| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,43 |
94.409 |
14,684 |
6,44 |
6,46 |
0,00%
|
Ne znam zašto mediji to toliko pričaju, pa to je jasno samo po sebi. Ovako samo dodatno šire paniku. Treba naglasiti da se kinezi plaše 2. vala zbog ovih što dolaze u Kinu. I to je sve.
E sad, imajući to na umu, kad će države otvoriti granice? Jel vama realno da to bude u idućih mjesec dana? Meni ne.
Jucer Danas
Italija 5974 5217
Njemacka 6824 2964
Spanjolska 7516 5564
Francuska 4611 2599
Ja sam optimista i vjerujem da krece preokret u cijelos situaciji koji ce uticati i na nas turizam.
Jucer Danas
Italija 5974 5217
Njemacka 6824 2964
Spanjolska 7516 5564
Francuska 4611 2599
Ja sam optimista i vjerujem da krece preokret u cijelos situaciji koji ce uticati i na nas turizam.
možeš ti biti optimist koliko god želiš, ali svi ti poboljšani podaci uz strogi “ostani doma” pa je samo zato otežano i usporeno širenje zaraze…što misliš, što bi se dogodilo da puste ljude iz kuća i stanova, otvore pogone, otvore granice? u roku od 15 dana imali bi milijune zaraženih i stotine tisuća umrlih! zato je sve ovo jako daleko od rješenja jer bez 100% učinkovitog lijeka ili cjepiva, život kakav smo poznavali do prije 20 dana ostat će samo daleko sjećanje…a kad i ako se riješi medicinski problem, onda slijedi još bolniji-onaj ekonomski jer će države imati enormne padove BDP-a i ogroman rast nezaposlenih…
Jucer Danas
Italija 5974 5217
Njemacka 6824 2964
Spanjolska 7516 5564
Francuska 4611 2599
Kolega, svi podaci se nadopune oko 22 h. Svaki dan je tako bilo do sad ako si pratio.
Mislim da vam je trenutno bolje biti pesimista. Izgubiti će te mnogo manje novca.
Ovo godina je izgubljena a dogodine će biti problema jer će nam Talijani biti cjenovno konkurentni.
A osobno bih radije u Italiju za 100 eura nego na Hvar ili Dubrovnik za 200 EUR.
Jasno ko dan da je na svim dionicama puno bolje cekati u kesu nego ista kupovati. Kriza jos nije niti na vrhuncu. Niti blizo. Ameriku tek ceka pravi inferno. Poslovicno nestrpljivi ameri na celu sa blentavim Trumpom su to shvatili neozbiljno. Nije proslo ni 24h a Trump je reterirao od “otvaramo sve prije uskrsa” do “zatvaramo sve do daljnjega”. General motors je “uvjerio” (kao i ostale) da predju na “ratnu” proizvodnju tako da je sad glavna proizvodnja respiratora.
SVE zemlje svijeta tako trenutno rade i najavljuju barem mjesec do dva jos takvog stanja sta znaci mjesec dva samo lose vijesti a poslje toga moguce nastavak. Po kojoj bi to onda logici sad kupovao kad znamo da dobre vijesti sigurno nece doci mjesec dva a nakon toga moguce da se opet pogorsa. Evo projekcija nasih strucnjaka ali to je sigurno svjetski konsenzus (koliko pratim ostale znanstvenike i zemlje):
Kad pogledamo kako je Spanjolska gripa isto tako startala u proljece uzevsi neke zivote (ali ni blizo kao poslje) onda malo utihnula preko ljeta i vratila se u jesen i pobila milione i trajala 3g sve skupa, ljepo je biti optimista i nadati se da ce to proci za 2mj.
Malo o tom brojkama… I ja gledam novozaražene jer to govori o trendu, al zapravo je vrlo interesantna brojka o onima koji su trenutno zaraženi. Dok taj broj drastično ne padne, nema smanjivanja mjera restrikcije.
Drugo što sam skontao je, ako se i otvore granice, a naravno da hoće, tko će uopće i ići na godišnji.. Što mislim? Većina ljudi ne radi, već su na prisilnom GO. Znači, ljeto će bit radno. Još jedan pušing za turizam.
Onda i ovo što je gore rečeno – nismo samo mi u frci, već i Italija, Francuska, Grčka.. Bit će borba za goste brutalna… opet, ako gostiju bude.
Gledam i tko su nam glavna emitivna tržišta. Znači, od Italije ne možemo ništa očekivati, Slovenci su isto u gabuli, A i DE se drže dobro. Al džabe sve ako Merkelica zamoli svoje Švabe da spase svoje gospodarstvo i turizam, i da ovo ljeto ostanu doma. Ni to nije nemoguće. Orbanu će past na pamet da zatvori svoje granice, ako već nije, na par mjeseci, pa smo ostali i bez Čeha i Slovaka. I di smo?
Ova frka s koronom je kao dobra šahovska partija u kojoj si stalno pod šahom. A prije manje od 10 dana sam bio super optimističan.
Do lipnja i to ne vjerujem, mislim da će i duže potegnut
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2170211
Ja to sad čitam i ne vjerujem. Nije još ni ožujak gotov. Pa u 3pm, tko će to izdržat.
I onda još ovo:
”Vrlo je vjerojatno da će se virus, ako ne mutira i ako dovoljan broj ljudi ne bude prokužen, ponovno pojaviti sljedeće sezone. Ali imat ćemo ljudi koji će imati imunitet”, kazao je.
Znači, ne misli na 2. val, već sezonsko pojavljivanje. Bez cjepiva smo u banani.
danas je to virus sljedece godine migranti nakon toga ratovi a tko ce dugove vracati vi kako hocete ali po meni turizam je out i to na long term
Još sa turizmom kako tako , al što ako se desi niže scenarij, pisao sam o tom prije par dana.. e onda smo u žeščem k..
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/un-upozorava-na-mogucu-nestasicu-hrane-zbog-korona-virusa
Hrana će vrlo vjerojatno poskupiti. Voće i povrće gotovo sigurno, jer je domaća proizvodnja skuplja, ali i bolja od uvoznog smeća. I nek im propadnu jagode, nek te pesticide sami jedu.
Al da će je nestati, to se ne brinem. Mislim da mi u Hrvatskoj nećemo bit gladni, a drugi nek se snalaze kako znaju. Po županijama se otvaraju FB i slične grupe gdje OPG-ovci nude što ti pamet zaželi. To stati neće, jer selo ne možeš uništiti. Budi bez brige.
A i iz Ministarstva poljoprivrede su najavili neku aplikaciju gdje će se moći naručiti hrana na razini HR… tako nešto, nisam pozorno slušao.