| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
48.477 |
7,548 |
6,38 |
6,42 |
-0,31%
|
jesi li ti uopće pročitao članak??? piše: odabrali cjepivo koje im se čini da bi moglo biti uspješno protiv virusa od kojeg je do sada diljem svijeta umrlo više od 34 tisuće ljudi. Eksperimentalno cjepivo planiraju testirati na ljudima u rujnu, a za hitne slučajeve moglo bi biti spremno već početkom 2021.
znači da još nema nikakvog cjepiva nego će tek za 6 mjeseci testirati nešto što bi možda moglo biti uspješno! znači da je ova sezona za naš turizma propala!…
Hotelski smještaj će se najteže oporavljati jer će ljudi dugo vremena izbjegavati ići na mjesta sa puno ljudi, za razliku od apartmana i kuća za odmor.
mislim upravo suprotno. pogotovo mlađi zdravi ljudi će jedva dočekati ukidanje zabrane kretanja i napuštanje četiri zida. važnije pitanje po meni je da li će imati novaca za putovanja!
Cjepivo je izumljeno, znači 2021. je spašena.
Sad cijena lagano može prema 30 kn, a kad se otvore granice i na 35. S prvim Švabom ne vidim zašto cijena ne bi na 40.
Kolega svaka čast na optimizmu, no kako su iz uprave poručili imaji za opstanak iduća 3. mj za plaće i troškove..
Pri val kod nas nije ni na početku, a gdje smo do drugog vala.
A za lijek otom potom, trla baba lan..
Hotelski smještaj će se najteže oporavljati jer će ljudi dugo vremena izbjegavati ići na mjesta sa puno ljudi, za razliku od apartmana i kuća za odmor.
mislim upravo suprotno. pogotovo mlađi zdravi ljudi će jedva dočekati ukidanje zabrane kretanja i napuštanje četiri zida. važnije pitanje po meni je da li će imati novaca za putovanja!
Znaci koliko losih vjesti a dionica RIVP se trguje u nevjerojatnim kolicinama te cjena raste a sta vam to govori ?? Netko kupuje SVE!
zasto se mi uporedjujemo sa Madridom, gledajuci situaciju u Spanjolskoj, mi cemo definitvno suzbiti epidemiju prije njih, zar to nece biti veliki plus za nas i za nas turizam????
Fina danas kupovina , skoro kao u najbolja vremena, e zemljo otvori se, zadnji nalog na 24,10 kn na osnovu čega 🙂 firma zatvorena i zjapit će tako do kraja godine, a možda i iduću.. a dok se i ako se pokrene bit će ovo teško prodat i po 5 kn..
Prodaju oni koji su kupili na razinam 18+ kn , a kupuju naivni koji misle da je sad prilika na 24 kn i da će brzo zaradit 🙂 a poslije će biti kuku lele..
Znaci koliko losih vjesti a dionica RIVP se trguje u nevjerojatnim kolicinama te cjena raste a sta vam to govori ?? Netko kupuje SVE!
ocito netko zna nesto vise i ne kupuje bez razloga. Kod nas rast zarazenih nije veliki sto se ne moze reci za Spanjolsku, Italiju i druge nama konkurentne zemlje. Mogli bi se iznenaditi uskoro, kako ove tako i iduce sezone. Ali to je samo moje misljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju.
@gonzales, ti si bas dalekovidan 😀
Ti mislis da ce nama turizam cvasti dok se u Spanjolskoj i Italiji “gine” kao na Jazovki?
Prvo neka od nasih najemitivnih trzista ce biti u banani em s koronom em ekonomski. Drugo ti mislis da taman da i bude kraj (odnosno nece biti kraj ali recimo da se ostvari najoptimisticnij scenarij i da u 6. mj virus krene padat i vise nikad ne poraste) da ce milioni turista nama pohrliti i da bi mi to jos i dozvolili?
Preosjetljivo ce to biti razdoblje i taman da virus krene na dole i nakon sta su svi iskusili ove mjere i jedva zaustavili sirenje ja mislim da je puno realniji scenarij da se zivot postepeno koliko toliko dovede u normalu ali uz velike restrikcije.
Otvarat ce se oni sektori u kojima se moze organizirati rad koji zahtjeva manje socijalnih kontakata, gdje se mozda nalaze mladje osobe itd. itd.
S tim da je to jaaako opstimistican scenarij za kojeg ovaj strucnjak kaze da ima sanse 10% da se dogodi (ali ne da krene padati u 6. mj nego u 7. ili 8.). Kvalificiranije odgovore cini mi se da danas ne mozes dobiti bolje od ovakvog strucnjaka. Lektira:
Mislim da od ove godine ako nece biti nula bit ce ciste mrvice. Prihodi od domacih turista ako i takvih bude tko nije ostao bez posla i slicno.
Fina danas kupovina , skoro kao u najbolja vremena, e zemljo otvori se, zadnji nalog na 24,10 kn na osnovu čega firma zatvorena i zjapit će tako do kraja godine, a možda i iduću.. a dok se i ako se pokrene bit će ovo teško prodat i po 5 kn..
cijena dionice je neka cijena koju investitor procjeni da će biti u budućnosti , obzirom na trenutne okolnosti