| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
48.477 |
7,548 |
6,38 |
6,42 |
-0,31%
|
Njemacki Bild oznacio Hrvatsku kao prvu i najsigurniju destinaciju za ljetovanje Njemaca ovo ljeto. Vjerovali ili ne ali Index prenjeo :)..ovo daje na dvostrukoj vaznosti 🙂
Salu na stranu, ali ovo je jos jedan dokaz po pitanju nase sezone.
slažem se, ako će igdje u EU biti sezone, to bi moglo biti kod nas jer corone gotovo više da i nemamo, a većini EU gostiju smo jako bliska i bliza destinacija, od njemačke, mađarske, poljske, češke, austrije, a o sloveniji da ne pričamo!
jako je važno ovo što je avax stavio-da sunce u samo 90 sekundi oslabi virus corone za čak 50%!!! pa turisti ne da će k nama dolaziti na ljetovanje, nego na liječenje morem i suncem!
jadranskim morem i suncem contra corone 👍
Česi otvaraju granice!
OD PONOĆI ČESI OPET SMIJU PUTOVATI U INOZEMSTVO ‘Moguće je putovati izvan države čak i na godišnji odmor https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/od-ponoci-cesi-opet-smiju-putovati-u-inozemstvo-moguce-je-putovati-izvan-drzave-cak-i-na-godisnji-odmor-evo-kakav-je-postupak-kad-se-vratite/10243261/
Ovo je fantastično i izuzetno važno za turizam!!!
ZNASTVENICI:
”SUNCE I VRUĆINA IPAK UBIJAJU KORONAVIRUS”: Snaga mu se prepolovi već za 90 sekundi
https://www.glasistre.hr/znanost/sunce-i-vrucina-ipak-ubijaju-koronavirus-snaga-mu-se-prepolovi-vec-za-90-sekundi-638406
O čemu vi pričate, jedino je g. Capak taj kojega se pita u Hrvatskoj, nisu nam potrebna nikakva ministarstva niti agencije ni komore, on je taj koji će za svakoga odlučiti kako će raditi i dali će uopće raditi a ako neće po njegovim “epidemiološkim” smjernicama ide mu inspekcija i pečatiranje.
Tako da džaba ljepite ova istraživanja, jer prihvaćanje istih bi značilo da Capak Alemka i Božinović gube moć.
Ljudi izvrsno rade svoj posao i imaju za to niz medunarodnih priznanja.Ljudi im ocito vjeruju.
od ponoci Cesi opet mogu putovati u inozemstvo, uvjet povratka u zemlju je test da nisu bolesni ili 14 dana izolacije. To je za sada. Eto toliko o zabrani Ceha i izjavama njihovog predsjednika u vezi putovanja.
Nama jos nije jasno da cemo ove godine imati sezonu i to odlicnu zbog stanja u Spanjolskoj i ostalim zemljama.
do nedavno je izgledalo da će sezona biti totalna propast, ali zadnjih dana dolaze sve bolje i ohrabrujuće vijesti pa bi sezona mogla biti s nekim podnošljivim padom posjeta od 20-30 %, a onda u 2021. eksplozivan rast i rekordna godina!
Njemački mediji: Nijemci bi mogli u Hrvatsku jer se pozicionira kao ‘korona free'
”To je izuzetno dobra vijest za hrvatski turizam, pogotovo što se ove godine očekuje da bi se veći dio turističkog prometa mogao ostvariti automobilima”, kazao je direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić
avax10
kakav god da bio naslov vezano uz virus, nece spasiti turizam sto je odlicno kako bi napokon svi oni koji se bave turizmom shvatili kakvi su bili prema svom naradu ne dozvolivsi srednjoj klasi ljetovanje na moru na nacin da si to oni mogu priustiti, vec su hotele mogli samo gledati izdaleka kada su se setali po rivi. Da mi sada daju ljetovanje i gratis u hotelu od 7 zvijezdica ne bih isao kod njih. Bilo je i vrijeme da im iz guzice doddje u glavu da pocnu cijeniti DOMACEG GOSTA!!!!!!!!
E moj Bently, jesi ti siguran da si se opredjelio za kapitalizam (legitimno ako nisi samo to onda sam sebi moras priznati)? Nisu turisticki radnici socijalna ustanova. Svakom poduzetniku je cilj maksimiziranje profita a bogami i nama kao dionicarima. Sta se mene tice neka kavu u Dubrovniku bude 100kn ako mogu naci ljude koji ce to platiti. To i je cilj turizma.
To je gospodarska a ne socijalna grana. Ja bi volio da mozemo imati jos vece cijene na Jadranu. To bi bilo super za drzavu.
Njemački mediji: Nijemci bi mogli u Hrvatsku jer se pozicionira kao ‘korona free'
”To je izuzetno dobra vijest za hrvatski turizam, pogotovo što se ove godine očekuje da bi se veći dio turističkog prometa mogao ostvariti automobilima”, kazao je direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić
fenomenalne vijesti ! očekujem puuuuno bolju sezonu nego što ispada po pisanjima ovih koji crnjače na ovoj temi dan i noć!
pozdrav svim pozitivcima, a crnim vranama 👎
Klasicno drukersko navlacenje. Nakon sta se malo odbije cijena mozes ocekivati neselektivno negativne najave kao pred 10tak dana. Sad ocekuje voznju izgleda u drugom smjeru.
Ovo je fantastično i izuzetno važno za turizam!!!
ZNASTVENICI:
”SUNCE I VRUĆINA IPAK UBIJAJU KORONAVIRUS”: Snaga mu se prepolovi već za 90 sekundi
https://www.glasistre.hr/znanost/sunce-i-vrucina-ipak-ubijaju-koronavirus-snaga-mu-se-prepolovi-vec-za-90-sekundi-638406
Ma nista od toga , opet.
Senzacionalisticki clanci za podizanje citljivosti.Biti ce tih i slicnih clanaka jos puno od raznih tabloida,internet portala,tzv. “strucnjaka”!
Mislim da treba misliti na 2021-2020 sezonu,a ovu treba sto prije “zaboraviti”.
OK, i tu vijest ste izrelativizirali i popljuvali, sto je i bilo za ocekivati. Ali, kako to da ste na ovo propustili reagirati:
Fake news, “nestrucnost” autora teksta, nepouzdanost podataka izvora (NY gradonacelnik laze), sve ok ali dok nema cjepiva nije bitno, ili nesto sasvim trece? Sto bi mogao biti ovaj put razlog?
meni je zdravlje i preživljavanje hrvatskog stanovništva na prvome mjestu. ako će stvarno ti strani turisti dolazit, onda moramo mi biti kompletno Covid-free i oni moraju isto tako. ne vidim scenarij u kome taj virus iščezne do lipnja/srpnja i kod nas i u spomenutim državama. kolike budale su kršile samoizolaciju ovih tjedana, a da ne spominjem budale koje su bile zaražene, znale su da su bile zaražene i svejedno su bile dovoljno drske da traže propusnicu. dovoljno nam je da nam dođe milijun, dva normalnih ljudi i samo jedna ili nekoliko takvih budala u toj masi turista i evo ti iznova epidemije. mi naprosto možemo bolje kontrolirati i nadzirati vlastitu populaciju nego neke strance koji dolaze, ništa o njima ne znamo. razumijem da hrpi vas ovdje uništavam entuzijazam kad ovako pričam, ne volim ni sebe slušat dok ovo govorim, nije ugodno, ali je gorka istina. laž je slatka, a gorka je istina ono što prof. Đikić i svi vodeći stručnjaci kažu – moramo se pomirit s time da će ovaj virus još jedno godinu dana bit s nama, a možda i do 2022. dobra stvar je da će cjepivo možda bit početkom iduće godine. JNJ je ugovorio proizvodnju milijardu jedinica cjepiva. sumnjam da bi ugovarali da nisu relativno blizu rješenja.
Biljezim ti vec drugi plus. Mislio sam da je prvi put slucajno ali eto, opet si citirao NE-ridikula. Izgleda da ti ipak kuzis razliku izmedju ospkurnjaka i pravog znanstvenika samo ti vrag neda mira da ne citiras i ove druge ovdje povremeno 😀
A eto, vidjeti cemo. On kaze da uz pametne poteze za 8-10mj se vec moze puno toga napraviti. Nisam cuo od ostale znanstvene zajednice jos da djele to odusevljenje ali bumo vidli. U svakom slucaju to je sigurno znanstvenik cija se djela ne mogu proglasitit sarlatanskima a sad dali ce biti u pravu, dali je ta studija samo preliminarna i preoptimisticna to ce se pokazati.