| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
48.477 |
7,548 |
6,38 |
6,42 |
-0,31%
|
Zbilja čudno da ovako raste. Možda je 20 kn ipak premalo. Za sad imamo propalo 1. Q i podbačaj u Obertauernu. Mrvice, al to je situacija za sad.
24 kn je cijena i pol. Kako je krenulo, možda još i dividendu isplate. Naravno da neće, al kako je krenulo…
Rivp je zanimljiva velikim igracima iz vise razloga prvo nema vecinskog vlasnika drugo cjena je idealna da se uskoci u vlasnicku strukturu jer se mogu kupiti velike kolicine dobit kompanije toliko i nije vazna u ovom trenutku ona ce se vratiti tad kad ali vlasnistvo nece..
I da Kinezi su prije mjesec dana pokupovali od Amerikanaca udjele u svojim firmama pitanje je sta se kod nas desava ili bolje receno u cjelom svjetu dali je ovo jedna od povjesnih poteza Kineza legalnim nacinom dolaze do vecinskih udjela u kompanijama po svjetu??
Cjepivo je izumljeno, znači 2021. je spašena.
jesi li ti uopće pročitao članak??? piše: odabrali cjepivo koje im se čini da bi moglo biti uspješno protiv virusa od kojeg je do sada diljem svijeta umrlo više od 34 tisuće ljudi. Eksperimentalno cjepivo planiraju testirati na ljudima u rujnu, a za hitne slučajeve moglo bi biti spremno već početkom 2021.
znači da još nema nikakvog cjepiva nego će tek za 6 mjeseci testirati nešto što bi možda moglo biti uspješno! znači da je ova sezona za naš turizma propala!…
U članku piše:
Naime, za razvijanje, testiranje, dobivanje odobrenja i proizvodnju nekog cjepiva u prosjeku mora proći oko 18 mjeseci. Dakle Johnson & Johnson će ga možda proizvesti i staviti na tržište znatno brže.
Da je sezona propala, to znam. Kud će cijena dionice, to ne znam.
piše ti također u članku da će cjepivo najranije biti spremno početkom iduće godine..ako je inače rok 18 mjeseci, recimo da sad rade duplo brže, opet je to tih 9 mjeseci,dakle najranije početak 2021.
Mozda ce se kupovat po 5 kn, a mozda i ne 🙂
Preduboko se teoretizira kao da je ovo matematika pa se moze izracunat rizik te da li da se ulaze ili ne.
Sve je danas rizicno, ali psihoza vise nije na vrhuncu, nazire se kraj, od ove sezone nek su se svi i oprostili ali postavlja se pitanje da li je 19 kn u jednom trenutku bio preveliki pad. Masovno se opet ulazi i postavlja se pitanje da li ce se slicna stvar i ova sansa ikada ponoviti s ovom dionicom.
Svima sretno dalje 🙂
Mislim da ne bilo loše da predviđanja vezana za razvoj situacije s virusom ne uzimate kao osnovno mjerilo za cijenu dionice jer realno ta je situacija već debelo ukalkulirana u cijenu. Kao što sam i prije desetak dana rekao, cijena dionice će rasti dok hoteli budu zatvoreni i to je potpuno logično jer svi koji su dumpali u određenom trenutku moraju negdje ponovno ući a nitko neće čekati otvaranje hotela i dolazak turista jer je tad već debelo zakasnio. S druge strane, svi vi koji sjedite u kešu morate bit svjesni da je kupovna moć tog keša svakim danom sve manja jer nekontrolirano upumpavanje i printanje novca ima svoju cijenu a to je inflacija koja će po svemu sudeći biti izrazito snažna. Kuna pada u odnosu na euro, euro pada u odnosu na dolar a dolar sam po sebi svakim danom sve više gubi kupovnu vrijednost tako da je držanje nekakvog kapitala u kešu a posebice u kunama, ovom slučaju najgora moguća solucija.
“Be fearful when others are greedy and be greedy only when others are fearful”
Alo kesoljupci, jesu li vam oci ispale od rasta RIVP🤣🤣🤣 (i ostatka trzista).
Preuzeli ste cijeli topic, optimista ni za lijek…samo crnjaci, crnjaci i opet crnjaci…ali cijena raste, i uzivam u tome!!!
Dok se vani stancaju pare vi mantrate o propasti svega…toliko je para da ce mrtvi poletit…a vi i dalje lapr.dajte…
P.s. nemam RIVP ni ostale turiste, ali ste pretjerali
definitivno da je rivp puno i nerealno pao na ovu razinu i stoga me ne čudi velik promet a stabilizaciju očekujem na nekih 30 tak kuna.
Ja sam najoptimističniji sa parama v žepu 🙂
Kako sam i reko sad dižu oni koji su kupili na 18+ kn Hvala nebi 🙂
Bit će ovog i po 10 kn i čekat se godine da dođe na bolju cifru..
Mislim da ne bilo loše da predviđanja vezana za razvoj situacije s virusom ne uzimate kao osnovno mjerilo za cijenu dionice jer realno ta je situacija već debelo ukalkulirana u cijenu. Kao što sam i prije desetak dana rekao, cijena dionice će rasti dok hoteli budu zatvoreni i to je potpuno logično jer svi koji su dumpali u određenom trenutku moraju negdje ponovno ući a nitko neće čekati otvaranje hotela i dolazak turista jer je tad već debelo zakasnio. S druge strane, svi vi koji sjedite u kešu morate bit svjesni da je kupovna moć tog keša svakim danom sve manja jer nekontrolirano upumpavanje i printanje novca ima svoju cijenu a to je inflacija koja će po svemu sudeći biti izrazito snažna. Kuna pada u odnosu na euro, euro pada u odnosu na dolar a dolar sam po sebi svakim danom sve više gubi kupovnu vrijednost tako da je držanje nekakvog kapitala u kešu a posebice u kunama, ovom slučaju najgora moguća solucija.
“Be fearful when others are greedy and be greedy only when others are fearful”
euro je prvo pao ,ali narastao u odnosu na dolar , odkako se virus širi u USA
ne ponovilo se ali tek smo na početku
Turizam bi nam zbog koronavirusa mogao krahirati kao ’70-ih zbog variola vere
ne ponovilo se ali tek smo na početku
Turizam bi nam zbog koronavirusa mogao krahirati kao ’70-ih zbog variola vere