da Crobex opet dodje do 2000.

Imamo prezaduzenu drzavu koja ce morati prodavati sve dionice i potencijalno uzimati iz mirovinskog fonda,firme u problemima, banke nece pratiti svakoga, stete enormne od potresa…pa samo  je 1 smijer moguc, a neki gledaju Amere i usporedjuju se sa njima ili Njemcima.

Ove godine nema turista i lako moguce da cemo Rivp gledati na pola booka. Cijene nekretnina ce pasti i cijena ce biti opet 10kn.

Ala šta ste se uskmečali u vezi korone.

Da znate koliko je broj oboljelih veći od prikazanog, naročito u RH, i koliko je smrtnost manja od 1%, smijali biste se sami sebi.

Kaže se: I prije je bilo virusa, ali nikada nisu imali ovakav marketing.

I to je istina. Panika ipak malo pretjerana.

Ako niste stariji od 70 a ujedno i kronični bolesnik, vjerojatnost smrtnosti je manje od Eurojackpot-a.

Propast će sezona. Bit će katastrofalni gubici. Obveze će narasti i do 150% dug/kapital.

Kme kme kme.

29 stranica ispamamo.

Neka svatko radi što želi. Prekinimite drukati.

Preživjeli smo i gore stvari..

Trolam, hejtam, vrijeđam, ponižavam, omaložavami - mućki Džubrarim.

Tko je dobio najviše

Među najvećim tvrtkama koje su primile potporu državne u iznosu od 3250 kuna neto za ožujak su Valamar Riviera s više od 2537 zaposlenih i isplaćenih 8,24 milijuna kuna, Boxmark Leather s 2287 radnika i 7,4 milijuna kuna subvencije, Pevex s 1930 zaposlenih radnika i 5,9 milijuna kuna, Mlinar s 1737 zaposlenih i 5,6 milijuna kuna, AD Plastik s 1737 zaposlenih i 5,6 milijuna kuna pomoći, Maistra i Plava Laguna s 1286 zaposlenih, odnosno 1284 zaposlenih i s po 4,1 milijuna kuna pomoći, Globalna hrana s 1282 radnika i četiri milijuna kuna subvencije, ALCA Zagreb i Crodux naftni derivati s 1198 i 1129 radnika i 3,8, odnosno 3,66 milijuna kuna neto pomoći. (Jutarnji.hr)

Burza i ekonomija su dvije različite stvari. Zbog štampanja trilijardi dolara od strane FED-a burza leti, a ekonomija je u banani. EU je druga priča, mi još gore od EU, turizam je naša blagodat i naše prokletstvo, bez turizma naša ekonmija je u banani a tako i burza. Turizam nam je omogućio da se ne mijenjamo, i sada svi zazivaju da se trebamo mijenjati, kada bi se to stvarno i dogodilo ovaj virus bi stvarno bio naš veliki dobitak.

Neki su ovdje zazivali i breaking news. Evo vam ih: WHO celnik upravo javno pohvalio svedski model i predstavio ga kao “buduci model”. Ja sam na samom pocetku krize pisao da je najbolje da virus sto prije prodje i pohara populacije svih zemalja, odradi svoj nezaustavljivi prirodni ciklus (naravno uz karantensku zastitu samo uze kriticne populacije i uobicajene ep. mjere izvan karantene) kako bi se sto bolje ocuvale ekonomije svijeta i sto prije zavrsila ova prica, ali su me drukeri naravno odmah zestoko kritizirali. Dobro je netko rekao da se ovaj virus razlikuje od drugih samo po tome sto je imao nevidjen marketing. A taj marketing je namjerno izazvan kako bi omogucio bogatima da se jos vise obogate, a siromasnima da jos vise osiromase. Treba se cuvati i popratnih lesinara drukera koji neprekidno (osobito ovdje) crnjace i vrebaju svoju priliku. Biti strpljiv i vjerovati u (fundamentalnu) vriednost svojih kompanija.

https://www.youtube.com/watch?v=6LcB5swaLGk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2k_4cXcrmrhofTq8HowXFM_dO2CmFLtiDYhPp4UTzcD-UPcpDbhl8zY14

@Dunlop

taj Bakić je puno izgubio na Agrokorovim dionicama. čitao sam ja redovito njegov blog pred 3 godine, kakve je sve stvari tvrdio, pogotovo za Belje i Vupik, a i njegova fascinacija Ledom i Jamnicom. Ignorirao je ozbiljnost cijele situacije, a bilo je prilike da se izađe, uz velike gubitke doduše, ali moglo se izać. Veliki je entuzijast oko DDJH i Varteksa, vidi sebe kao nekog dirigenta trendova. Ja cijenim to kod njega, pametan je lik i ima petlju, ali primjetim da neke stvari iz domene prava totalno krivo percipira. Dobro, čovjek je inženjer matematike, nije pravnik pa mu ne treba puno uzet za zlo. Čisto mislim da je dosta štete napravio, ne s nekom zlom namjerom, ali jest, i to više sebi negi drugima.

Nemoj me krivo shvatit, nisam rekao da nema pravo glasa onaj tko nije u dionici. Nemam ni ja RIVP i slično razmišljam kao i ti. Da je situacija ok, ni 28 nije skupo, to se slažem. Do tada i 16 može biti ‘skupo’, uvjetno rečeno(pod gotovo nemogućim uvjetom).

A čekaj, onda ti kad god sretneš neku budalu na cesti, kreneš ju ispravljat kad počne neke gluposti pričat? Ili ono, ni ne mora objektivno bit budala, dovoljno da ti tu osobu percipiraš kao takvu?

To da je 95% toga kaj se ovdje piše šund, ne stoji. Ima korisnih komentara, ljudi koje ne poznajem, ali ih već cijenim.

Stvarno jadna burza. Svud u svijetu zrleno samo kod nas se crveni?

Clanak u privitku

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.

Podaci iz sustava fiskalizacije za prva tri dana relaksacije mjera vezanih uz pandemiju korona virusa, koje su se između ostaloga odnosile na trgovinu i ugostiteljstvo, pokazuju značajan rast broja i iznosa izdanih računa u odnosu na iste dane prethodnog tjedna u tim djelatnostima.”

Rastao je, naravno i broj računa i iznosa na njima u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, ali su iznosi tu daleko manji jer je relaksacija mjera samo djelomična.”

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/znacajan-rast-broja-izdanih-racuna-najveci-skok-zabiljezen-u-trgovini-i-servisima-vozila/10260331/

yieldchaser, 30.04.2020. u 09:15

@dunlop

taj Bakić je puno izgubio na Agrokorovim dionicama. čitao sam ja redovito njegov blog pred 3 godine, kakve je sve stvari tvrdio, pogotovo za Belje i Vupik, a i njegova fascinacija Ledom i Jamnicom. Ignorirao je ozbiljnost cijele situacije, a bilo je prilike da se izađe, uz velike gubitke doduše, ali moglo se izać. Veliki je entuzijast oko DDJH i Varteksa, vidi sebe kao nekog dirigenta trendova. Ja cijenim to kod njega, pametan je lik i ima petlju, ali primjetim da neke stvari iz domene prava totalno krivo percipira. Dobro, čovjek je inženjer matematike, nije pravnik pa mu ne treba puno uzet za zlo. Čisto mislim da je dosta štete napravio, ne s nekom zlom namjerom, ali jest, i to više sebi negi drugima.

Nemoj me krivo shvatit, nisam rekao da nema pravo glasa onaj tko nije u dionici. Nemam ni ja RIVP i slično razmišljam kao i ti. Da je situacija ok, ni 28 nije skupo, to se slažem. Do tada i 16 može biti ‘skupo’, uvjetno rečeno(pod gotovo nemogućim uvjetom).

A čekaj, onda ti kad god sretneš neku budalu na cesti, kreneš ju ispravljat kad počne neke gluposti pričat? Ili ono, ni ne mora objektivno bit budala, dovoljno da ti tu osobu percipiraš kao takvu?

To da je 95% toga kaj se ovdje piše šund, ne stoji. Ima korisnih komentara, ljudi koje ne poznajem, ali ih već cijenim.

Pa slazem se, zato sam napisao da vise volim citati druge nego samog Bakica na njegovom zidu. Meni je previse paranoican i na kraju se nije pokazao uspjesan osim sta je pogodio turisticki sektor. Ali sam htio reci da nema ovakvih nebuloza. Ljudi ne pricaju gluposti bez nekog jasnog znanstvenog argumenta/linka/analize. Ovdje se trkelja bez veze.

Evo ti na ovoj stranici covjek prica i da je smrtnost bez veze iako veze nema kolika je jer ni znanost jos taj podatak ne zna a vrlo je bitan. Ali evo on ZNA i trkelja bezveze.

Zna i da je virus neopasan iako svaki medicinski djelatnik koji se desetljecima bavi oboljelima od gripe i sad ovog virusa prica potpuno drukcije evo on i to kaze da ZNA.

I da je sve pretjerano, sve on zna a nista nezna. Nista nije potkrijepio nikakvim linkom od znanosti.

klaster, 30.04.2020. u 08:56

Neki su ovdje zazivali i breaking news. Evo vam ih: WHO celnik upravo javno pohvalio svedski model i predstavio ga kao “buduci model”. Ja sam na samom pocetku krize pisao da je najbolje da virus sto prije prodje i pohara populacije svih zemalja, odradi svoj nezaustavljivi prirodni ciklus (naravno uz karantensku zastitu samo uze kriticne populacije i uobicajene ep. mjere izvan karantene) kako bi se sto bolje ocuvale ekonomije svijeta i sto prije zavrsila ova prica, ali su me drukeri naravno odmah zestoko kritizirali. Dobro je netko rekao da se ovaj virus razlikuje od drugih samo po tome sto je imao nevidjen marketing. A taj marketing je namjerno izazvan kako bi omogucio bogatima da se jos vise obogate, a siromasnima da jos vise osiromase. Treba se cuvati i popratnih lesinara drukera koji neprekidno (osobito ovdje) crnjace i vrebaju svoju priliku. Biti strpljiv i vjerovati u (fundamentalnu) vriednost svojih kompanija.

https://www.youtube.com/watch?v=6LcB5swaLGk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2k_4cXcrmrhofTq8HowXFM_dO2CmFLtiDYhPp4UTzcD-UPcpDbhl8zY14

TI naravno nastavljas u istom tonu izmisljotina, fake newsa i slicnih gluposti.

Jos cak i linkas video u kojem linkas da kazu jedno a tamo se govori potpuno drugo. Jel ti ne razumijes engleski ili svjesno manipuliras?

Covjek ti vrlo jasno kaze da su u svedskoj potpuno krivo rasirenom vjerovanju ITEKAKVE mjere. U nekim djelovima su blaze nego drugdje.

Nema niti jedne drzave na svijetu koja je kako ti inputiras dopustila da virus “pohara” pa sta ostane ostane. I dalje si na liniji fejkova i lazova i jos to predstavljas kao nesto sta si ti zagovarao a sad evo svi prihvatili. Valjda ti je jasno da si na suprotnom polu od istine?

Jos sta je  zanimljivo (kad se vec pozivas na WHO) je da ti jasno kazu u tom videu da suradjuju sa facebookom i ostalim servisima i da se mnoge vijesti brisu kao FAKE. Tako i pola tih linkova sta ti stavljas a ne rade vise za 10 minuta vise to te zasto sta se to sva srece brise da se ta “zaraza gluposti” ne siri dalje. Tako da se ne cudis zasto to vise ne radi. Ima pametnih ljudi koji to brzo prokuze i to se “deratizira” vrlo brzo.

Uglavnom jos ti dug put sljedi dok se ne oslobodis sarlatana i laznog i fejk pisanja.

New Report

Close