EN DE

DLKV (Dalekovod d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DLKV (Dalekovod d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 13.02.2026. u 15:53
Oznaka Vrijednost Promet Količina Kupovna Prodajna Promjena
DLKV
11,16
129.372
11,589
11,10
11,30
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Tko je večeras gledao na TV-u u Otvorenom o slučaju Dalekovod sasvim mu je jasno da se ovdje odvila jedna od najbezobraznijih pljački malih dioničara a usput je ovoreno i bezobzirno prekršeno nekoliko jasnih zakona. Sankcije za prekršitelje će sigurno doći u to više uopće ne sumnjam. Zato su lopine tako i požurile da izjednače stare i nove dionice da zametu trag. Dečeci moji sve je to lijepo i jasno upisano po datumima u SKDD-u. I dobro se zna što je tko i kada posjedovao i tko je imao povlaštene informacije i trgovao i rješavao se dionica prije donešenih odluka o dokapitalizaciji. Neki su unaprijed znali uvjete i rješavali se a većina nije imala pojma kakva se ovdje pljačka spremala. Prava udružena zločinačka organizacija je ovdje godinama operirala.

Nisu iz Dalekovoda ni htjeli stat pred kamere, a HBOR kaže nisu odobrili spajanje 👍🤣

2014 je firma dokapitalizirana i od tad se izvlači lova, znači uz silne poslove ono nisu stali na noge 🤣🤣 a Viktor Lenac nakon preuzimanja 2019 ove godine već isplačuje dividendu 👍 tko tu koga laže,mulja i krade!!

Tu su imali povlaštene informacije svi osim malih dioničara, pa i tu na forumu ako odete u 2 ili 3 mjesec ekipa pisala da će uči PPD i Končar , znači prije ove krađe su već znali i prodavali naivcina kao što sam ja!!

Zatim natpisi o novim poslovima Dalekovoda po medijima kako bi što bolje prodali dionice, fuj banda

Trošili su sumanuto lovu, no sve će se to istražiti i pokazati na uvid imovinske kartice vodećih!!

“gospodo” zbog tog se ide u zatvor i oduzima sve što ste sebi strpali u đep, a sve zbog pohlepe, sve zbog : u svoje dupe! a male tko hebe 👍 ima još takvih primjera i u ostalim EU zemljama

https://www.google.com/amp/s/narod.hr/svijet/martha-stewart-savrsena-americka-domacica-odlezala-u-zatvoru-zbog-dionica-i-povlastenih-informacija/amp

Ovo su europske lovkinje na korupciju koje stoje iza uhićenja Gabrijele Žalac. Tko još ne može mirno spavati?

Samo da ispravim kolegu/kolegicu amarananab, radi se o emisiji NOVE TV, Provjereno, link na kojem možete pogledati emisiju :

https://novavideo.dnevnik.hr/product/emisije/44108-provjereno-09-06-2022

Idemo dalje, nema stajanja dok ljudi koji su radili protuzakonite radnje ne budu zatvoreni, a dioničari obeštećeni. Nećemo odustati. Također, nećemo odustati od procesuiranja svih koji su zataškavali i prikrivali ovu pljačku.

amarananab, 09.06.2022. u 23:39

Tko je večeras gledao na TV-u u Otvorenom o slučaju Dalekovod sasvim mu je jasno da se ovdje odvila jedna od najbezobraznijih pljački malih dioničara a usput je ovoreno i bezobzirno prekršeno nekoliko jasnih zakona. Sankcije za prekršitelje će sigurno doći u to više uopće ne sumnjam. Zato su lopine tako i požurile da izjednače stare i nove dionice da zametu trag. Dečeci moji sve je to lijepo i jasno upisano po datumima u SKDD-u. I dobro se zna što je tko i kada posjedovao i tko je imao povlaštene informacije i trgovao i rješavao se dionica prije donešenih odluka o dokapitalizaciji. Neki su unaprijed znali uvjete i rješavali se a većina nije imala pojma kakva se ovdje pljačka spremala. Prava udružena zločinačka organizacija je ovdje godinama operirala.

Vi ste napisala da ste pravnica pa jedno obično pitanje da na nega pravno odgovorite. Da li je moguče da se tim novim dioniačrima sa 41.000.000 dionica sada njima spoji 50 dionica u jednu. To bi bilo 820000 + 247193 = 1067193. Te knjigovodstvena vrijednost 919.168.595 / 1067193 = 861,29 kuna po dionici.

Samo u tom slučaju treba ponovno vratiti stare dionice po 10 kn nominali, a nove po nominali 500 kn po dionici da ostane isti temeljini kapital.

Sada sve ovisi o sudstvu. Kakvu će poruku poslati kršiteljima zakona. Iskreno vjerujem da će biti na strani pravde, tj. donijeti presudu u korist malih dioničara. U suprotnom bi poslali jasnu poruku kršiteljima zakona a ona bi glasila: “Kradite i muljajte i dalje a mi će mo Vas blagosloviti”. Onaj tko je zadužen za ovaj slučaj ima povijesnu priliku da kroz presudu jasno kaže: ” Dole lopovi, špekulanti, trgovci sa povlaštenim informacijama – za Vas više nema mjesta na ZSE-u”. Da baš tako! Takva poruka bi se daleko čula i napravila mnogo koristi za TK u Hrvatskoj.

amarananab, 13.06.2022. u 15:50

Sada sve ovisi o sudstvu. Kakvu će poruku poslati kršiteljima zakona. Iskreno vjerujem da će biti na strani pravde, tj. donijeti presudu u korist malih dioničara. U suprotnom bi poslali jasnu poruku kršiteljima zakona a ona bi glasila: “Kradite i muljajte i dalje a mi će mo Vas blagosloviti”. Onaj tko je zadužen za ovaj slučaj ima povijesnu priliku da kroz presudu jasno kaže: ” Dole lopovi, špekulanti, trgovci sa povlaštenim informacijama – za Vas više nema mjesta na ZSE-u”. Da baš tako! Takva poruka bi se daleko čula i napravila mnogo koristi za TK u Hrvatskoj.

Meni je jedini u redu izgovor iz emisije Provjereno ako Dalekovod nije trebao ići u stečaj. Dalekovod navodi da je trebao, a veliki mali dioničari da za to nije bilo potrebe. Brojke bi trebale točno prikazati tko je u pravu. Ono što mi je jasno po strukturi dioničara prije spajanja i poslije da su veliki mali dioničari ponovno kupovali dionice dok su bile po 50 kn otprilike, a sada ih ima po 17, 18 kn. Znači da su se dvaput zabunili i krivo napravili osim ako eventualno kupnja po 50 kn i slično ne postane dobra kupnje za što ne znam ne koji je to način moguće. Tužbe podižu u vezi spajanja dionica, a gdje smo koji smo kupovali po tih nekih 50 kn i mi smo prilično izgubili. Što se tiče lopova, vlasnici odrađuju pravila, a mi ostali pokušavamo profitirati svojim predviđanjem kretanja cijene dionica i postupaka vlasnika. I igre na sreću postoje (Hrvatska lutrija, kladionice) i Lutrija za loto jasno navodi da nekih 50% uloga vrača igračima, dok si ostalo ostavlja za plače, porez i drugo. i ljudi opet igraju i nitko ne naziva Lutriju lopovima, a po kriteriju Dalekovoda bi isto to trebali. Loto se smatra kao igrom na sreću dok kod klađenja igrači smatraju da nekim svojim sposobnostima mogu točno predvidjeti rezultat i profitirati. Kod dionica je ta vjera u sebe još veća ali vlasnici Dalekovoda rade kako njima odgovara. E, sada ako su prekršena pravila zakona RH vlade to Je drugo pa treba dokazati jer nije za očekivati da će većinski vlasnici dionica Dalekovoda išta promijeniti u korist ostalih nas dioničara dobrovoljno. A i pitanje je ako što i isposluju da li će se to odnositi samo na one koji podnesu tužbu ili i na ostale koji smo isto loše prošli.

@ itd

Pa kakva je to usporedba ulaganja u ozbiljnu kompaniju Dalekovod d.d.  sa Lutrijom i igrom na sreću?!?!?!

Molim moderatora da obriše ovaj nesuvisli post.

Imam ADPL, ARNT, DLKV, HRDH, RIVP, SLRS, SUKC, TKPR, ULPL, VART Ovo nije savjet niti nagovor ni na kakvu akciju na tržištu kapitala.

Medijske redakcije ce u vladavini sirovog kapitala uvik gledati da obezvrede gubitak malog čovika i da skrenu bilo kakvu negativnu pažnju sa krupnih oglašivača , čak i ako u trenutku afere ne oglašavaju kod njih.

Jer kada bi urednici današnjih korporacijski vođenih medija priznali da velike i ugledne kompanije poput Dalekovoda pa i Koncara varaju vlastite male dionicare , oni bi time priznali da su i njihovi poslodavci moguci prevaranti jakog kalibra.

A to bi onda bilo priznanje koje poništava i njihovu profesiju i svo to životno stvaralaštvo s krive strane rijeke.

Zato treba biti razuman i radovati se kada tu i tamo neki nezavisni medij objavi koju dobru rič za male dioničare.

Što se tiče nadanja da će Hrvatsko pravosuđe ili Europska komisija riješiti slučaj za dobro malih dioničara Dalekovoda, da barem i to što prije, ali treba imati jako čvrste i sigurne stavove protiv kojih ni sud ne može. Jer i sud je samo djelatnost kao i svaka druga u kojoj i sud gleda svoje interese, svoja primanja i izvor iz kojeg ta primanja ostvaruje i zakone može protumačiti na razne načine gledajući pri tome svoju korist. Kako samo HANFA brzo okreče stavove. Koliko je napričano o slučaju Dalekovoda već bi i Vladine institucije i same trebale ispraviti eventualnu pogrešku da su takvog mišljenja. Pa je pitanje, a kome se žaliti? Žaliti se Europskoj komisiji možda oni kao neutralni drugačije sagledavaju ovaj slučaj nego što je to u Hrvatskom pravosuđu. Nije mi poznato da li se može žaliti Europskoj komisiji, a da se prije ne prođu sve mogućnosti žalbi Hrvatskom sudstvu ili se može ići odmah na EK i opet treba imati dobro provjerene i sigurne dokaze.

New Report

Close