Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 25.12.2025. u 03:20
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
RIVP
6,42
48.477
7,548
6,38
6,42
-0,31%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Austrijanci svog ministra zdravstva vec pitaju mogu li na more na ljeto. Toliko o njihovoj nezainteresiranosti za ljetovanja i njihovoj percepciji zdravstvene ugrozenosti u Hrvatskoj. Ovaj mentalitet uspanicenosti, nazalost, samo je nama svojstven.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/imaju-11-tisuca-slucajeva-zaraze-vise-od-hrvatske-umrlo-je-130-ljudi-ali-jedna-statistika-govori-da-su-vec-sada-pred-pobjedom-nad-opasnim-virusom/10180069/

bardo1809, 07.04.2020. u 10:53

Ako turizam padne -50% realna cijena cca 28kn, ako turizam padne -70% realna cijena cca 21-22kn. Po trenutnoj cijeni mi se cini kao da se trziste kladi da ce turizam pasti -50% sto mi se cini jako otpimisticno. Realno je da turizam ove godine bude -70%. /-80%. Iduca godina -20% (ovisi jako puno o ratu cijena za goste). Ovo mi se cini kao dionica koje je neopravdano narasla. Da postoji opcija sada bi ju “short-ao”

Ja sam danas prodao sav RIVP jer ovaj rast je bio sa 18 na 28 kn je bio pomalo lud, a neizvjesnost hoće li uopće biti išta od sezone i dalje je ogromna.

Sad čekam mirno s kešom na računu pa ako bude novih padova na 20-ak kuna, eto mene opet unutra.

Ignore: KressoM, delux

Ako turizam padne -50% realna cijena cca 28kn, ako turizam padne -70% realna cijena cca 21-22kn. Po trenutnoj cijeni mi se cini kao da se trziste kladi da ce turizam pasti -50% sto mi se cini jako otpimisticno. Realno je da turizam ove godine bude -70%. /-80%. Iduca godina -20% (ovisi jako puno o ratu cijena za goste). Ovo mi se cini kao dionica koje je neopravdano narasla. Da postoji opcija sada bi ju “short-ao”

A kako je išao taj tvoj izračun s brojkama a ne postocima?!

poštovani invest

https://www.seebiz.eu/trzista/igor-bilbija-zalozio-34-370-dionica-atlantske-plovidbe/229248

kaj kupuje natrag rivp

kaj kupuje natrag rivp hahahah

Aplovidba bila je nekad puna love na vrhuncu crobija i onda je doživjela havariju koju sada doživljava rivp. IB i NB promovirali su rivp jedan je završio u varteksu kao vođa pa u trulum državnim firmama a drugi uložio lovu u AP. Sudbina je gadna no ja bi volio oporavak njihovih firmi jer to bi bilo dobro za sve

Danas smo opet malo pametniji, pa tako imamo:

1) ove s pristupom da je ovo gripa

– Borisa Johnsona na intezivnoj, na respiratoru

– Švedsku koja će eksplodirati

– SAD neću ni spominjati, tamo je i dalje 7 ili 8 država koji u ovom ne vide problem, pa imaju vrlo blaga ograničenja

2) znanstvenike

– svi se redom slažu da dok se ne pronađe cjepivo, život se neće vratiti u normalu

3) situaciju kod nas i okruženju

– Kurz kreće na put u nepoznato, svaka mu čast

– Sloveniju koja će prema nama stavit ograde (pa se pitam kojim putem će ti milijuni turista do nas)

– Srbija je živa zaraza

– imamo naše koji ne misle popustiti, al eto otvaraju tržnice.. svašta…

Meni to izgleda kao da nismo ni na kraju 1. poluvremena.

Kakva je to budućnost za hotele? Sačekajmo..

PS. Kad će Austrijanci moći na more? Cccc… Tko će ih pustiti?

Oni koji se ne sjećaju prošlosti, osuđeni su da je ponavljaju.

plavi01, 07.04.2020. u 13:56

poštovani invest

https://www.seebiz.eu/trzista/igor-bilbija-zalozio-34-370-dionica-atlantske-plovidbe/229248

kaj kupuje natrag rivp

Nekako ne vjerujem ali sve je moguće.

Mislim da je zakasnio na ovaj run.

RIVP je na 18 kn bila debelo podcijenjena, a na 26 kn je tu negdje..

Ugrubo recimo da će:

-prihodi ove godine biti na 30 % prošlogodišnjih: 622.2 mil hrk

-rashodi ove godine će biti na razini 60 % prošlogodišnjih: 1.024 mil hrk (nadam se da to mogu smanjiti kroz troškove osoblja koji su lani bili 506 mil hrk a ove godine očekujem 400 mil hrk; veliki je udjel ifinancijskih rashoda koji su prošle godine bili 67 mil hrk a ove godine će biti značajno veći, vjerojatno 90 mil hrk)

-obveze će značajno porasti dok će se istovremeno imovina nešto smanjiti te procjenjujem da će dug/kapital biti na razini 190 %

– ebitda bi trebala odletiti u minus za cca 350 mil hrk

– knjigovodstvena vrijednost će biti cca 17.5-18 hrk

– tržišna cijena 25-26 hrk je korektna

-sezona 2021 će biti ključna

Invest, 07.04.2020. u 13:41

A kako je išao taj tvoj izračun s brojkama a ne postocima?!

Nisam Razumio pitanje. Ako je pitanje kako sam dosao do tih brojki, onda je odgovor da sam izvrtio par modela i dobio rezultat. Pojednostavljeno. Uzmi njihov RDG i bilancu za 2019 godinu i izvrti scenarije.Ako je pitanje bilo drugacije naravi onda isprike.

Invest, 07.04.2020. u 20:30

meni je korektno i povoljno kupiti dionicu po BV ili manje, dakle po 18 kn, ali nikako po preskupih 26 kn i to u situaciji gdje bi sezona mogla krahirati!

na ignoriranju: ljudska bijeda "nabiduasku" (dno dna)

Ulaganje ne u nulu, nego minus

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2173052

amadeo, 07.04.2020. u 21:40

Invest, 07.04.2020. u 20:30

meni je korektno i povoljno kupiti dionicu po BV ili manje, dakle po 18 kn, ali nikako po preskupih 26 kn i to u situaciji gdje bi sezona mogla krahirati!

Moje misljenje da se turistike kompanije/hoteljeri ne kupuju po BV a pogotovo ne iznad BV iz razloga sto vecina njihove imovine puno manje vrijedi u slucaju da business ide u likvidaciju. samo zamislite koliko vrijedi nekretnina (hotel u Rabcu) ukoliko nema turizma ili ide u likvidaciju? osobno mislim da ne puno. Sto znaci da vecina imovine Hoteljera nema vrijednost koju prikazuju u knjigama. Zato

ono sto je dobra vijest to je da epidemija staje i mi cemo definitivno imati sezonu. Gledajuci avio prevoznike, letovi se vracaju mane vise od 1.5. u vecini zemalja. Mislim da je to definitivno dobar znak, a ocito i oni vide da epidemija polako staje i da bi u 5 mjesecu ova kriza trebala stati. A kako sam i prije napisao, znajuci kako razmisljaju stranci, oni ce pohrliti na odmore cim ovo stane. Mislim da je ova cijena i vise nego dobra za ulaz, ali svatko zna za sebe sto i kako…

New Report

Close