| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
33.364 |
5,193 |
6,38 |
6,42 |
-0,31%
|
Ja sam samo egzaktno prenio službene podatke te napravio daljnju projekciju na temelju dosadašnjih činjeničnih podataka.
Za razliku od tebe priložio sam sve dokaze sa službenih stranica.
A to što ti ne možeš shvatiti, nije moj problem.
Nema drugog nacina nego da se cujemo kad kriza okopni. Ja sam siguran da nece biti niti 1% smrtnost.
Sta ne znaci da je malo niti da to nece biti koma za ekonomiju.
Čak da se kineski virus i smiri do početka ljeta, u što zaista sumnjam s obzirom da još nismo niti na vrhuncu, i da se granice pred glavnu sezonu otvore, čisto sumnjam da će itko pametan željeti ili dopustiti da nam obalu preplave Talijani, Slovenci, Austrijanci, Nijemci, a da nam po Zagrebu šetaju Južnokoreanci i Kinezi.
Ja sam samo egzaktno prenio službene podatke te napravio daljnju projekciju na temelju dosadašnjih činjeničnih podataka.
Za razliku od tebe priložio sam sve dokaze sa službenih stranica.
A to što ti ne možeš shvatiti, nije moj problem.
Nema drugog nacina nego da se cujemo kad kriza okopni. Ja sam siguran da nece biti niti 1% smrtnost.
Sta ne znaci da je malo niti da to nece biti koma za ekonomiju.
Upravo to. Kad kriza završi, čujemo se.
Čak da se kineski virus i smiri do početka ljeta, u što zaista sumnjam s obzirom da još nismo niti na vrhuncu, i da se granice pred glavnu sezonu otvore, čisto sumnjam da će itko pametan željeti ili dopustiti da nam obalu preplave Talijani, Slovenci, Austrijanci, Nijemci, a da nam po Zagrebu šetaju Južnokoreanci i Kinezi.
ZNANSTVENICI APELIRAJU DA SE MJERE NE UKIDAJU PRERANO: ‘Drugi val epidemije koronavirusa mogao bi doći već u kolovozu!'
https://www.glasistre.hr/svijet/znanstvenici-apeliraju-da-se-mjer-ne-ukidaju-prerano-drugi-val-epidemije-koronavirusa-mogao-bi-doci-vec-u-kolovozu-631761
Jelenko, procitaj ponovo sta sam ja napisao. Kako se racuna death rate i da trenutno ne moze biti ni blizo precizan a kamoli 8% upravo zbog navedenih razloga.
Svaka čast akademiku Rudanu, ali i on se totalno pogubio u zadnjih mjesec dana sa svojim izjavama, ide iz krajnosti u krajnost. Ali dobro.
Pogledajte službene podatke, vrlo egzaktno i jasno, za cijeli svijet i posebno po državama (total, active, closed cases). 3 različire riječi, tri različita podatka.
Ovisno koji podatak uzmeš dobivaš postotak.
Ali da, nažalost, smrtnost je puno veća.
I nije neko rješenje.
Obustava isplata dividende, odustajanje od investicija, radnicima se neće davati otkaz već će ih se poslati kući na 60% plaće.
Jedino dobro za radnike. Donekle. Za ostale pušiona.
I nije neko rješenje.
Obustava isplata dividende, odustajanje od investicija, radnicima se neće davati otkaz već će ih se poslati kući na 60% plaće.
Jedino dobro za radnike. Donekle. Za ostale pušiona.
To je dobro i za firmu i za radnike.Barem kratkorocno .
Za dionicare je vazno da kriza sto krace traje.
sve je moguće bit će neko svako zlo za neko dobro
nikdar ni bilo da nekak nije bilo
najavljuji Kinezi i drugi val, a kod nas nije na pola ni prvi
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2170091
najavljuji Kinezi i drugi val, a kod nas nije na pola ni prvi
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2170091
ako dođe još jedan val ovog corona užasa u ljeto, onda ćemo rivp-om trgovati po 1 EUR (7-8 kn)