| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
120.444 |
18,756 |
6,38 |
6,44 |
1,58%
|
poštovani i ja vidim iza ovog poteza ozbiljnu kompaniju. pušing rođo odnosi se na dividendu što je bilo i očekivano u ovom trenutku i razborito jer kad tad nam mogu umjesto love podijeliti dionice bla,bla
Prvi, dakle najpripremljeniji u branši…
https://www.glasistre.hr/istra…-placa-za-30-posto-631227
”Privremeno, dok se stanje ne smiri, ne možemo redovno poslovati. Ponosni smo na naše djelatnike i cilj nam je da niti jedan djelatnik radi ove krize ne izgubi radno mjesto. Valamar će učiniti sve da se svi naši ljudi koji su na pauzi čim prije vrate na svoja radna mjesta. Situacija je privremena, posao će se ponovno pokrenuti i tada svi moramo biti spremni za “RESTART” poslovanja. Valamar je snažno i stabilno poduzeće te vjerujem da ćemo uz podršku javnog sektora, naših dioničara, investitora, partnera i djelatnika prebroditi ovaj period i pripremiti se za kvalitetan nastavak poslovanja”, poručio je prvi čovjek Valamara Željko Kukurin.
Istina, posložena je to firma. Ima još takvih kompanija u Hrvatskoj, ali nažalost premalo.
O budućnosti moje razmišljanje; Hrvatska pretjerano ovisi o turizmu, Valamar je vodeća turistička kompanija, zapošljava najviše ljudi i ima u korištenju čak 40 km jadranske obale i raspolaže sa 58.000 postelja. Za Vladu RH i ekonomiju propast takve kompanije bio bi ravan katastrofi i porazu. Već ovaj potez da neće davati otkaze radnicima nego smanjiti plaće za 40%, sa time da Vlada RH plaća 3.250 kn, a Valamar 1.000 kn po radniku mjesečno za najveći broj radnika upućuje na suradnju. Dobro je biti dobar sa državom u ovim trenutcima, a ipak si uvažavan sugovornik radi veličine, ali još više radi kvalitete i društvenog doprinosa. Pomozi si sam pa će ti i Bog pomoći.
Mjesečni trošak za plaće je REALNO minimalan dok su hoteli zatvoreni uz ovo smanjenje 40% i dotacije iz proračuna.
Dividenda se može u svakom trenutku isplatiti izvanrednom odlukom i ja je u razumnom roku od normalizacije poslovanja i očekujem. Nema predaje, dapače, možda bude i koja prijateljska akvizicija. I još neki “osigurači” Valamarovi su snažni puni k’o brod poslovni partneri; mirovinski fondovi. Allianz i Erste Plavi su u top 10 dioničara, a u partnerstvu sa PBZ Croatia osiguranjem su kupili Helios na otoku Hvar elitnoj lokaciji HR turizma. Sa Allianzom je kupljen Imperial Rab pa su i tu vlasnički povezani. Krajnji osigurači su elitna zemljišta i hoteli, kampovi. CASHA u blagajni po FI 31.12.2019. je više od pola milijarde kn tj. 550 MILIJUNA KN. Malo koja kompanija u RH toliko ima.![]()
DOBRO je biti prijatelj sa državom kao što je i adris jer tko je bliže vatri bolje se grije/akvizicije
Kao što vidimo u valamaru je sve pod kontrolom a svanut će uskoro i sunce.
Koliko dusebriznika na ovoj temi,prodas pa svakodnevno s.ruckas po dionici koju nebi ni stapom taknuo,ajde ljudi imajte malo obraza
Kolega Dunlop cemu pamfleti svaki dan,shvatili smo da vama dionica ide na 5kn,samo neznam tko ce vam prodati jer je vecina podlijegla panici i tko je mislio vec je prodao
Kolega Dunlop cemu pamfleti svaki dan,shvatili smo da vama dionica ide na 5kn,samo neznam tko ce vam prodati jer je vecina podlijegla panici i tko je mislio vec je prodao
Vidis da nisi shvatio kad siris lazni optimizam.
Vecina vec podlegla panici? Hahaha. Vidim nisi od juce ovdje ali cini mi se da bas nista nisi naucio iz prijasnjih iskustava a imao si priliku nauciti na najbolji nacin, na svojoj kozi.
NIKAD ne postoji situacija da nema prodavaca. Dionice koje su na povjesnim minimumima se prodaju po cijenama po kojima ama bas nitko nije prije kupovao. Znaci bere se teski minus, a ti mislis da ovdje dno na 2.5mlr trzisne kapitalizacije?? 😀
Eto, ja sam u svojim pamfletima (kako kazes) vec x puta naveo svoje razloge za svoj realizam. A daj mi onda brate mili (konacno da netko od optimista to napravi) napisi svoje razloge za optimizam. Jer ono sta ti zapravo sad radis je siris atmosferu optimizma kako ti cijena nebi pala. Pa daj nam onda napisi iz kojih razloga osjecas taj optimizam. Mislim dionica je pala 50% u zadnih mjesec. To je 100% zarada svima koji sad kupe jel tako?? Nije to za zanemariti.
Evo tocno ces me nagovoriti na kupnju ako budes uvjerljiv.
Jer mozes ti mislit da pisem drukerske gluposti ali bar napisem zasto mislim da ce sve jos otici dosta dole. Pa daj onda ti napisi zasto mislis da i uz vrlo mogucu svjetsku kataklizmu gospodarstva dionice na nasem trzistu ce eto ostati na istoj cijeni. Bas me zanima.
Osim ako se ne nadas cudesnom nestajanju virusa. Sta je po meni jedini nacin da isplivamo umjereno osteceni.
Treba imati na umu da će za par mjeseci keš postati vruća roba i u tom kontekstu sagledati visinu cijene.
Bit će, hoćeš kupit kruh ili dionice..
ako se ovo s epidemijom ne počne smirivati i jače padati u roku od mjesec dana, moglo bi biti baš tako…a ovo za neisplatu dividende je kap vode dok gori pandemijska “vatra” koja prijeti spaliti sve i uništiti čitavu sezonu/godinu…a možda i iduću …bit će jako teško, ali oni koji nisu prezaduženi i iza koga stoje jaki igrači kao npr. Adris iza Maistre, će se sigurno izvući…ovdje, obzirom na nemalu zaduženost, sve su opcije otvorene….
Koliko dusebriznika na ovoj temi,prodas pa svakodnevno s.ruckas po dionici koju nebi ni stapom taknuo,ajde ljudi imajte malo obraza
Vi postavljate pitanje “kako imaju pravo obraza pisati oni koji su dobro predvidjeli sto se dogada”?
Zar nije apsurdno da to pitanje postavljaju oni koji su totalno krivo i pogresno procijenili tijek dogadaja i stoga trpe velike gubitke???
I dalje ne posustajete postavljajuci neke apsurdne i nemoguce teze tipa “ne moze to vise dolje jer ,kao panicari su vec prodali”.
Pa vrlo vjerovatno ce Vam “ici dolje” vec danas.
Ovisno,koliko ce ova kriza trajati,a imajuci u vidu veliki dug,moze to “dolje” jos puno.
Mozda vi to vidite tako kolega, ja iz ovoga vidim jednu ozbiljnu kompaniju koja cini sve da krizu prebrodi sto bolje. Ali dobro, svako neka donosi odluke za sebe
Vidis da nisi shvatio kad siris lazni optimizam.
Vecina vec podlegla panici? Hahaha. Vidim nisi od juce ovdje ali cini mi se da bas nista nisi naucio iz prijasnjih iskustava a imao si priliku nauciti na najbolji nacin, na svojoj kozi.
NIKAD ne postoji situacija da nema prodavaca. Dionice koje su na povjesnim minimumima se prodaju po cijenama po kojima ama bas nitko nije prije kupovao. Znaci bere se teski minus, a ti mislis da ovdje dno na 2.5mlr trzisne kapitalizacije?? 😀
Eto, ja sam u svojim pamfletima (kako kazes) vec x puta naveo svoje razloge za svoj realizam. A daj mi onda brate mili (konacno da netko od optimista to napravi) napisi svoje razloge za optimizam. Jer ono sta ti zapravo sad radis je siris atmosferu optimizma kako ti cijena nebi pala. Pa daj nam onda napisi iz kojih razloga osjecas taj optimizam. Mislim dionica je pala 50% u zadnih mjesec. To je 100% zarada svima koji sad kupe jel tako?? Nije to za zanemariti.
Evo tocno ces me nagovoriti na kupnju ako budes uvjerljiv.
Jer mozes ti mislit da pisem drukerske gluposti ali bar napisem zasto mislim da ce sve jos otici dosta dole. Pa daj onda ti napisi zasto mislis da i uz vrlo mogucu svjetsku kataklizmu gospodarstva dionice na nasem trzistu ce eto ostati na istoj cijeni. Bas me zanima.
Osim ako se ne nadas cudesnom nestajanju virusa. Sta je po meni jedini nacin da isplivamo umjereno osteceni.
Kolega nesirim ja nikakav optimizam,ali niti negledam na kao vi na smak svijeta,al evo sta kaze jedan covjek koji je kompetentniji nego nas dvoje
Kad bi se život u Hrvatskoj mogao vratiti u relativnu normalu?
LAUC: U ovom trenutku to nitko ne može znati za sigurno. No kao što sam rekao, osobno mislim da bismo već krajem travnja trebali biti u puno boljoj situaciji i da će ovog ljeta hrvatska obala biti popularnija no ikada, jer će avioputovanja neko dulje vrijeme biti jako nepopularna.
https://www.telegram.hr/price/cijenjeni-znanstvenik-lauc-na-telegramu-zasto-sam-uvjeren-da-ce-svijet-nakon-korone-postati-bolje-mjesto/
Situacija je alarmantna jer uza sve restrikcije, mjere kretanja i karantene u svijetu je sve više i više novozaraženih, kako na sjevernoj tako i na južnoj zemljanoj polutki.
Što znači, da nema mjera i karantena situacija bi totalno eksalirala. Iako bi vjerojatno puno brže završila, dosta tragičnije.
Ovako se to može jako dugo razdužiti.
Ljudski životi nauštrb ekonomije.
Ljudi, nemojte se zavaravati da će se za 2 mjeseca sve normalizirati.
Ok (vidio sam taj interview), Lauc nije znanstvenik bezveznjak. Dapace, vrlo cijenjen u svojoj struci ali dali je on epidemiolog/virusolog?
Taj njegov optimizam o kraju travnja kao pocetku uspona je vrlo optimistican. Nisam vidio niti jednog znanstvenika iz struke koji to tvrdi. Svi se samo NADAJU. Vecina kaze da ga se necemo rijesiti.
Tramp je zatvorio Ameriku na tjedan dana i vec je teska nervoza. Vec bi zemlju ponovo otvorio iako je to nemoguce.
Za to vrijeme vrlo stravne stete se vec zbrajaju. Svedska zasada planira pad bdp-a od mozda i 8%:
A prava kriza nije jos ni pocela.
A za sad jedino sta imamo je NADU da ce MOZDA to samo od sebe nestati krajem travnja.
I sad mi reci koja je vjerovatnost za jedan a koja za drugi scenarij i sta ce se desiti ako se to zbilja ne popravi krajem travnja? Jel barem onda njusis malo vecu katastrofu?
Mislis da je olimpijada bezveze otkazana koja je na rasporedu tek 24.7? Nisu Lauca slusali?
Kako je Valamar prodao pricu ovcama, nevjerojatno. Oni se odricu dividende u korist radnika koje 70 posto placa drzava. I ljudi popuse pricu, strasno.
Treba imati na umu da će za par mjeseci keš postati vruća roba i u tom kontekstu sagledati visinu cijene.
Bit će, hoćeš kupit kruh ili dionice..
Možda kolega i za par tjedana, kako kažeš bez dionica se može, al bez brašna, jaja i ulja ne može..