| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
48.477 |
7,548 |
6,38 |
6,42 |
-0,31%
|
turizam se kod nas događa posljednjih 150 godina, zar stvarno mislite da će sve nestati jednom koronom u tri mjeseca ?
mislim da sam svi koji to ne razumiju, ne trebaju ulagati ovdje,,,
pozz
– knjigovodstvena vrijednost će biti cca 17.5-18 hrk
– tržišna cijena 25-26 hrk je korektna
meni je korektno i povoljno kupiti dionicu po BV ili manje, dakle po 18 kn, ali nikako po preskupih 26 kn i to u situaciji gdje bi sezona mogla krahirati!
Moje misljenje da se turistike kompanije/hoteljeri ne kupuju po BV a pogotovo ne iznad BV iz razloga sto vecina njihove imovine puno manje vrijedi u slucaju da business ide u likvidaciju. samo zamislite koliko vrijedi nekretnina (hotel u Rabcu) ukoliko nema turizma ili ide u likvidaciju? osobno mislim da ne puno. Sto znaci da vecina imovine Hoteljera nema vrijednost koju prikazuju u knjigama. Zato
upravo to. hotel se u stečaju prodaje za figurativno rečeno – bagatelu, u usporedbi s time koliko inače vrijedi. cijenu nekretnine diktira prinos koji se na nju može dobit, a ne obrnuto. cijena nekretnina u likvidaciji? hm, kod ulaganja u hotelsko društvo tipa RIVP i sličnih, nije mi baš likvidacija cilj. ali razumijem Vas od kud polazite. i meni je odbojan taj P/B. odbija me kod think tank tech kompanije poput ERNT da ne bi ovdje.
turizam se kod nas događa posljednjih 150 godina, zar stvarno mislite da će sve nestati jednom koronom u tri mjeseca ?
pozz
Tko to misli da ce turizam nestati?Nitko,ali mnoge turisticke tvrke su bakrotirale ili su preuzete po malim cijenama.
Ovdje se radi o cijenovnoj razini koja je prihvatljiva i o rizicima vezanim za zaduzenost i duzinu trajanja krize.
Nekima,poput mene,ove razine nisu prihvatljive,a nekom tko smatra da jesu,moze kupobati na ovim razinama.Svatko odlucuje za sebe i snosi rizike.
pozz
Ovo je jedan post koji nije utemeljen na cinjenicama nego na nagadanju (gatanju iz kave) i pretpostavkom da zato jer je nesto bilo prije biti ce i dalje. To na burzi nazalost cesto dovodi do propasti, gubitaka i losih scenarija za investitore. Cinjenice su drugacije. Turizam se nece vratiti dok god nema cjepiva! Ukoliko se granice i otvore, turisti ce morati provesti 14dana u samoizolaciji nakon ulsaka u Hrvatsku. Tko od vas bi putovao igdje znajuci da tamo mora provesti 14 dana u izolaciji? vjerujem nitko jer to nije poanta putovanja. Drugo, cak i da nemoraju biti u samoizolaciji (a morat ce), imat cemo problema sa plasmanom. Italija je ranjena. Njemacka je ranjena. Sve te zemlje ce ljeto ove godine provesti u svojim zemaljama, na kraju te zemlje ce ih motivirati na to kako bi sacuvale svoje gospodarstvo (pozivat ce se na patriotizam). Onda imate anketu gdje 20% amerikana je izjavilo da kada korona prode u potpunosti, bar 4 mjeseci nece nigdje putovati (to se zove strah). Dakle vjerovati da ce se nesto dogoditi samo od sebe. Da ce turisti nahrliti preko granice kao da niceg nije bilo je malo naivno, bar se meni tako cini. Ja u svom poslovanju u segmentu turizma nazalost racunam sa 0kn prihoda ove godine. Daj Boze da je drugacije.
ono sto je dobra vijest to je da epidemija staje i mi cemo definitivno imati sezonu.
Ništa od toga bez 100% djelotvornog lijeka ili cjepiva.
Uzmi npr. Istru koja sada ima dobru epidemiološku sliku i stanje pod kontrolom. Zamisli da sad otvore granice, apartmane i hotele i da gosti bez simptoma dođu u te hotele, apartmane, barove…dosta je da je samo njih 5% imaju virus, a nemaju simptome i u par dana razvilo bi se 10 novih lokalnih žarišta uz masovan odlazak svih gostiju, zatvaranje državnih granica i granica između gradova i općina, tj.dogodila bi nam se sjeverna italija s tisućama mrtvih!
Zato od sezone neće biti ništa ako se do ljeta ne nađe 100% učinkovit lijek ili cjepivo jer bez toga NEMA otvaranja granica i nema dolaska gostiju jer čak i da dozvole probni dolazak turista, to će biti jako kratkog vijeka jer će opet izbiti nova lokalna epidemijska žarišta pa bi sezona bila u par dana završena!
Vidim da su pojedine kolege RIVP već gurnule u likvidacijski stečaj. Strašno.
A evo upravo se tržnice otvaraju a trgovine od sutra rade 7-20 h.
Mjere se popuštaju, a tek je 08.04.
Do 15.07. i srca sezone je dalek put.
pa čak i da nebude turizma ove godine ili da bude smanjen na 50% nije razlog da dionica padne na 5 ili 10kn koliko neki predviđaju. ja bih volio da padne na 1 kn pa da se obogatim kada ovo sve prođe ali ništa od toga
ono sto je dobra vijest to je da epidemija staje i mi cemo definitivno imati sezonu.
Ništa od toga bez 100% djelotvornog lijeka ili cjepiva.
Uzmi npr. Istru koja sada ima dobru epidemiološku sliku i stanje pod kontrolom. Zamisli da sad otvore granice, apartmane i hotele i da gosti bez simptoma dođu u te hotele, apartmane, barove…dosta je da je samo njih 5% imaju virus, a nemaju simptome i u par dana razvilo bi se 10 novih lokalnih žarišta uz masovan odlazak svih gostiju, zatvaranje državnih granica i granica između gradova i općina, tj.dogodila bi nam se sjeverna italija s tisućama mrtvih!
Zato od sezone neće biti ništa ako se do ljeta ne nađe 100% učinkovit lijek ili cjepivo jer bez toga NEMA otvaranja granica i nema dolaska gostiju jer čak i da dozvole probni dolazak turista, to će biti jako kratkog vijeka jer će opet izbiti nova lokalna epidemijska žarišta pa bi sezona bila u par dana završena!
zaboravi sam spomenuti popustanje mjera koje pocinje a mi smo na pocetku 4 mjeseca i imamo prosjek od 50 zarazenih ciji broj realno pada i to se osjeti u drustvu ali to znaju i ljudi koji polako gase mjere…ja sam siguran da cemo imati sezonu
naravno,bez cjepiva ili lijeka koji sigurno liječi coronu, nema šanse da se otvore hoteli i apartmani za turiste jer ljudi će nekako preživjeti jednu sezonu bez gostiju pod uvjetom da ostanu živi do iduće sezone, a dolazak zaraženih turista, ako nema cjepiva ili lijeka, napravio bi pomor među ljudima koji žive u primorju!
a te pričice o otvaranju avio linija su jedno veliko -NIŠTA!
naravno,bez cjepiva ili lijeka koji sigurno liječi coronu, nema šanse da se otvore hoteli i apartmani za turiste jer ljudi će nekako preživjeti jednu sezonu bez gostiju pod uvjetom da ostanu živi do iduće sezone, a dolazak zaraženih turista, ako nema cjepiva ili lijeka, napravio bi pomor među ljudima koji žive u primorju!
a te pričice o otvaranju avio linija su jedno veliko -NIŠTA!
pozz
Ovo je jedan post koji nije utemeljen na cinjenicama nego na nagadanju (gatanju iz kave) i pretpostavkom da zato jer je nesto bilo prije biti ce i dalje. To na burzi nazalost cesto dovodi do propasti, gubitaka i losih scenarija za investitore. Cinjenice su drugacije. Turizam se nece vratiti dok god nema cjepiva! Ukoliko se granice i otvore, turisti ce morati provesti 14dana u samoizolaciji nakon ulsaka u Hrvatsku. Tko od vas bi putovao igdje znajuci da tamo mora provesti 14 dana u izolaciji? vjerujem nitko jer to nije poanta putovanja. Drugo, cak i da nemoraju biti u samoizolaciji (a morat ce), imat cemo problema sa plasmanom. Italija je ranjena. Njemacka je ranjena. Sve te zemlje ce ljeto ove godine provesti u svojim zemaljama, na kraju te zemlje ce ih motivirati na to kako bi sacuvale svoje gospodarstvo (pozivat ce se na patriotizam). Onda imate anketu gdje 20% amerikana je izjavilo da kada korona prode u potpunosti, bar 4 mjeseci nece nigdje putovati (to se zove strah). Dakle vjerovati da ce se nesto dogoditi samo od sebe. Da ce turisti nahrliti preko granice kao da niceg nije bilo je malo naivno, bar se meni tako cini. Ja u svom poslovanju u segmentu turizma nazalost racunam sa 0kn prihoda ove godine. Daj Boze da je drugacije.