| Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
|---|---|---|---|---|---|---|
RIVP |
6,42 |
106.839 |
16,631 |
6,40 |
6,42 |
0,95%
|
ništa od dividende, plus još RESTART , skoro pa od nule..
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2168926
Mozda vi to vidite tako kolega, ja iz ovoga vidim jednu ozbiljnu kompaniju koja cini sve da krizu prebrodi sto bolje. Ali dobro, svako neka donosi odluke za sebe
Ja isto ne mislim da ce doci veceg pada usljed odustajanja od dividende. MIslim da je vecini dionicara to ok odluka. Sta je 1,2 kune u momentu kad dionica padne sa 40 na 20 a visi i 15, 10 ili 5 u nekom scenariju dugotrajne krize.
Ovo ce znacajnije pasti ako/kad se ispostavi da virus nakon otvaranja pojedinih zemalja ponovo buja (vrlo moguce i ranije).
Nitko ne misli da je ta odluka loša. Baš naprotiv. Fućkaš dividendu u ovim uvjetima.
Pokazali su da su jaka i ozbiljna firma, pogotovo onim člankom sa Indexa.
I dali su nam na znanje kako očekuju propast sezone…
Znači, nije bitno kakva situacija je kod nas, već vani, u Njemačkoj, Austriji, Italiji…
Imajući to na umu, ja kojem je RIVP sveta krava, moram samom sebi priznati da je ova cijena super visoka. Al kao što je više puta rečeno, svako ima glavu pa nek odluči za sebe što mu je činiti.
Neće ovo više puno padati, tko je htio prodati prodao je. Pri ovim cijenama stvarno nema smisla prodavati. Gotovo svaki ozbiljan fond koji ulaže u RH bilo SEE bilo mirovinac posjeduje ovu dionicu u portfelju. Ovo je strateška kompanija.
Kompanija je najavila da neće biti otpuštanja radnika. Investitori bi trebali nagraditi ovakav potez.
Stoga nemojte paničariti bezveze.
Sve ispod 20 kuna je po meni dobra prilika za ulazak.
Neće ovo više puno padati, tko je htio prodati prodao je. Pri ovim cijenama stvarno nema smisla prodavati. Gotovo svaki ozbiljan fond koji ulaže u RH bilo SEE bilo mirovinac posjeduje ovu dionicu u portfelju. Ovo je strateška kompanija.
Kompanija je najavila da neće biti otpuštanja radnika. Investitori bi trebali nagraditi ovakav potez.
Stoga nemojte paničariti bezveze.
Sve ispod 20 kuna je po meni dobra prilika za ulazak.
Misliš?
Kako vrijeme bude odmicalo, postojeći ulagači će postaja ti sve nervozniji, troškovi rastu, počet će lupat po prodaji. Cijena? Sigurno dosta niža od sadašnje.
Nemoguce je znati u kojem ce smjeru cijena dionice, ali drago mi je da na vrijeme prepoznaju koliko ce tesko biti nadolazece razdoblje i da se ne isplacuje dividenda jer jasno je da nema novca za pokriti sve. Da su slucajno isplatili dividendu lako moguce da bi morali podizati dodatne kredite za odrzati likvidnost, a onda bi rasla i nervoza oko drugih akcija kao sto i vidimo ovdje da neki vec spominju smanjenje i povecanje temeljnog kapitala itd.itd. Neka se sada fokusiraju da u sto boljoj poziciji docekaju nastavak poslovanja i to je to. Drago mi je i da se pokusava paziti na radnike makar to kostalo, jer ako se turizam oporavi vrlo brzo opet moze doci do nestasice radnika u turizmu kroz sljedece 2-3 godine, a onda ce i doci do izrazaja ko je u ovim vremenima ulagao u taj dio price.
moj fokus na prehrambene, hotelijerstvo i turizam se neće dugo oporaviti, a i tko će znati do kada će trajati pandemija i da li će se u narednim godinama iskorijeniti..
živi bili pa vidjeli!
bez svega se može , ali bez vode,zraka i hrane ne može..
Neće ovo više puno padati, tko je htio prodati prodao je. Pri ovim cijenama stvarno nema smisla prodavati. Gotovo svaki ozbiljan fond koji ulaže u RH bilo SEE bilo mirovinac posjeduje ovu dionicu u portfelju. Ovo je strateška kompanija.Kompanija je najavila da neće biti otpuštanja radnika. Investitori bi trebali nagraditi ovakav potez.Sve ispod 20 kuna je po meni dobra prilika za ulazak.
E to je sad vrlo upitno dali ce padati ili ne. Ja mislim da je vecina investitora a pogotovo u americi a pogotovo Trump potpuno “delusional”. Taj frajer zbilja nije normalan. On kaze “sad smo na najvecem vrhunsku u americkoj povijesti i da sad samo tako sve zatvorimo”. Mislim koji panj. Pa koda ljudi zele to zatvoriti ali koje ces drugi izbor imati? Napraviti kaos i milione mrtvih? On zbog dobivanja izbora mlatara totalne gluposti. Neki dan ko najveci fake newser najavi sumamed kao dio rjesenja. Sta je jos nevjerovatnije za tu vijest se odmah zakaci Bakic.
Onda spomene da je prije bilo 36mil zarazenih gripom i cak 26k mrtvih i da to nitko ne spominje. Pa sad vec skoro imas 26k mrtvih u svijetu a zarazenih nema ni pol miliona i on to usporedjuje sa gripom. Sa strane ima najbolje doktore svijeta koji mu govore suprotno ali on solira svoje. Opasan za okolinu.
Svi su ovo omalovazavali dok zbilja nije dogorilo do njihovih prstiju. Nevjerovatno da se ama bas svaka zemlja morala opeci na svojim prstima da krene u prave mjere. Na pocetku smo se svi smijali osim kineza, pa svi osim kineza i talijana, sad najednom je rijetkima smjesno ali ima ih. pa se “pametni” Elon Musk izletio da je hype oko tog virusa cista glupost (pa su mu napisali “until its not”).
Uglavnom tko ga je god podcjenjivao ispao je glup. Mislim da ce se to tako i nastaviti do god se ne dogodi ocito a za sad je to ocito ono sta prica znanost a debili zanemaruju.
Cjepivo nije na vidiku (kazu 18mj u najoptimisticnijem scenenariju,a do tad smo svi u puckim kuhinjama vec) a kako ovo sad napreduje i kakve posljedice ostavlja jedino sta nas moze spasiti je da virus jednostavno sam od sebe pocne nestajati.
Bez toga ekonomske posljedice ce biti puno gore nego sta sad vidimo a vi/mi mislimo da ce cijena neka dionice ostati na ovim razinama? Ove ili bilo koje?
To je samo za nasmijati se.
Drastične mjere poduzimaju se kada je poslovanje bez njih neodrživo. Odustajanje od dividendi, smanjivanje plaća od 10 do 40 posto nakon što je izgubljen tek prvi dio predsezone, Uskrs i 1. maj, je prilično drastično po meni. Inače, Valamar koji se sada hvali zadržavanjem radnih mjesta imao je u planu otpustiti veliki broj radnika, te bi do toga i došlo da država nije intervenirala, vjerojatno i pritskala da to ne učine.
Da se razumijemo, velika većina radnika će sada biti doma, od 2.500 koji se spominje, sigurnih će 1500 biti doma, a vjerojatno i više. Hoteli su zatvoreni, u upravnoj zgradi radi se u suženoj verziji, samo nužni odjeli i nužni radnici.
Plaća od 6.000 postaje 4.250 kuna, Bruto II pada sa 9.700 na 5.400, umanjeno za državnu subvenciju od 3.250 dolazimo do toga da je trošak zadržavanja radnika 1.150 kuna na mjesec, a ušteda 8.550 po radniku što je sa tezom od 1500 radnika u Pauzi 13 milijuna kuna uštede.
Iako ja smatram da je povlacenje prijedloga dividende dobro za firmu ,kao i zatvaranje hotela i smanjenje placa radnika za to vrijeme,to nije dovoljno .Uprava bi morala imati jasnu viziju sto sa zaduzenjem za vrijeme krize i objasniti kada i pod kojim uvjetima misle dokapitalizirati tvrtku.Takoder trebali bi objasniti sto misle sa trezorskim dionicama?
Smatram da ce cijena dionice ipak danas prilicno dolje,jer znatan broj manjih investitora ,ulagao je u dionicu zbog dividendi,a sada je jasno da je nece biti za proslu godinu,a vjerovatno ni za narednih godinu-dvije najmanje.
Takoder,sada je izvjesno da ce mnogi oni koji su “sljepo vjerovali upravi da se moze iz svega izvuci”,sada shvatiti razmjere ove krize.