Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska RIVP (Valamar Riviera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 23.12.2025. u 04:05
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
RIVP
6,42
120.444
18,756
6,38
6,44
1,58%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

@Dunlop

Gledajte sezona ce bit sigurno lošija ali po meni ce je biti,u turizmu sam 30g. i za sad ja nemam otkaza za spici sezone,otkaza ima za 4 i 5mj. sta je razumljivo,bit ce ih i za 6mj ako se nastavi i tako dalje,al ja sam optimista da ce za najkasnije 3mj ovo biti samo ruzna prica,lani je od gripe samo u americi obolilo 36 miliona ljudi i umrlo 22000,a to sad svima ispadne ko normalno,nikog ni da dirne?pa od cigareta godišnje umre 8 miliona ljudi pa se pusenje nezabranjuje sta je suludo.

Levitt nobelovac,covjek je tri tjedna unaprijed izracunao kad ce u kini stati,ako ce se ljudi drzati pravila tako bi i u ostalim drzavama trebalo biti

https://www.latimes.com/science/story/2020-03-22/coronavirus-outbreak-nobel-laureate?fbclid=IwAR162uNamWY9S2fKluAi-8oO1WilEw9nKanFg_XzSlKF5UE8HA83YkHQs-A

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

sitnariba, 26.03.2020. u 11:24

sonda, 26.03.2020. u 06:32

Treba imati na umu da će za par mjeseci keš postati vruća roba i u tom kontekstu sagledati visinu cijene.

Bit će, hoćeš kupit kruh ili dionice..

Možda kolega i za par tjedana, kako kažeš bez dionica se može, al bez brašna, jaja i ulja ne može..

Ajmo bit malo ozbiljni, s obzirom na broj ulagaca na ZSE, tu nema nitko tko razmislja o kupovini brasna, jaja i ulja, ti su nestali 2008. Drugo, onaj tko je u dionice ulagao ono sto mu treba za egzistenciju, nije procitao nista o ulaganju ranije i ovo ce mu biti jedna teska skola.

malibu, 26.03.2020. u 12:03

@Dunlop

Gledajte sezona ce bit sigurno lošija ali po meni ce je biti,u turizmu sam 30g. i za sad ja nemam otkaza za spici sezone,otkaza ima za 4 i 5mj. sta je razumljivo,bit ce ih i za 6mj ako se nastavi i tako dalje,al ja sam optimista da ce za najkasnije 3mj ovo biti samo ruzna prica,lani je od gripe samo u americi obolilo 36 miliona ljudi i umrlo 22000,a to sad svima ispadne ko normalno,nikog ni da dirne?pa od cigareta godišnje umre 8 miliona ljudi pa se pusenje nezabranjuje sta je suludo.

Levitt nobelovac,covjek je tri tjedna unaprijed izracunao kad ce u kini stati,ako ce se ljudi drzati pravila tako bi i u ostalim drzavama trebalo biti

https://www.latimes.com/science/story/2020-03-22/coronavirus-outbreak-nobel-laureate?fbclid=IwAR162uNamWY9S2fKluAi-8oO1WilEw9nKanFg_XzSlKF5UE8HA83YkHQs-A

Vi ste sretnik ako vam ne otkazuju !Naime , mojoj sestri su počeli otkazivati  prije par dana 7 i 8 mjesec , masovno  tako da ne znam ….

Mislim da si sve stvari cinjenicno jako pogrijesio. Prvo oko Kine to je sve polutocno ili netocno. Tamo je stalo sirenje ali uz koju cijenu? SVE su zatvorili. Gore nego kod nas. Naravno da uz te mjere virus pada (ali ga se nece nikad 100% rijesiti a dok je tako uvjek postoji velika mogucnost ponovnog razbuktavanja kad se ponovno otvori zemlja) i padat ce i kod nas nakon nekon vremena ali sta kad se opet otvorimo, pocnemo raditi, putovati?

Ova usporedba Trampa o 36miliona oboljenih od gripe je naprosto manipulativna i kriva. Pa to je smrtnost 0.06%. Corona trenutno ima smrtnost 4.5%  (75 puta veca), puno se brze siri i nema sezonalnost nego ne nestaje cijelu godinu. Plus ljecenje od gripe je lezanje doma 7 dana. Ovo traje 14 dana nekad i mjesec i potrebno je bolnicko ljecenje uz respiratore kojig nijedna zemlja nema dovoljno. Znaci ako se razbukta KAOS. A to nitko ne zeli zato ce vrlo vjerovatno ovako lagano se siriti (jer ne smijes dozvoliti visoki peak da ne ubijes zdrastveni sustav).

Zato je otkazano i europsko i olimpijada koji su poprilicno daleko od kraja travnja jel tako?

Oni su se naravno konzultirali sa znanstvenicima i prilicno je lagano za pretpostaviti da ako samo od sebe virus ne nestane (a na cemu bi bazirali tu pretpostavku?) ovo moze trajati jako dugo.

Bojim se da i za tvoj osobno i generalno turizam ove godine ne da ce biti manjak nego cista nula.

mislim da ste svi smetnuli s uma činjenicu da je za razliku od obične gripe, covid19 je ZARAZNA!!

Ljudi ne kuže što će se događati u narednom periodu…kad uistinu vide da nema gužvi na naplatnim kućicama, da hoteli i plaže zjape prazni…a tek kad izbace izvješća…onda kreće pravi dar mar….

možete malo pogledat preko bare…što se događa sa stopom nezaposlenosti…i utjecajem korone…

i svi znamo da ide recesija…ali vjerujte, još nije uračunata u cijenu…

eto…ja ću iznijet svoj target gdje vidim valamar do kraja godine…ili prije…na 7-8 kn….

Dunlop, 26.03.2020. u 12:44

Mislim da si sve stvari cinjenicno jako pogrijesio. Prvo oko Kine to je sve polutocno ili netocno. Tamo je stalo sirenje ali uz koju cijenu? SVE su zatvorili. Gore nego kod nas. Naravno da uz te mjere virus pada (ali ga se nece nikad 100% rijesiti a dok je tako uvjek postoji velika mogucnost ponovnog razbuktavanja kad se ponovno otvori zemlja) i padat ce i kod nas nakon nekon vremena ali sta kad se opet otvorimo, pocnemo raditi, putovati?

Ova usporedba Trampa o 36miliona oboljenih od gripe je naprosto manipulativna i kriva. Pa to je smrtnost 0.06%. Corona trenutno ima smrtnost 4.5%  (75 puta veca), puno se brze siri i nema sezonalnost nego ne nestaje cijelu godinu. Plus ljecenje od gripe je lezanje doma 7 dana. Ovo traje 14 dana nekad i mjesec i potrebno je bolnicko ljecenje uz respiratore kojig nijedna zemlja nema dovoljno. Znaci ako se razbukta KAOS. A to nitko ne zeli zato ce vrlo vjerovatno ovako lagano se siriti (jer ne smijes dozvoliti visoki peak da ne ubijes zdrastveni sustav).

Zato je otkazano i europsko i olimpijada koji su poprilicno daleko od kraja travnja jel tako?

Oni su se naravno konzultirali sa znanstvenicima i prilicno je lagano za pretpostaviti da ako samo od sebe virus ne nestane (a na cemu bi bazirali tu pretpostavku?) ovo moze trajati jako dugo.

Bojim se da i za tvoj osobno i generalno turizam ove godine ne da ce biti manjak nego cista nula.

Kolega

Načelno ispravno tvrdiš, osim jedne značajne pogreške. Smrtnost od COVID-19 je znatno veća od 4,5 %..Ona iznosi minimalno 8 % prema sada dostupnim podacima, a potencijalno je puno veća je Active cases ima jako puno.

Pogledajte:

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Definitivno, najveća opasnost će biti kako će virus reagirati prilikom ponovnog otvaranja država. Vidite da su Kinezi jako oprezni, Wuhan tek planiraju otvoriti 08.04.

@malibu

bojim se da ste stvarno pomiješali lončiće….uspoređivati običnu gripu s koronom….i nabacivati se s nekim brojkama o obljelima i umrlima…ili isto tako vuči paralelu s pušačima i koliko ljudi oboli i umre uslijed pušenja…

za gripu imate cjepivo…i možete se cijepit…isto tako, nitko vas ne tjera da pušite…i duhansku industriju i proizvođače cigareta s nagazili da su ih prislili da stave na kutije da pušenje ubija…digli su poreze na cigarete…pa tko hoće pušiti, eto…nek plati i nek puši…

ali za koronu nemate cjepivo…ne možete se zaštiti kao od obične gripe…nitko vam ne daje na izbor kao kod pušenja…jel hoćete malo korone ili ne?

Virus je izrazito virulentan i vrlo lako se širi…i može uzrokovati ljudima sa slabijim imunološkim sustavom velike komplikacije…koje mogu završiti na kraju i sa smrtnim ishodom…

kako se vrlo lako širi…postoji opasnost da se jako velik broj ljudi zarazi, a time i da će trebati adekvatnu lječničku skrb, koju ni puno razvijenije zemlje od nas ne mogu u takvim uvjetima pružati…

i o čemu onda ovdje govorimo?

još puno judi nije svejstan situacije i posljedica koje će imati i na psihu ljudi, na ekonomije i načine života…

kompanije će se u narednom periodu boriti za opstanak…jer se nećete jednog jutra probuditi i korone više neće biti i sve će se vratiti u normalu preko noći…jok…a turisti su među onima koji će to najbolje osjetiti na vlastitoj koži…zbog restrikcija, straha…ali i zbog sezonalnosti posla…

@Invest,

Ne znam kojom matematikom se sluzis ali trenutno po sluzbenim podacima 488,428 zarazenih a 22067 umrlih. A to je jos uvjek 4.5%.

Koliko ce biti na kraju ja mislim manje od toga jer npr. Njemacka ima puuno manje Italija  10% pa treba vidjeti zasto i kako ali ne vjerujem da ce biti na kraju da svaki 25-ti umre.

Ali da je i svaki 100ti uz ovakvo sirenje, trajanje bolesti i nuznost bolnickog ljecenja, svaka veca rasirenost vodi u kolaps zdrastvenog sustava i kaos gdje ljecnici moraju odabrati tko umire a tko ne.

to su sve podaci uz masovne mjere izolacije ljudi starije dobi, masovne socijalne distance,  i zatvaranje svega osim trgovina prehrane…kad se opet počne otvarati, velika je šansa da se epidemija opet razbukta…jedina realna šansa je cjepivo, samo toga neće biti još dugo, vjerojatno tek iduće godine…

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Dunlop, 26.03.2020. u 13:49

@invest,

Ne znam kojom matematikom se sluzis ali trenutno po sluzbenim podacima 488,428 zarazenih a 22067 umrlih. A to je jos uvjek 4.5%.

Koliko ce biti na kraju ja mislim manje od toga jer npr. Njemacka ima puuno manje Italija  10% pa treba vidjeti zasto i kako ali ne vjerujem da ce biti na kraju da svaki 25-ti umre.

Ali da je i svaki 100ti uz ovakvo sirenje, trajanje bolesti i nuznost bolnickog ljecenja, svaka veca rasirenost vodi u kolaps zdrastvenog sustava i kaos gdje ljecnici moraju odabrati tko umire a tko ne.

Sve to može biti, ali bi valjalo znati podatak koliko se stvarno ljudi zarazilo ovim virusom, da bi mogli pričati o stopi smrtnosti. Nemožemo uzeti samo slučajeve koji su imali teške simptome i koji su bolnički zbrinuti i samo iz te populacije vrući brojke.

Smiješno bi bilo reći da 80% populacije umire, on npr. neke vrste maligne bolesti.

Ovo je potpuno netočno iz jednostavnog razloga što vjerojatno postoje milijuni ljudi doljem svijeta koji su već prebolili COVID-19 bez da su imali ikakvih simptoma pa samim time nisu nikada bili testirani niti su ušli u tu statistiku koja prikazuje nerealno visoku i po svemu sudeći netočnu stopu smrtnosti.

Invest, 26.03.2020. u 13:30

Dunlop, 26.03.2020. u 12:44

Kolega

Načelno ispravno tvrdiš, osim jedne značajne pogreške. Smrtnost od COVID-19 je znatno veća od 4,5 %..Ona iznosi minimalno 8 % prema sada dostupnim podacima, a potencijalno je puno veća je Active cases ima jako puno.

Pogledajte:

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Definitivno, najveća opasnost će biti kako će virus reagirati prilikom ponovnog otvaranja država. Vidite da su Kinezi jako oprezni, Wuhan tek planiraju otvoriti 08.04.

New Report

Close