| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
48.477 |
7,548 |
6,38 |
6,42 |
-0,31%
|
Odlicne vijesti danas iz Valamara – vecina gostiju nije otkazala rezervacije, tek manji dio jest; otvaranje smjestajnih kapaciteta tijekom svibnja i lipnja.
“ IZ OBJAVE predsjednika Uprave Valamar Riviere
“Pauza, Restart” program u svibnju
24. travnja 2020. godine
Budući da se pripremamo za „Restart“ poslovanja u svibnju/lipnju, očekujem da će se ukupno dodatnih 200-tinjak djelatnika u toku svibnja vratiti na posao kako bismo završili investicije u toku te se što kvalitetnije pripremili za otvaranje naših objekata te pokrenuli novu inicijativu ValFresco Direkt pripreme i dostave hrane.
Pripreme za Restart poslovanja
Nakon što smo „pauzirali“ poslovanje, proteklih mjesec dana intenzivno smo radili na pripremi „Restarta“ s primarnim fokusom na 2 cilja:
1. da osiguramo likvidnost u Valamaru za naredne mjesece poslovanja u uvjetima krize,
2. da pripremimo ponovno pokretanje poslovanja i otvaranje objekata kada se za to stvore uvjeti.
Za Valamar je sada izrazito važno prilagoditi naše objekte, usluge i poslovne procese za poslovanje u uvjetima nakon krize. Stoga smo osnovali Valamar PostCOVID tim koji radi na ažuriranju procedura i protokola koji osiguravaju sigurnost naših gostiju. S obzirom na veću potrebu komunikacije sanitarnih standarda i sigurnosti pristupili smo pripremi zajedničke komunikacije svih sigurnosnih standarda i procedura koje Valamar provodi u svojim objektima pod nazivom V Safety.
V Safety standardi sigurnosti boravka u našim objektima usklađeni su sa sigurnosnim preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, Europskog centra za sprečavanje i suzbijanje bolesti, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kao i relevantnim standardima i certifikatima koji uključuju HACCP, ISO 9001, ISO 14001, ISO 50001, Travelife, EU Ecolabel, EN 14065 i druge te garantiraju maksimalnu sigurnost boravka.
Na osnovu informacija s kojima trenutno raspolažemo, pripremamo se za otvaranje hotela i kampova tijekom svibnja i lipnja pod uvjetom daljnjeg smanjivanja zdravstvenih rizika i otvaranja granica. Kako bi prilagodili razinu usluge očekivanjima gostiju, za ovu godinu ćemo dodatno osigurati više prostora za naše goste, implementirati uslugu dostave hrane na sve parcele i u mobilne kućice, uvesti online check-in i check-out usluge te implementirati ažurirane V Safety standarde sigurnosti boravka.
Gosti Valamara daju nam još jedan razlog za optimizam. Naš Valamar rezervacijski centar radi bez pauze. I dok jedan manji dio naših gostiju želi promijeniti svoje planove za ljetni odmor, veliki dio njih zadržao je svoje rezervacije te i dalje planira doći na ljetovanje u Valamar. Gosti koji nisu u mogućnosti doputovati ove sezone u rezerviranom periodu dobili su vouchere koji im omogućavaju potpunu fleksibilnost promjene rezervacije u 2020. ili 2021. godini. Reakcije naših gostiju su vrlo pozitivne te se i sada u ovoj situaciji pokazuje koliko nam je važna njihova vjernost i nevjerojatno gostoprimstvo i usluga koju smo im pružali. Moramo biti svjesni da turizam u 2020. godini ovisi o odlukama europskih država o otvaranju granica te mogućnostima putovanja, pa ćemo prema tome prilagoditi i naše politike poslovanja.
Uz suglasnost Nadzornog odbora opozvana je odluka o isplati dividende za prošlu godinu u grupi Valamar, a ujedno su se i članovi Nadzornog odbora odrekli svojih naknada. Nakon tih odluka dioničara uvedene su i politike upravljanja prema ostalim dionicima s obzirom na neizvjesnost poslovanja: prema partnerima u prodaji, dobavljačima, izvođačima radova, najmoprimcima, bankama i ostalima, a sve sa ciljem uravnoteženog pristupa upravljanja s krizom.
Daljnje informacije
Iduća komunikacija o programu „Pauza, Restart“ bit će 22. svibnja 2020. godine. Svaki tjedan ćemo vam i dalje slati aktualne informacije putem našeg informativnog maila Vijesti iz Valamara.
Budite dobro, čuvajte se i imajmo vjere da će ljeto donijeti smirivanje krize i pokretanje turizma.
Srdačan pozdrav,
Ž. K., predsjednik Uprave”
Ovo je fantastično i izuzetno važno za turizam!!!
ZNASTVENICI:
”SUNCE I VRUĆINA IPAK UBIJAJU KORONAVIRUS”: Snaga mu se prepolovi već za 90 sekundi
https://www.glasistre.hr/znanost/sunce-i-vrucina-ipak-ubijaju-koronavirus-snaga-mu-se-prepolovi-vec-za-90-sekundi-638406
O čemu vi pričate, jedino je g. Capak taj kojega se pita u Hrvatskoj, nisu nam potrebna nikakva ministarstva niti agencije ni komore, on je taj koji će za svakoga odlučiti kako će raditi i dali će uopće raditi a ako neće po njegovim “epidemiološkim” smjernicama ide mu inspekcija i pečatiranje.
Tako da džaba ljepite ova istraživanja, jer prihvaćanje istih bi značilo da Capak Alemka i Božinović gube moć.
Ljudi izvrsno rade svoj posao i imaju za to niz medunarodnih priznanja.Ljudi im ocito vjeruju.
O čemu vi pričate? Ljudi su na tim pozicijama preko javnih natječaja došli? Pa izabran najbolji kandidat? Ne, nego su uhljebi kao i svi ostali “ravnatelji” i direktori u Hrvatskoj. A što se tiče tih međunarodnih nagrada i priznanja molim vas, takvo priznanje je dobio i Rohatinski i čak naši Borgovci radi uspješno odrađenog posla oko Agrokora. Svaka čast!
Lauc o američkom istraživanju koronavirusa: Vrijeme je da otvorimo šampanjac
https://www.poslovni.hr/forum/tema/rivp-riviera-adria-dd/page/681/#post-4228096
rekao bi čovjek, sudeći po veličini slova u tvojim postovima, kao da si full u dionici?
Od redizajna foruma više nema mogućnosti uređivanja stila u postu (boldanja, određivanja veličine ili boje fonta i sl.) pa je tekst onakav kako je kopiran iz drugog medija. To je valjda jasno svima osim drukerima na pad cijene dionice koji svaki dan crnjače ovdje od jutra do mraka …
Ovo je fantastično i izuzetno važno za turizam!!!
ZNASTVENICI:
”SUNCE I VRUĆINA IPAK UBIJAJU KORONAVIRUS”: Snaga mu se prepolovi već za 90 sekundi
https://www.glasistre.hr/znanost/sunce-i-vrucina-ipak-ubijaju-koronavirus-snaga-mu-se-prepolovi-vec-za-90-sekundi-638406
Ma nista od toga , opet.
Senzacionalisticki clanci za podizanje citljivosti.Biti ce tih i slicnih clanaka jos puno od raznih tabloida,internet portala,tzv. “strucnjaka”!
Mislim da treba misliti na 2021-2020 sezonu,a ovu treba sto prije “zaboraviti”.
OK, i tu vijest ste izrelativizirali i popljuvali, sto je i bilo za ocekivati. Ali, kako to da ste na ovo propustili reagirati:
Fake news, “nestrucnost” autora teksta, nepouzdanost podataka izvora (NY gradonacelnik laze), sve ok ali dok nema cjepiva nije bitno, ili nesto sasvim trece? Sto bi mogao biti ovaj put razlog?
Ovo je doista krasno i lijepo ,ali kakve to veze ima sa ovogodisnjom turistickom sezonom ili sa lijekom i cjepivom?Nigdje se ne navodi nista novo u smislu kada bi opasnost mogla proci ili slicno?Radi se samo o otkrivanju svojstva virusa koji moze pomoci u smislu imuniteta krda,iako nije jasno koliko je trajanje tog imuniteta.
Jel su to vijesti iz buducnosti? 2022. ? 😀
Ostojić: Hoteli se neće otvarati ako mjere budi takve da više liče na bolnice nego na hotele
KAKO će ubuduće raditi hoteli? Vlada je, podsjetimo, jučer objavila da će se u trećoj fazi popuštanja mjera 11. svibnja dozvoliti i rad ugostiteljskih objekata u smještajnim kapacitetima, no samo za korisnike smještaja. Mi smo danas razgovarali s Veljkom Ostojićem, direktorom Hrvatske udruge turizma (HUT) jer njegova udruga okuplja najveće hrvatske hotelijere.
”Sve je uzalud ako se neće moći putovati po Europi”
Navodi i kako dok ne riješimo režim putovanja u Europi, nema smisla otvarati hotele i kampove.
”Uglavnom s današnje perspektive vjerujemo da će se dio posla odraditi kako bi hoteli bili spremni, no to ne visi samo o nama, nego o epidemiolozima i uputama. Hotelijeri su, kako sam naveo, već spremni s uvođenjem novih standarda poslovanja koji su prilagođeni situaciji, od parkinga, recepcija, restorana, bazena, na svim tim punktovima neće biti isto kao i lani, ali ćemo se svi truditi da gosti budu sigurno i da imaju dobar ugođaj na odmoru. No i to je sve uzalud ako se neće moći putovati po Europi jer je pitanje kakav će biti režim na granicama, to su ključna pitanja”, kazao je Ostojić te zaključio kako situacija ide na bolje i da je iz današnje perspektive – optimist.
25.04.2020.
Naravno da svatko razuman zeli da se granice otvore i pandemija prestane,ali ovo je realnost i ne treba stanje ni uljepsavati ni dramatizirati.Nadajmo se najboljem,ali moramo biti svjesni realnosti i da sve ovisi o dogovoru zemalja clanica EU , a ne samo o nama.
Evo linka, pa prepustam forumasima da ocijene jesu li iz buducnosti ili sadasnjosti: https://valamarobjava.azurewebsites.net/
Ovo je doista krasno i lijepo ,ali kakve to veze ima sa ovogodisnjom turistickom sezonom ili sa lijekom i cjepivom?Nigdje se ne navodi nista novo u smislu kada bi opasnost mogla proci ili slicno?Radi se samo o otkrivanju svojstva virusa koji moze pomoci u smislu imuniteta krda,iako nije jasno koliko je trajanje tog imuniteta.
Ovo znaci da je vec 40-50% nase potencijalne turisticke populacije vec steklo imunitet, a do glavne sezone ce se nedvojbeno steci i imunitet krda. Socijalno distanciranje ce do tada prakticno postati nepotrebno, a kad jos uzmemo u obzir i ovo:
onda postaje nedvojbeno jasno da je sirenje panike i histerije oko turizma na forumu bilo samo u cilju drukanja na pad cijene dionice.
Vi u tome ovdje neprestano i odavno prednjacite, jos i daleko prije korone, pa vam je samo sticajem okolnosti isla na ruku kao “potvrda” opravdanja vasih ocekivanja.
Ovo pisem samo u najkracim crtama, ne da mi se elaborirati poduze. Ali, vjerujte, pamtit ce se dugo dugo sto je i tko sada u vrijeme pandemije ovdje pisao.
Ovakve najave (linkovi ispod) sigurno nisu bez debelog i opravdanog razloga i drzim da cemo imati i ove godine odlicnu sezonu:
A ovo sto Ostojic govori je samo u cilju da Vlada ne donosi predrasticne mjere za sezonu, jer su nepotrebne. No, koje god mjere budu, nitko ih se ionako nece drzati iz razloga o kojima sam gore pisao.
Ja sam došao na forum da vidim kako razmisljaju oni koji imaju iskustva a vidim puno neugodnog prepucavanja, cak s ne radi o razilazenju u stavovima vec i o vrijeđanju.
U nadi da me nitko nece izvrijeđati cisto da iznesen svoje misljenje.
Ja mislim kad se otvore granice da ce prvo novo zariste ako se pojavi vratiti sve na pocetak, dakle sve je jos nesigurno a nesigurnost je pokretac velikih padova. Krenut ce ulaganja u sezonu i neka zapne eto jos vecih minusa. Plaze, kafici, restorani su mjesta socijalizacije a sad su to s ovim i buducim mjerama potpuno asocijalna mjesta.
Ne vjerujem da ce biti puno turista ako se sezona i pokrene, mnogi se boje samog virusa, mnogi se boje trositi kad je buducnost jos neizvjesna, mnogi se boje i za svoja radna mjesta.
Virus se mozda i suzbije ubrzo, mozda je ipak sezonski i ovisi o temoeraturama i drugim cinjenicama…a mozda i mitira i stvori jos vecu paniku, jednostavno se ne zna i svaki dan druge informacije dokaze!
Jakopuno je tu “ako” i “mozda”! Cak citajuci i vase postove u nadi da cu naci neki zakljucak sve mi govori da nekog logicnog zakljucka nema, vise slici situacija na ruski rulet…
Valjda si skuzio sarkazam?
Znam ja i od kada i koga je to ali djeluje poprilicno van realnosti kao da se oko nas nista ne dogadja.
Da sam predsjednik uprave i ja bih sirio optimizam. Borio bi se naravno. Sve pokusavao.
Ali tvoj posao ulagaca je da procjenis dali to sta on prica je realno ili nije. I ja sam popusio pare na djuri djakovicu jer je predsjednik uprave napravio 5-godisnij plan poslovanja u kojem je ocekivao po 100mil kuna dobiti. To je bilo cca pred 6g do dana danasnjeg nisu uspjeli zavrsiti godinu bez debelog minusa a cijena dionice otisla sa 40 na 2.5kune. U isto vrijeme je i on kupovao dionice na burzi kako sad i ovi. Optimizam je prstao na sve strane. Ogromni potencijalni poslovi vojne industrije u arapskim zemljama itd. itd.
Uprava radi svoje mi radimo svoje.
premjećujem kad izađe neka dobra vijest vezano za turizam onda se skupe dušebrižnici ili kako sebe nazivaju realisti i onda počima paljba.Svakim danom epidemiološka slika u Hrvatskoj i svijetu je bolja koliko god nekima nije drago.Epidemiološka slika je ono o čemu će ovisiti sezona.Sezona nece biti na razini predhodnih a neće ni biti na razini dušebrižnika.Mjere će popuštati i biti će u granicama toliko da opet nebi kočile sezonu.