Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 23.12.2025. u 00:10
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
RIVP
6,42
120.444
18,756
6,38
6,44
1,58%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

gonzales, 29.04.2020. u 14:18

upravo izaslo da Talijanska vlada ovo ljeto zove i domace i strane turiste na ljetovanje u Italiji. Oni zovu, a vi, odnosno mi, na forumu se samo hvatamo na kojekakve medijske placene i neplacene clanke, razna misljenja strucnjaka itd. Eto o tome da li ce ovo ljeto u Europi biti turizma. Njihova vlada zove, a naravno da ce i kod nas biti.

Kad znaš koliki im je udio turizma u BDP-u, onda ti je jasno otkud takve izjave. Slično je i kod nas gdje je turizam oko 20% BDP-a pa ni njima ni nama ne preostaje drugo nego nadati se da pad turizma neće biti preko 50%  jer inače ćemo svi biti u još većim problemima nego se očekuje.

Ignore: KressoM, delux

gonzales, 29.04.2020. u 14:18

upravo izaslo da Talijanska vlada ovo ljeto zove i domace i strane turiste na ljetovanje u Italiji. Oni zovu, a vi, odnosno mi, na forumu se samo hvatamo na kojekakve medijske placene i neplacene clanke, razna misljenja strucnjaka itd. Eto o tome da li ce ovo ljeto u Europi biti turizma. Njihova vlada zove, a naravno da ce i kod nas biti.

Naravno da ce turizma biti.Bilo ga je i u domovinskom ratu.Pitanje je samo dali ce pad ove godine biti 50-60-70 -80%.Zatim,pitanje je kako ce izgledati sezona 2021-2022 itd.

Citam za turisticki raj Mallorcu ,citiram:

Španjolska godinama gradi reputaciju mirne turističke destinacije, a sada je sve to “propalo u vodu”. Hotelijer Gabriel Escarrer kaže kako će utjecaj COVIDA-19 biti kao u ratu. Čak ni najgore krize poput one nakon 11. rujna ne mogu se mjeriti s time, tvrdi.

Ulaganja u kompletni španjolski hotelski sektor proteklih deset godina su se utrostručila. Tako su samo u rekordnoj 2018. investitori uložili više od pet milijardi eura, a većinom je riječ o novcu inozmenih fondova.

– Većina hotela u Mallorci ušla je u velike investicije u proteklim godinama kako bi poboljšali uslugu. Svi imamo velike kredite koje moramo otplatiti – kaže Xisco Porcel.I dok su uglavnom svi već digli ruke od ove sezone, neki se boje da im i u narednim godinama slijedi bespoštedna borba za svakog turista i mahnito spuštanje cijena. – Stavite se samo u poziciju vlasnika koji ima samo jedan hotel… Oni će morati učiniti baš sve da bi dovukli turiste, bez obzira na cijenu – kaže pak Miguel Vasquez, specijalist za hotele iz savjetničke kuće za nekretnine Colliers.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ocaj-u-turistickom-raju-lani-su-ih-posjetili-milijuni-a-sada-im-plaze-i-hoteli-zjape-prazne-nisam-primio-ni-eura-vec-mjesec-i-pol-dana/10255216/?utm_source=linkerjl&utm_medium=widget&utm_campaign=linkerjutarnji

@gonzales,

Moze talijanska vlada zvati kolko hoce (iako iskreno i to me dosta cudi dok jos uvjek ne mozes unutar italije ici iz grada u grad). Njemacka upravo svojima savjetovala da ne napustaju njemacku minimalno do 15.6 i da godisnji planiraju unutar njemacke.

Svi ti rokovi koji se daju to je bilo i ostalo samo davanje nade. Nitko nece reci do daljnjega ili do kraja godine iako je to prilicno jasno da ce tako biti ali koji bi to efekat postiglo?

Ovako ostaje nada jer ljudi vole ici na godisnji pogotovo na mediteran ali realnost je cvrsto vjerujem potpuno suprotna.

GOTOVO svaki drugi građanin Njemačke ne želi otvaranje granica u Europi za potrebe odlaska na ljetovanje, proizlazi iz ispitivanja javnog mnijenja objavljenog u srijedu.

Među ispitanicima njih 48 posto zalaže se za to da se blokade granica, uvedene u sklopu mjera borbe protiv koronavirusa, zadrže i preko ljeta. Njih 20 posto je za ukidanje blokada prema određenim zemljama, a samo 13 posto je za potpuno ukidanje blokada unutar Europske unije. To proizlazi iz ispitivanja instituta YouGov, provedenog po nalogu Njemačke izvještajne agencije (dpa).

Samo 18 posto ispitanika ostaje pri ljetnim planovima

bisakovi, 29.04.2020. u 13:36

Covjece pa Vi stalno trolate besmislene postove sa samo jednim  ciljem ,a to je da pokazete stanje daleko boljim nego sto jest!To je suludo i nepotrebno jer vase “navijanje” nema niti ce imati ikakve veze sa cijenom dionice u koju ocito ni sami ne vjerujete!Ja zivim u Indokini gdje je vjecno ljeto i temperature su prosjecno 35-40% C i nalazimo se u izolaciji sa policijskim satom .Cak i Singapur gdje je tropska temperatura nakon pocetnih uspjeha ima ogromno povecanje broja zarazenih.Pustite svoje “puste zelje i mastu” i teorije urota.Po meni i sezona 2021 je jako upitna ,a ne samo ova!

Koliko ce ova dionica vrijediti  za godinu dana?Bojite se napisati?Zato sto znate da brojke nece biti dobre,zar ne?

Prestanite pisati bedastoce.

Pozdrav od USA Corona Task Force ekipe uz znanstveno dokazan zakljucak da je vrijeme poluzivota virusa izlozenog suncu (UV zrakama), toplini od bar 21 celzijus i vlaznosti zraka od bar 20% samo jedna i pol minuta!

https://metro.co.uk/2020/04/23/us-says-covid-19-lives-just-2-minutes-sunny-surfaces-21c-70f-12602532/

https://www.youtube.com/watch?v=gysW87xniUE&feature=emb_share&fbclid=IwAR0TkD9RlF4O3C6eb4aQcB2L8uHGJYO7HBNc9a_boFDWB2qH70Ic9JaiSKg

Posaljite tu svoju “spoznaju” iz Indokine njima (oni o tome dosad ne znaju nista?), pa neka oni razmotre tko je u pravu. Javite sto su vam odgovorili.

Meni je pak znakovito nesto drugo. Kako to da netko u Indokini (!!!), tisucama kilometara daleko, cak i pod uvjetima izolacije i policijskog sata, nalazi za shodno da se javlja na jednom malom forumu s druge strane planete, za kojeg neprestano tvrdi da “nema nikakvog utjecaja na kretanje cijene dionice”? I jos k tome nema niti jednu dionicu valamara, a toliko je brizan za njenu cijenu i nedajboze njen moguci “neopravdan” rast zbog necijeg ”trolanja”? Mozete li se bar konacno odluciti je li ima ili nema utjecaja?

@klaster

Pozdrav od USA Corona Task Force ekipe uz znanstveno dokazan zakljucak da je vrijeme poluzivota virusa izlozenog suncu (UV zrakama), toplini od bar 21 celzijus i vlaznosti zraka od bar 20% samo jedna i pol minuta!”

Bas me zanima dokle ces jednu takvo potpuno beznacajnu stvar prikazivati kao gamechanger? Jel tebi jasno da se masa prenosenja virusa moze i dogadja se u prostorima ili nocu ili kad je oblacno ili kad si pod drvetom? Jel tamo ima UV zraka. Jel UV zrake sprze virus i kad je u tebi? Naravno da ne. I naravno da je to skoro beznacajan podatak. Naravno da niti jedan vodja ijednog task force-a bilo koje zemlje nije trepnuo na to.

Taj ured koji je to otkrio osnovan je pred x godina upravo da sprijeci ovakve pandemije. Naravno da nije uspio. I sad imamo Trumpa koji vapi za pozitivnim poenima jer ga tamo razapinju ga gluposti koje govori i imas direktora tog ureda ciji je rezutat nikakav jer pandemija u USA je gora nego bilo gdje na svijetu. Naravno da i jednom i drugom pase da pokazu neki rezultat ali s tim rezultatom nije bas nitko impresioniran osim Trumpa i tebe.

Jer on je bas takav kakav sam rekao, NULA.

Ali ti samo i dalje trazi teorije zavjera. Vrlo uskoro (tipa mjesec dana) bi se mogao jako zacuditi kad vidis da je virus itekako jos uvjek tu, da cjepiva nikakvog nece biti ove godine, da nikakvi turisti u velikom broju nece doci na nasu obalu, da ce masa drzava i dalje imati itekve mjere.

Ti ces i dalje vjerovati da je ovo sve smislio Gates da nas sve procjepi, chipira i kontrolira.

@Dunlop

ovdje cijelo vrijeme čitam tvoje postove i u glavnim crtama se slažem, osim ovog emotivnog dijela, ali me zanima što bi ti točno htio? čitam o tome kaj nećeš – nećeš nikakve dionice dok ne bude neki breaking news na NBCu, CNNu, itd. ok. a jel ima nešto što hoćeš? zašto te pitam – zato jer puno vremena ovdje provodiš pišući crne prognoze(ponavljam, slažem se u glavnini), ali mi nije jasno zašto toliko puno i zašto s toliko emocija? pa šta te briga ako netko i izgubi novac na ovome? ti si ionako u cashu. pitam te zato jer u pravilu ovoliku količinu srčanosti komentara vidimo samo kod ljudi koji su dosta investirani u nešto pa se čak u jednom trenutku i emotivno vežu(nažalost) za svoju investiciju. ti recimo, vidiš stvari relativno realno, oslanjaš se na ono što kažu vlasti i ono što kažu priznati stručnjaci, ali reagiraš brate mili ko da bi najradije istukao onoga tko kupuje RIVP.

Ja osobno ne vidim nista lose po sebe ako turisti ne dodju.

Bar ce plaze biti dostupne, bez guzve…mir i tisina. Idila godisnji odmor.

K tome bi restorani mogli znacajno pojeftiniti.

RIVP cemo moci kupovati nakon 2 kvartala po 8-10kn.

Pa kud ce bolje od toga?

Dok se vi prepucavate, Usa i Eu će evo doći na razine od prije Korone, a mi stružemo još po dnu.

salt, 29.04.2020. u 20:07

Ja osobno ne vidim nista lose po sebe ako turisti ne dodju.

Bar ce plaze biti dostupne, bez guzve…mir i tisina. Idila godisnji odmor.

K tome bi restorani mogli znacajno pojeftiniti.

RIVP cemo moci kupovati nakon 2 kvartala po 8-10kn.

Pa kud ce bolje od toga?

Čisto sumnjam. S obzirom na stanje ova cijena je realna i ne bi trebala ići puno dolje. Ako država daje za plaće i ako nebudu hoteli radili neće ni gubitke praviti. A sljedeće godine bit će kao prije. Po tome cijena bi se svake godine poslije sezone trebala prepoloviti. Sve u svemu ako znamo da je bila oko 40 kn ova sad cijena je realna. Turizma će u budućnosti sigurno biti. Ne bi bilo loše da ode na 5 kn pa da svi dokupimo na hiljade komada ali nevjerujem

yieldchaser, 29.04.2020. u 19:28

ti si ionako u cashu. pitam te zato jer u pravilu ovoliku količinu srčanosti komentara vidimo samo kod ljudi koji su dosta investirani u nešto pa se čak u jednom trenutku i emotivno vežu(nažalost) za svoju investiciju. ti recimo, vidiš stvari relativno realno, oslanjaš se na ono što kažu vlasti i ono što kažu priznati stručnjaci, ali reagiraš brate mili ko da bi najradije istukao onoga tko kupuje RIVP.

Krivo percipiras skroz. Po tebi pravo pisanja ima samo onaj koji ima dionicu i to samo pozitivino makar bilo i netocno. Nesto kao sta zorangutan kaze “stite svoj kapital” 😀

Jel to smisao foruma? Pisanje gluposti, fakenews-a, teorija zavjera, novinarskih lupetanja koja idu u smjeru pozitive iako sam clanak i cinjenice u njemu ne upucuju nimalo na nikakvo pozitivno razvijanje situacije (primjeri sa UV zrakama i ubijanje virusa, 1. faza testiranja cjepiva a ima ih 3 i prva je najkraca itd. itd. ima toga more).

Sta je sa ljudima koji nisu kupili a zele se npr. informirati i citaju samo klastera “ide to gore, milioni turista dolaze, sve je to zavjera Gatesa” itd. itd. ??

Ja jesam u kesu da, kompletno prvi put od 2006-te. I uopce me kes ne svrbi kao inace jer ja osobno vidim padajuci trend (neka netko drugi vidi rastuci to me uopce ne smeta jer to nije znanstvena cinjenica) kao nikad prije i kao nikad gori (naravno da se moze pokazati da sam u krivu).

Ali osnova je ta da imam u sebi crv koji kad vidi napisanu glupost nemogu stati dok je ne ispravim. Eto, to ti je to ukratko.

Kaj se tice rivp iskreno odlicna firma (i uz ovaj dug ali ne uz bilo kakav razvoj situacije) i ne gledam je kao trejdersku nego dugorocno poziciju i kao sto sam rekao (naravno da moze biti glupost i to nikad nebi tvrdio da je ispravno) i da padne i na 15 ( a mene to uopce nebi cudilo) i na 10 vrlo je upitno dali bi je kupio ako bi se to desilo npr. u 8. mjesecu a situacija bude ista sa epidemijom. Tako da me uopce ne zanima neki pad dionice kako bih dokupio. Evo bio bi zadovoljan sta se mene tice osobno da ostane i ovako dugo vremena (iako mislim da je to mala vjeroatnost sa onim sta nam izvjesno sljedi) i kad vidim da se situacija cisti da kupim i na 28 i opet dobro (naravno ako ne bude nekih dokapitalizacija i slicno). Ako se pokaze da ce kojim cudom se situacija poceti smirivati sama od sebe vratilo bi se to brzo na 40tak kuna.

A uostalom sta i nekog briga neciji motivi pisanja? Bitno da se pise tocno i da se linka i da je sve provjerljivo. A ovdje je 95% postova cisti sund. Niti ima veze s pamecu ni znanoscu a ponajmanje s logikom (jer mnoge stvari nisu poznate ni znanosti pa se poseze za posebno nelogicnim i glupim i neizvedivim teorijama zavjera).

Nazalost iako poslovni rasprava ovdje se svodi na totalno niske grane. Pogledaj raspravu npr. na Bakicevom fejs profilu. Iako covjek ima RIVP tamo je ipak za 6 oktava drukcija rasprava (iako je po meni i on malo sklon pecanja na glupe vijesti i prenositi ih dalje ali vise me impresionira ostala ekipa koja komentira) i ne mogu se niti izbliza ovakve glupost citati.

forumas.

To je zbilja paradoks po meni svjetski a mozda se pokaze da sam svjetska neznalica. Mnogi se cude tom rastu. Americka ekonomija ozbiljno zaronila i ne vidi se kraj krize.

Gates koji je ipak bio CEO Microsofta kaze da mu je taj rast potpuno cudan. Meni je to isto nevjerovatno i zbilja mi nije jasan.

Dali oni tamo vjeruju onoj neopjevanoj budali Trumpu koji je totalno “delusional” i jedno prica i obecaje a skroz drugo radi nemam pojma ali ozbilje pare se pale na ovu krizu, zaposlenost im je na kolko ono 26  miliona (?) a krizi se kraj ne vidi niti blizo. Njegov znanstveni team kaze da nema sanse da budemo bez virusa na jesen. Zbilja cudno, ali bumo vidli.

New Report

Close