| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
48.477 |
7,548 |
6,38 |
6,42 |
-0,31%
|
Vidim da su pojedine kolege RIVP već gurnule u likvidacijski stečaj. Strašno.
A evo upravo se tržnice otvaraju a trgovine od sutra rade 7-20 h.
Mjere se popuštaju, a tek je 08.04.
Do 15.07. i srca sezone je dalek put.
mislim da govorim za sve kad kažem da nitko ne gura RIVP u ‘likvidacijski stečaj’. samo kažem da je stečaj jedno, a likvidacija je drugo. mislim da sam bio jasan kad sam naglasio da ni jednom dioničaru nije likvidacija cilj kad kupuje dionice s namjerom višegodišnjeg držanja. Još u likvidaciji bi nešto i dobio na ime dijela ostatka likvidacijske mase. U stečaju ne bi dobio ništa, jer da ima nešto za ostat u tom slučaju, onda bi bilo razloga za isti.
Ljudi božji kakav turizam i kakav luksuz, pa strah se ulio u ljude širom svijeta, ovo je psihološki rat koji će ostaviti posljedice narednih godina, ne godinu dvije..
Epidemija nije ni na vrhuncu, svaki dan sve više preminulih i oboljelih, lijeka nema još uvijek, a kad i dođe pa ljudi su psihički u strahu i neće se usuditi putovati, da ne pišem o nezaposlenosti..
Ako se sjećate koliko je godina trebalo nakon rata da se nacija oporavi, da ljudi počnu normalno funkcionirati onda će Vam sve biti jasnije..
No kako kažem, svatko nosi svoju glavu i ima svoju teoriju, moja je ta..
I vjerujem da gđa.Ivana nije bezveze sada kupila dionice jer ona ima love sa svih strana, da nema kupila bi prije nego je predložena dividenda, a ovako znaju oni što slijedi dalje i kakvo nas i njih razdoblje čeka..
Ne kažem da je moja teorija točna, samo gledam širu sliku i narod koji je u panici i bit će još dugi niz godina i svatko će bit u svom selu dok se ne ohrabri i kad se ohrabri..
dr. Đikić je danas na N1 rekao da političari griješe kad najavljuju popušanje mjera i da je skroz neutemeljeno navoditi nas kao primjer nekoga tko je ‘bolji od drugih’ u suzbijanju epidemije. imali smo sreće i ne treba se opuštat ni malo. jučer mi je susjed rekao da je za vikend vidio hrpu od 30 budala na Korani kako se zabavljaju, roštiljaju, piju, pjevaju. nije ih prijavljivao, misli si neka to radi policija. dovoljno da je jedna od tih budala bila u kontaktu s nekim tko je bio u kontaktu s nekim tko je bio u kontaktu s virusom. i voila! evo ti bar 20 dodatnih prijenosnika pa pomnoži daj broj s 2.2 i onda daljnje zaražene s 2.2 i tako ad infinitum. luda je sreća da je tako malo zaraženih u RH. dragi Bog nas je gledao. fantazirat o cjepivu nam ne ide u prilog. ovo se može suzbit i bez cjepiva ako se ljudi drže uputa struke i vlasti. samo struka na prvo mjesto, a ne da vlast vrši coping populacije najavama nekih popuštanja. cijeli ovaj i cijeli idući mjesec treba bit ovako. i onda još nakon što ne bude više zabilježenih slučajeva jedno bar tri, četiri tjedna da budemo potpuno sigurni.
Ljudi božji kakav turizam i kakav luksuz, pa strah se ulio u ljude širom svijeta, ovo je psihološki rat koji će ostaviti posljedice narednih godina, ne godinu dvije..
Epidemija nije ni na vrhuncu, svaki dan sve više preminulih i oboljelih, lijeka nema još uvijek, a kad i dođe pa ljudi su psihički u strahu i neće se usuditi putovati, da ne pišem o nezaposlenosti..
Ako se sjećate koliko je godina trebalo nakon rata da se nacija oporavi, da ljudi počnu normalno funkcionirati onda će Vam sve biti jasnije..
No kako kažem, svatko nosi svoju glavu i ima svoju teoriju, moja je ta..
Nacija nakon rata se godinama nije oporavila zbog lopovluka koju su ti isti hrvati napravili,
Turizma je bilo i za vrijeme rata ,a poslije rata turizam je svaku godinu rastao kako se infrastruktura i kapaceti povećavali,tako da apokalipsu prizivati je bezobrazno i nekorektno.Niko nije reka da je situacija dobra ali vidimo da se situacija u EU popravlja i da su pomalo mjere postale blaže i tako ce biti iz tjedan u tjedan.Vlada je korektno objavila mjere pomoći gospodarstvu,gdje su troskovi znacajno smanjeni.Vjerujem da ce se dio sezone i cijela postsezona biti spasena.Tako da se baviti magijom na zse nema potrebe a na kraju ako sve predviđate tako crno nije vam ni mjesto na zse.
Sorry, ali lupaš bez veze! SARS se pojavio krajem 2002. godine Kini. U razdoblju od osam mjeseci 33 države su prijavile više od 8000 slučajeva zaraze virusom SARS-a. Covid-19 u par mjeseci zarazio je već oko 1.500.000 ljudi, od čega je umrlo već 87.000, a tu nije kraj! No ono što je najgore je što su ovo relativno dobre brojke SAMO zato što je cijeli svijet u karanteni! Zamisli što bi se dogodilo da se ukinu karantene pa ljudi krenu putovati i širiti turbozarazni covid-19 po kafićima, restoranima, trgovinama?!? Sve ove brojke otišle bi u kratko vrijeme vjerojatno na x100 i više!
Toliko o turizmu 2020.
Sorry, ali lupaš bez veze! SARS se pojavio krajem 2002. godine Kini. U razdoblju od osam mjeseci 33 države su prijavile više od 8000 slučajeva zaraze virusom SARS-a. Covid-19 u par mjeseci zarazio je već oko 1.500.000 ljudi, od čega je umrlo već 87.000, a tu nije kraj! No ono što je najgore je što su ovo relativno dobre brojke SAMO zato što je cijeli svijet u karanteni! Zamisli što bi se dogodilo da se ukinu karantene pa ljudi krenu putovati i širiti turbozarazni covid-19 po kafićima, restoranima, trgovinama?!? Sve ove brojke otišle bi u kratko vrijeme vjerojatno na x100 i više!
Toliko o turizmu 2020.
vidite ljudi i sada izlaze i zabavljaju se kada ne bi smjeli.tako da za mjesec dana kada mjere popuste.a popustiće sigurno,mnogi će pohrliti i na more.a da ne pričam za 7i8mjesec.
Vidim da su pojedine kolege RIVP već gurnule u likvidacijski stečaj. Strašno.
A evo upravo se tržnice otvaraju a trgovine od sutra rade 7-20 h.
Mjere se popuštaju, a tek je 08.04.
Do 15.07. i srca sezone je dalek put.
mislim da govorim za sve kad kažem da nitko ne gura RIVP u ‘likvidacijski stečaj’. samo kažem da je stečaj jedno, a likvidacija je drugo. mislim da sam bio jasan kad sam naglasio da ni jednom dioničaru nije likvidacija cilj kad kupuje dionice s namjerom višegodišnjeg držanja. Još u likvidaciji bi nešto i dobio na ime dijela ostatka likvidacijske mase. U stečaju ne bi dobio ništa, jer da ima nešto za ostat u tom slučaju, onda bi bilo razloga za isti.
Hvala, ali ne trebaš mi pojašnjavati razliku između stečaja sa reustrojem i likvidacijskog stečaja.
Mene je začudilo uopće spominjanje takvih pojmova..Zar stvarno mislite da ovdje postoji takva opcija?
Mora da se šalite..
Ne brinite neće ovo u nikakav stečaj niti dokapitalizaciju.
U jednom od ranijih postova sam napisao što mislim o vrijednosti, bazirano na procjenama koje je danas istinabog vrlo teško davati.
vidite ljudi i sada izlaze i zabavljaju se kada ne bi smjeli.tako da za mjesec dana kada mjere popuste.a popustiće sigurno,mnogi će pohrliti i na more.a da ne pričam za 7i8mjesec.
nije uopće stvar mjera nego hoće li do 7.mjeseca biti 100% učinkovitog lijeka/cjepiva ??!
ako bude, onda su ovo OK cijene dionice jer će biti nešto od sezone.
međutim, ne bude li do tada cjepiva i 100% učinkovitog lijeka, onda neće biti ništa od sezone jer svaki turist koji bi došao bio bi tempirana zarazna bomba koja može svaki čas eksplodirati i staviti cijeli gradu u trenutnu karantenu, a cijena dionice ide nazad ispod 20 kn!!
čudo jedno kako ne razumiješ osnovne stvari! 🙄
Lijepo sam pisao, pa sad čitajte svi koji misle da virus nije ništa
Negativna kretanja s početka godine značajno su izmijenila izglede za 2020. godinu. Nakon što je u 2019. konačno dosegnula razinu BDP-a prije krize 2008. godine, Hrvatska je na putu duboke recesije.
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2173493